Ligt uw digitale business op koers? Munich Re Tech Trend Radar 2022

Organisatie
Datum
23 juni 2022
Inschrijven voor
23 juni 2022
Type event
Seminar
Doelgroep
Open
Locatie
Den Haag
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Munich Re lanceert op donderdag 23 juni a.s. bij het Verbond van Verzekeraars zijn toonaangevende Tech Trend Radar 2022. Als je goed voorbereid op de toekomst wil zijn mag je deze bijeenkomst niet missen.

Digitalisering verandert de wereld, de mensen en daarmee de markten voorgoed. Nieuwe trends, veranderende digitale businessmodellen en kansen voor nieuwe productie in een gedigitaliseerde markt met nieuwe distributie, vereisen aanpassingsvermogen van jouw business. Herpositionering van jouw producten en diensten is een must! Welke innovaties staan voor de deur en wat is de impact op de verzekeringen? Dankzij de Munich Re Tech Trend Radar kunnen strategen, marketeers, innovatoren, riskmanagers, ICT’ers en hoger kader in de verzekeringswereld gemakkelijk technologische trends duiden. De editie 2022 wordt op 23 juni a.s. bij het Verbond onthuld en jij kunt daar bij zijn. 

Jaarlijks maakt de radar helder inzichtelijk wat er wanneer op de sector afkomt en hoe trends met elkaar samenhangen. Heel toepasbaar in het toewijzen van resources en het bepalen van de koers van jouw bedrijf of business unit. Traditiegetrouw is er weer veel ruimte voor interactie tijdens deze Trendavond onder het genot van een drankje en een heerlijk Indisch buffet.

Let op: de voertaal tijdens een groot deel van deze bijeenkomst is Engels.

Meld je nu aan! Aanmelden kan t/m 21 juni a.s., 12.00 uur.

Bestemd voor

Deze bijeenkomst staat open voor zowel leden van het Verbond van Verzekeraars als voor andere geïnteresseerden.
Deelname is vooral interessant voor strategen, marketeers, innovatoren, riskmanagers, ICT’ers en hoger kader in de verzekeringswereld. Nadrukkelijk ook voor digibeten!

Sprekers

Richard Weurding - Algemeen directeur Verbond van Verzekeraars
Olaf Siemsen - Senior Client Manager Munich Re
Martin Thormählen - Chief Technology Officer Munich Re

Programma

Aanvang: 16.00 uur (ontvangst vanaf 15.30 uur)
Einde:     19.30 uur met een Indisch buffet

 • Opening door Richard Weurding
 • Martin Thormählen neemt je mee in
  - de (nieuwe) trends (Metaverse, Crypto, Quantum Computing, Data & AI)
  - digital business models (Embedded Insurance, Digitization of broker-led insurance)
 • Opportunities for new products in a digitised market with new distribution models door Olaf Siemsen
 • Munich Re oplossingen door Martin Thormählen
 • Buffet en groepsdiscussie: iedere tafel bespreekt enkele onderwerpen
 • Feedback van de tafels en wrap up
 • Afsluiting

Kosten

Voor medewerkers werkzaam bij een lid van het Verbond van Verzekeraars zijn aan deelname geen kosten verbonden. Deze bijeenkomst valt onder het lidmaatschap. Weet je niet zeker over jouw organisatie lid is van het Verbond van Verzekeraars check dan de ledenlijst. 
Voor medewerkers die aangesloten zijn bij Adfiz en NVGA bedragen de deelnamekosten € 49,- (excl. BTW).
Voor overige geïnteresseerden bedragen de kosten € 69,- (excl. BTW).

 • Op deze bijeenkomst zijn de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV van toepassing. Door inschrijving verklaar je je akkoord met de Algemene Voorwaarden van Dienstverlening Verbond BV
 • Vanaf inschrijving geldt een bedenktermijn van 14 dagen
 • Plaatsing geschiedt na beoordeling van de inschrijving door de Insurance Academy
 • Facturatie van deze kosten geschiedt vanuit Dienstverlening Verbond BV

Annulering en no-show

Leden
Leden van het Verbond van Verzekeraars kunnen hun aanmelding annuleren tót 48 uur voor de bijeenkomst. Bij latere annulering of no-show wordt € 50,- (excl. BTW) administratie- /organisatiekosten in rekening gebracht. Deze kosten worden niet in rekening gebracht als je je door een collega laat vervangen. Annuleringen en vervangingen dienen per e-mail te worden doorgegeven aan het organisatiebureau van de Insurance Academy.
Door inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met bovengenoemde voorwaarden.

Betalende bezoekers
Annulering van de aanmelding is mogelijk tot 14 dagen na inschrijving. Bij latere annulering of no-show is het volledige deelnamegeld verschuldigd. Deze kosten worden niet in rekening gebracht als je je door een collega laat vervangen.
Annuleringen en vervangingen dienen per e-mail te worden doorgegeven aan het organisatiebureau van de Insurance Academy. 
Door inschrijving verklaart de deelnemer zich akkoord met bovengenoemde voorwaarden.

PA-certificaat

Na deze bijeenkomst:
- weet je de laatste technologische trends en ontwikkelingen te duiden voor de verzekeringsmarkt en
- kun je prioriteiten stellen voor je eigen bedrijf of je op koers ligt met je digitale business.

Deze bijeenkomst draagt bij aan het actueel houden van relevante kennis en kunde over dit thema. Dit certificaat kan onderdeel zijn van eigen maatschappijprogramma’s op het gebied van Permanent Actueel (PA).
Desgewenst kan een bewijs van deelname (PA-certificaat) worden verkregen. Je dient dit aan te geven als je je voor de bijeenkomst aanmeldt.

PE-punten

Met het bewijs van deelname (PA-certificaat) kan je op de website van het NIVRE (onder Permanente Educatie) zien of aan dit webinar/college/bijeenkomst PE-punten zijn toegekend.

Nadere informatie en vragen

Voor nadere informatie of met vragen kun je contact opnemen met Nico Tijsterman. Aan hem kun je eventueel ook reeds vooraf vragen sturen, dan kan hiermee bij de voorbereiding zoveel mogelijk rekening worden gehouden.

Complianceregeling Mededinging

Deelnemers aan dit evenement vallen onder de Complianceregeling Mededinging van het Verbond en worden geacht zich te houden aan de geldende mededingingsregels en met de inhoud van de regeling bekend te zijn.

Privacyverklaring

De Insurance Academy is onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. Op de verwerking van persoonsgegevens die aan de Insurance Academy worden verstrekt is daarom de privacyverklaring van het Verbond van Verzekeraars van toepassing. Artikel 5 van die verklaring handelt specifiek over gegevens die worden verstrekt in het kader van deelname aan een activiteit of bijeenkomst van het Verbond (de Insurance Academy).

Partnership

De wereld om ons heen verandert en de financiële sector verandert mee. Het Verbond van Verzekeraars beweegt naar een open platform. Om daaraan invulling te geven werkt het Verbond samen met verschillende partijen, op diverse terreinen. Met het aangaan van partnerships creëert het Verbond een branche-overstijgend, open platform met het delen van kennis als doel. Dit komt ten goede aan leden, partners en het Verbond. Door co-creatie ontstaan zo nieuwe initiatieven die de keten als geheel versterken.
Munich Re is een van onze Associate Partners. 

Event informatie

Organisatie: Verbond van Verzekeraars

Datum: 23 juni 2022

Inschrijven voor: 23 juni 2022

Type event: Seminar

Doelgroep: Open

Locatie: Den Haag