VIP Congress 2023

Organisatie
Datum
04 juli 2023
Inschrijven voor
04 juli 2023
Type event
Seminar
Doelgroep
Open
Locatie
Leusden
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

De eerste editie van het VIP Congres 'Be the Change' in 2022 was een groot succes. Ruim 500 beslissers van geldverstrekkers, verzekeraars, de volmachtmarkt, adviesketens en topadvieskantoren waardeerden het event met een ruime 8.

Alle reden dus voor een vervolg. En dat komt er, op 4 juli 2023, onder het thema 'Act Now!', georganiseerd door de ContactGroep Automatisering (CGA) in samenwerking met VVP. De top van de Nederlandse adviessector ontmoet elkaar weer in het schitterende AFAS Theater in Leusden.

Het VIP Congres 2023 vormt een grootschalige kennis-, netwerk- en inspiratiedag. Naast een wervelend hoofdprogramma zijn er presentaties van meer dan 30 uiteenlopende fintech- en insurtech bedrijven en dienstverleners. Zo krijg je een doorkijk naar toekomstige (software) ontwikkelingen in de adviesmarkt en naar actuele innovaties, waar je direct op kunt acteren.

Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om bij te praten met goede bekenden en voor het aanknopen van interessante relaties.

Gastsprekers

Christine Boland - Tijdgeest-analist, consultant & Innovatiestrateeg.

Hoe kan digitale innovatie bijdragen aan het doorbreken van de ‘verbubbeling’ en het herstel van de band tussen culturen, systemen, organisaties en mensen onderling?

Christine stemt haar talk af op de bezoekers van het VIP Congres. Zij deelt waardevolle kennis over de tijdgeest en duidt welke snaar financials bij consumenten willen raken. Wie weet wat mensen morgen willen, kan daar vandaag producten en diensten voor ontwikkelen. Act now! En stem de koers van je merk of organisatie erop af. Ontdek de juiste stappen naar een toekomst met ruimte én verbinding.

Jan Berndsen - Hoofd toezicht verzekeren & pensioenen AFM.

Het klantbelang centraal stellen is het fundament van de financiële sector. Veel digitale innovaties kunnen hieraan bijdragen. De mogelijkheden van bijvoorbeeld Artificial Intelligence (AI) zijn legio en de toepassingsmogelijkheden zullen alleen maar toenemen.

Maar er zijn ook risico’s en daarmee aandachtspunten voor financiële instellingen. Zo kan AI leiden tot onverzekerbaarheid van klantgroepen.  Ook  mogen AI en digitalisering niet leiden tot sturing in het advies. Jan neemt de aanwezigen mee in de visie van de toezichthouder op digitale innovatie.

Jarno Duursma - Expert digitale technologie, onderzoeker en publicist.

In korte tijd wint kunstmatige intelligentie razendsnel aan momentum. Slimme software kan spontaan content genereren. Nieuwe teksten, afbeeldingen, video’s, computercode… Je ziet het in het nieuws, je leest het in de krant, met ChatGTP als klinkend voorbeeld.

Een explosie van mogelijkheden dient zich aan. Wat kan er allemaal? Waar gaan we naartoe? Wat zijn de belemmeringen en mogelijke risico’s? Hoe onbelemmerd is de verbeeldings­kracht van machines? Je hoort het allemaal in de presentatie waarmee Jarno het VIP Congres 2023 afsluit.

Contactgroep Automatisering

Het VIP Congres is een initiatief van de Stichting Contactgroep Automatisering (CGA). Deze vertegenwoordigt softwareleveranciers in de fintech en insuretech branche en fungeert als centraal platform voor wie met hen in overleg wil treden.  Denk daarbij aan partijen als de AFM, Adfiz, HDN, het Ministerie van Financiën, SIVI, en het Verbond van Verzekeraars.

Richting financieel adviseurs stimuleert de CGA een toenemend bewustzijn omtrent de impact van verdergaande digitalisering binnen de financiële sector op hun bedrijfs- en adviesprocesen. De CGA wil hen inspireren de digitale uitdagingen te omarmen en ontplooit waar mogelijk initiatieven hun werkwijze aan te passen op de nieuwe opties en vereisten.

Event informatie

Organisatie: Stichting Contactgroep Automatisering

Datum: 04 juli 2023

Inschrijven voor: 04 juli 2023

Type event: Seminar

Doelgroep: Open

Locatie: Leusden