MKB beleggingsfonds succesvoller dan verwacht

16 augustus 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Beleggers hebben veel interesse om te investeren in het MKB. Dat blijkt uit een ruime overtekening van het MKB obligatiefonds. De uitgifte van het tweede MKB obligatiefonds heeft in vier weken geleid tot een bijzonder ruime overschrijving. Tijdens de meest recente plaatsing werd voor circa €19 miljoen aan MKB Obligaties gereserveerd. De uitgifte was echter beperkt tot €10 miljoen.

“Dit bewijst dat er voldoende kapitaal beschikbaar is voor het MKB”, zegt Thomas Wals, fondsbeheerder bij het MKB Fonds, dat de uitgifte van het Obligatiefonds verzorgde. Door de onrust op de effectenbeurs en de lage rente zijn veel beleggers op zoek naar een goed rendement en een solide onderpand. “Het MKB heeft dit volop te bieden”, aldus Wals.

MKB beleggingsfonds succesvol

“Ondernemers lijken af en toe te lang te twijfelen in het nemen van de beslissing om hun onderneming al dan niet (deels) te verkopen. De vraag of het wel het juiste moment is, is dan de meest gestelde”, zegt Tim van der Meer van Marktlink Fusies & Overnames. “Wij zeggen dan dat het absoluut geen slecht moment is om de markt op te gaan. Er is veel geld beschikbaar bij investeringsfondsen. Bovendien is de verwachte hausse van babyboom ondernemers die hun bedrijf willen verkopen nog niet begonnen. Vanuit een vraag en aanbod gedachte dus geen slecht moment om de markt op te gaan en in gesprek te gaan met potentiële kandidaten”, aldus Van der Meer.

De tweede uitgifte heeft veel meer succes dan de eerste uitgifte van een jaar geleden. Het MKB Fonds haalde toen slechts €3,5 miljoen op, terwijl ook toen €10 miljoen mogelijk was.