Nationaal privacy congres voor financials

Organisatie
Datum
30 november 2017
Inschrijven voor
30 november 2017
Type event
Seminar
Doelgroep
Professionals
Locatie
Putten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Financieel opleider Dukers & Baelemans organiseert samen met privacy adviseur PrivcacyCompass op 30 november 2017 het ‘Nationaal privacy congres voor financials’. Het congres – dat zal plaatsvinden in Putten – staat in het teken van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, die eind mei 2018 van kracht wordt.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de Nederlandse variant van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Deze nieuwe privacywetgeving zal op 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen, en heeft onder meer grote gevolgen voor banken, gezien de grote hoeveelheden persoonsgegevens waarover zij beschikken. Zo wijzigen met de komst van de AVG de regels op het vlak van verzamelen, verwerken en vernietigen van persoonsgegevens en brengt deze nieuwe verplichtingen met zich mee. Bovendien krijgen organisaties te maken met een verruiming van de bestuurlijke aansprakelijkheid.

Chris Baelemans - Mark Dukers en Mathijs van der Most

 

Nationaal privacy congres voor financials

“De financiële dienstverlening staat voor een grote uitdaging, namelijk het tijdig voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving rondom privacy”, aldus Dukers & Baelemans. Om de financiële dienstverleners in Nederland te helpen om zich op de nieuwe wetgeving voor te bereiden, heeft Dukers & Baelemans besloten om een congres te organiseren. Voor de organisatie van het ‘Nationaal privacy congres voor financials’ heeft het financieel opleidingsbedrijf besloten samen te werken met PrivacyCompass, een bedrijf dat organisaties ondersteunt bij het voldoen aan privacy wet- en regelgeving.

Het congres, dat op 30 november 2017 zal plaatsvinden in het Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer in Putten, is ervoor bedoeld om bezoekers in één dag op de hoogte te brengen van de nieuwe privacywetgeving en praktische tips en tools te geven voor de implementatie van de nieuwe wetgeving. “Om op 25 mei 2018 klaar te zijn voor de AVG, is dit jaar nog actie nodig”, stellen de organisators.

Programma

Het programma van het congres bestaat uit een verzameling praktische workshops en toonaangevende sprekers. Na een introductie door Mark Dukers, manager bij Dukers & Baelemans, en Mathijs van der Most, managing director van PrivacyCompass, komt Ina Brouwer, general counsel bij PrivacyCompass, aan het woord over bestuurlijke aansprakelijkheid bij privacyschending. Gerrit-Jan Zwenne, hoogleraar Privacy recht, vertelt daarna over de belangrijkste veranderingen die AVG met zich meebrengt.

Na een korte pauze wordt het programma hervat met Chris Baelemans, CEO van Welten Groep en Dukers & Baelemans, die bespreekt of de financiële dienstverlening klaar is voor de AVG. In de workshops die ’s middags volgen worden onder meer datalekken, de privacyscan en het Privacy Impact Assessment (PIA) en de (verplichte) Functionaris Gegevensbeschermer besproken. Joël Aerts, spreker, auteur en adviseur over leiderschapsontwikkeling, sluit af met een presentatie over leiderschap in privacy. Het laatste halfuur van het dagvullende programma worden er drankjes geserveerd, zodat de aanwezigen met elkaar kunnen netwerken.

Event informatie

Organisatie: Dukers & Baelemans

Datum: 30 november 2017

Inschrijven voor: 30 november 2017

Type event: Seminar

Doelgroep: Professionals

Locatie: Putten