Markets Ladies Lunch

Organisatie
Datum
16 mei 2013
Inschrijven voor
12 mei 2013
Type event
Doelgroep
WO studenten, Young Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Markets Ladies Lunch op 16 mei

ABN AMRO heeft de grootste dealingroom van het Europese vasteland. Een wereld op zich, die altijd in beweging is en daarom wel eens vergeleken wordt met een bijenkorf. De komende tijd liggen er meer dan genoeg grote opdrachten, bovendien biedt de afdeling geweldige carrièrekansen. Dat maakt het een interessante plek om je als trainee te ontwikkelen. Benieuwd hoe het is om in de dealingroom te werken? Debby Broos begon er in 2012 als trainee Markets en vertelt haar verhaal.

Waarom een traineeship Markets?

Tijdens mijn studie raakte ik gefascineerd door financiële markten en wat er allemaal speelt op de beurs. Ik kan van nature moeilijk stilzitten en ben altijd op zoek naar spanning en vernieuwing. Bij Markets kan ik mijn ei kwijt. De complexiteit van de producten spreekt me aan. Daarnaast houdt de dynamische omgeving me scherp, want ik weet dat binnen een minuut alles kan veranderen.

Wat doe je tijdens je traineeship?

Als trainee word je meteen betrokken bij verschillende activiteiten op de vloer. Je houdt de activiteiten op de markten de hele dag scherp in de gaten en berekent de impact voor onze klanten. Bij de sales desk bijvoorbeeld, waar je financiële oplossingen bedenkt en uitwerkt. Of bij een trading desk, waar je portfolio’s beheert en analyseert en klanten adviseert. Ik heb zelfs al van dichtbij ervaren hoe het is om een financieel product te verhandelen.

Hoe bevalt het in de dealingroom?

Ik houd wel van de cultuur bij Markets. De sfeer is informeel en er wordt veel gelachen, maar tegelijkertijd zijn we allemaal zakelijk en rechtdoorzee. Een omgeving als de dealingroom vind je nergens anders binnen de bank. Echt iedere dag is anders en er gebeurt altijd van alles om je heen. Natuurlijk moet je affiniteit hebben met financiële markten. Als je daarnaast direct en assertief bent, veel wilt leren en ook van een geintje houdt, dan ben je geknipt voor de dealingroom.

Kom ook naar de Markets Ladies Lunch

Tijdens onze Ladies Lunch ontdek je hoe het eraan toegaat binnen een afdeling die – net als de beurs – altijd in beweging is. Debby en haar collega’s vertellen je alles wat je wilt weten over het werk en de vele kansen in de dealingroom. Daarnaast zijn we ook erg benieuwd naar jouw verhaal. Samen met onze recruiters ontdek je of een traineeship bij Markets je op het lijf is geschreven.

Past dit traineeship bij jou?

Op dit moment zit je in de eindfase van je masterstudie of ben je net afgestudeerd. Het financiële nieuws volg je op de voet en je ziet het als een uitdaging om (inter)nationale organisaties op hoog niveau te adviseren. Je werkt continu aan je persoonlijke ontwikkeling en wilt de financiële sector helpen vernieuwen. Herken je jezelf in dit profiel, dan zijn we op zoek naar jou!

Event informatie

Organisatie: ABN AMRO

Datum: 16 mei 2013

Inschrijven voor: 12 mei 2013

Type event:

Doelgroep: WO studenten, Young Professionals