Toekomst van het Betalingsverkeer

Organisatie
Datum
16 maart 2023
Inschrijven voor
16 maart 2023
Type event
Seminar
Doelgroep
Open
Locatie
Amsterdam
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ondanks de stijgende kosten, is het cruciaal te blijven innoveren binnen het betalingsverkeer om de waarde propositie voor de klant te versterken.

Daarbij volgen technologische innovaties elkaar in rap tempo op. Denk bijvoorbeeld aan de versmelting van offline en virtuele werelden. De metaverse lijkt verschillende kansen te bieden voor organisaties. Er zijn echter ook risico’s rondom het gebruik van bijvoorbeeld cryptovaluta en NFT’s, het waarborgen van identiteit en voorkomen van fraude. Hierdoor krijgt ook de financiële dienstverlening er steeds meer mee te maken.

Op het gebied van wet- en regelgeving, staan de volgende vragen centraal binnen het betalingsverkeer:

  • Hoe zien de ontwikkelingen rondom PSD2 en 3, Instant Payments en de digitale euro eruit?
  • Wat is de impact van de geopolitieke en economische ontwikkelingen op de rol van de regulator en de markt? En hoe is hierop geacteerd en wat kunnen we hiervan leren?

Ook krijgen de bedrijfsprincipes op het gebied van ESG (Environmental, Social & Governance) steeds meer een prominente rol binnen het betalingsverkeer. Zo worden waardeproposities kritisch onder de loep genomen om het milieu, sociaal en bestuurlijk perspectief te toetsen en te verbeteren.

Kijk jij er ook naar uit om over deze relevante topics het gesprek aan te gaan met andere payments professionals?

Dan zien we jou graag bij het Toekomst van het Betalingsverkeer congres op 16 maart 2023 in de Beurs van Berlage in Amsterdam!

Event informatie

Organisatie: Euroforum

Datum: 16 maart 2023

Inschrijven voor: 16 maart 2023

Type event: Seminar

Doelgroep: Open

Locatie: Amsterdam