Britse banken versnellen overstap naar andere bank

16 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Britse banken zijn vanaf 16 september verplicht om binnen zeven werkdagen een rekeninghouder over te dragen aan een nieuwe aanbieder, wanneer een consument wil overstappen naar een andere bank. Tot nu toe bedroeg de maximale termijn één maand. Daarnaast zijn banken verplicht om gedurende 13 maanden bijschrijvingen door te leiden naar de nieuwe bankrekening. Dat meldt de Financial Times.

De 46 miljoen Britse rekeninghouders zijn terughoudend om tussen banken te switchen. Van de vier grootste banken is het afgelopen jaar slechts 3% van de rekeninghouders naar een andere bank overgestapt, aldus de Payments Council.

British-Pounds

De aangescherpte afspraken over de Britse overstapservice, die de banken onderling zijn overeengekomen, moeten het voor consumenten eenvoudiger maken om te switchen tussen banken. De Britse minister van Financiën, George Osborne, noemde de nieuwe overstapservice ‘een krachtig wapen voor de consument’.

In Nederland hebben we al langer een overstapservice met een duur van 13 maanden. De nieuwe Britse overstapservice is echter wel sneller dan in Nederland. Het aanvragen van een overstapservice duurt bij ons twee weken.