De Volksbank Hackathon - The Future of human banking

Organisatie
Datum
23 mei 2019
Inschrijven voor
22 mei 2019
Type event
Workshop
Doelgroep
IT-professionals
Locatie
's Hertogenbosch
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Hoe kunnen banken in de toekomst met innovatie het verschil maken voor hun klanten, de volgende generaties en de maatschappij? Waar hebben mensen behoefte aan wanneer ze hun financiën op orde brengen? Op 23 & 24 mei kun jij hierover meedenken en meebouwen aan oplossingen. Durf jij de uitdaging aan? Kom samen in 24 uur nieuwe concepten ontwikkelen en win mooie prijzen.

Een hackathon, ook wel hackfeest of hackdag is een evenement waar developers, designers, experts, creatievelingen en andere slimmeriken binnen 24 uur nieuwe concepten bedenken en ontwikkelen. Dit concept kan van alles zijn: een app, game, website of totaal iets anders. Een hackathon is hét moment om samen te experimenteren met nieuwe technieken en jezelf te ontwikkelen en het is vooral heel erg leuk!

The challenge: innovatief concept voor…

Tijdens de hackathon dagen we je uit om binnen het thema “The future of human banking” een nieuw innovatief concept te bedenken. Je kunt kiezen uit een van de volgende challenges:

ASN Bank

ASN Bank bankiert sinds de oprichting in 1960 op een maatschappelijk verantwoordelijke manier. Zo stimuleert het al vele jaren duurzame ontwikkeling. Je kunt gerust zeggen dat deze bank duurzaam bankieren in Nederland op de kaart heeft gezet.

Challenge 1: Hoe kunnen we duurzaam beleggen toegankelijker en inzichtelijker maken?

Challenge 2: Op welke manier kunnen we kinderen bewust maken van geld en duurzaamheid?

Challenge 3: Open challenge

Meer over challanges van ASN Bank

BLG Wonen

BLG Wonen is in 1954 opgericht met als doel het huizenbezit onder mijnwerkers te bevorderen. 65 jaar later zijn het niet de mijnwerkers, maar sociale huurders, starters, senioren en vele andere voor wie de woningmarkt ontoegankelijk is.

Challenge 1: Hoe kunnen we namens BLG Wonen waarde toevoegen op het gebied van duurzaam wonen voor klanten en toekomstige klanten ongeacht het inkomen?

Challenge 2: Open challenge

Challenges van BLG Wonen

RegioBank

De Zelfstandig Adviseurs van de RegioBank adviseren niet alleen over bankzaken, maar in 90% van de gevallen ook als onafhankelijk adviseur voor andere zaken zoals verzekeringen, belastingzaken en makelaardij. Ze zijn actief in het particuliere en kleinzakelijke domein (zzp, eenmanszaak, klein mkb, verenigingen en stichtingen).

Challenge 1: hoe kunnen we ook online (mobiel) de “alles onder 1 dak”-beleving bieden? Dit met als doel om onze klanten écht financieel weerbaar te maken. Overzicht, persoonlijk advies en hulp bieden staan daarbij centraal.

Challenge 2: Open challenge

Challenges van RegioBank

SNS

Vanuit SNS hebben wij als maatschappelijk doel gesteld om klanten Financieel weerbaar te maken door onze dienstverlening en communicatie hiervoor in te zetten. Een van de doelen hierin is om mensen een buffer op te laten bouwen voor later.

Challenge 1: Wat kan SNS doen om klanten te beschermen, door ze de geldontwaarding in woord en beeld te laten begrijpen. En hoe krijgen we ze in beweging om hier ook iets aan te doen?

Challenge 2: Open challenge

Event informatie

Organisatie: de Volksbank

Datum: 23 mei 2019

Inschrijven voor: 22 mei 2019

Type event: Workshop

Doelgroep: IT-professionals

Locatie: 's Hertogenbosch