State Bank of India en ICICI Bank in top 10 werkgevers

26 juli 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

State Bank of India (SBI) en ICICI Bank zijn gekozen tot een van de top 10 meest populaire werkgevers in India. SBI staat op de 6e plek en ICICI staat op #10 in de lijst. Dit blijkt uit de ranking ‘India’s Most Admired Companies*’ van de wereldwijde management consultancy Hay Group.

ICICI Bank is India’s op een na grootste bank, op basis van activa, en de op twee na grootste, op basis van marktkapitalisatie. Naast thuismarkt India is ICICI ook actief in 18 overige landen.

State Bank of India is India’s grootste financiële dienstverlener met activa van meer dan $500 miljard, waarvan de meerderheid in bezit is van de Indiase overheid. Buiten India heeft de bank meer dan 150 internationale kantoren.

SBI en ICIC Bank - Beste werkgever

Top 10

De meest populaire organisatie in India is Tata Consultancy Services (TCS), de consulting tak van het conglomeraat Tata Group. TCS wordt gevolgd door Unilever en ITC. De winnaar van vorig jaar, Tata Steel, daalde naar #7 in de lijst van 2013. Een overzicht van India’s 10 ‘Most Admired Companies’:
1. TCS (consultancy)
2. Unilever (FMCG)
3. ITC (o.a. FMCG, hotelbranche)
4. Infosys (ICT)
5. State Bank of India (bank)
6. Larsen & Toubro (o.a. bouwbedrijf)
7. Tata Steel (staalproducent)
8. ONGC (olie & gas)
9. Maruti Suzuki (autoproducent)
10. ICICI Bank (bank)

* De ‘India’s Most Admired Companies’ (IMAC) ranking wordt jaarlijks opgesteld door Hay Group in samenwerking met Fortune India. Meer dan 450 grote bedrijven actief in India binnen 16 sleutelsectoren maakten deel uit van de analyse.