Meer Assurance met Minder Inzet

Organisatie
Datum
04 juni 2013
Inschrijven voor
22 maart 2013
Type event
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Hoe verkrijgt u meer assurance met minder inzet?

Bedrijven willen in toenemende mate assurance krijgen over uitbesteedde diensten en dienen dit ook te geven aan hun klanten. Men vertrouwt elkaar niet meer op de blauwe ogen, maar is genoodzaakt te vragen naar vormen van assurance zoals de ISAE 3402 -verklaring. Tegelijkertijd stellen aandeelhouders, klanten, toezichthouders, IT auditors en accountants in toenemende mate steeds zwaardere eisen aan de assurance van processen en IT systemen.

Assurance betekent het bevestigen dat informatie daadwerkelijk kloppend is. Om uw interne beheersing te waarborgen moeten aspecten als integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid van (financiële) informatie, systemen, processen en gedrag goed worden ingeregeld. Tegelijkertijd nemen de kosten van control toe. Maar hoe verkrijgt u meer assurance en kunt u de kosten in de hand houden?

Speelt u ook met vragen als:

  • Krijg ik wel voldoende zekerheid over de geleverde informatie?

  • Wat moet en kan ik vastleggen over assurance in contracten met klanten?

  • Welke zekerheid heb ik over informatie in de Cloud?

  • Hoe balanceer ik tussen kosten en controls?

  • Wat is de toegevoegde waarde van een assurance rapport als de ISAE 3402?

  • Welke control frameworks zijn er en welke kan ik het best inzetten?

  • Hoe kan ik IT optimaal inzetten om controls te automatiseren en kosten te besparen

Dan biedt dit congres antwoord!

In tegenstelling tot wat velen denken is assurance een taak voor de gehele organisatie en niet een pure management, audit of IT-aangelegenheid. Bedenk maar eens wat de volgende aspecten voor u of uw eigen afdeling betekenen: de toenemende mate van automatisering, snel veranderende wet- en regelgeving, eisen van zowel klanten als toezichthouders, de betrouwbaarheid van (management)rapportages, de audit-ability, data quality, data security, data privacy, de opslag van data in de ‘cloud’.Kortom: assurance over informatie kunnen geven begint bij uw eigen afdeling.

Weet u welke controls u moet nemen? Hoe ontwerpt u effectieve en efficiënte controls? Welke tools kunt u inzetten, rekening houdend met de menselijke factor en het in de hand houden van de kosten? Hoe verankert u controls in de IT systemen? Welke control-frameworks zijn up - to - standard en hoe kan ik deze gebruiken? Op deze materie wordt ingegaan tijdens dit congres en de masterclass, met als belangrijkste vraag: Hoe verkrijg ik meer assurance met minder inzet?

Event informatie

Organisatie: Euroforum

Datum: 04 juni 2013

Inschrijven voor: 22 maart 2013

Type event:

Doelgroep: Professionals