Collegereeks Bedrijfsvoering van een verzekeraar

Organisatie
Datum
08 februari 2023
Inschrijven voor
08 februari 2023
Type event
Business Course
Doelgroep
Open
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Welke risico's staan er op de balans van een verzekeraar? Hoe worden risico's ingeschat en wat is de invloed van de rentestand op het risicomodel? Dit zijn vragen die we behandelen in de collegereeks 'Bedrijfsvoering van een verzekeraar'. Een unieke reeks van 6 colleges van het Verbond en de Executive MSc Insurance & Risk van de Amsterdam Business School over de algemene bedrijfsvoering van verzekeraars.

Volg de colleges bij het Verbond óf online. Kijk voor meer informatie bij 'praktische informatie'.

Startdata:

  • 8 februari 2023 | Uitvoering: online colleges  | Duur college: 15:00 - 18:30 uur
    12 april 2023 | Uitvoering: fysieke colleges | Duur college: 13.00 - 16.30 uur

Na het volgen van deze collegereeks begrijp je beter hoe een verzekeraar werkt. De onderdelen zijn onder andere balans- en risicomanagent, actuariële aspecten en de invloed van de gedragseconomie op de verzekeringssector. Met deze kennis kan je jouw werk concreter vormgeven en uitvoeren.

De colleges worden praktisch ingestoken en zijn afgestemd op de verzekeringsbranche. Ze worden ondersteund met inspirerende en relevante praktijkvoorbeelden en opdrachten.

Deze collegereeks is bedoeld voor (verzekerings)professionals die nieuwsgierig zijn naar de unieke bedrijfsonderdelen van een verzekeringsmaatschappij en écht willen weten hoe een verzekeraar werkt. Denk aan managers, beleidsbepalers, schade-experts, product- of communicatiespecialisten, marketeers, (internal) auditors etc. De inzichten uit deze colleges helpen je om jouw werk beter te snappen en te plaatsen binnen de hele organisatie. Zo word je een betere gesprekspartner voor collega’s, het management of directie- en bestuursleden. Enige werkervaring in de verzekeringsbranche is een pre om deze opleiding te volgen.

Bekijk hierhet volledige programma.

Event informatie

Organisatie: Verbond van Verzekeraars

Datum: 08 februari 2023

Inschrijven voor: 08 februari 2023

Type event: Business Course

Doelgroep: Open

Locatie: Amsterdam