Inhousedag Operational Excellence Consulting

Organisatie
ING
Datum
14 november 2014
Inschrijven voor
01 november 2014
Type event
Doelgroep
Studenten
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Battle of the Cities
Wil jij weten hoe het is om als consultant binnen een bank te werken? En wil jij laten zien dat jouw studentenstad de beste studenten van Nederland heeft? Meld je dan nu aan voor de ING Inhousedag ‘Battle of the Cities’.  Dit is een inhousedag van de Operational Excellence Consultant afdeling waarin je als groepje studenten de strijd aangaat met studenten uit andere steden. Je krijgt tijdens de inhousedag een real-life case voorgelegd die je in een middag mag gaan oplossen. Aan het eind van de dag presenteert elk groepje de oplossing van de case waarna de winnaar wordt gekozen. Naast eeuwige roem krijgt het winnende team een lunch aangeboden met de CEO van ING Nederland!

Voor wie?
Voor deelname aan de de ING Inhousedag Operational Excellence Consulting ‘Battle of the Cities’ zoeken we ambitieuze master studenten, die snel willen leren en op zoek zijn naar een uitdagende stage of startersfunctie. Om tijdens de inhousedag uit te blinken, heb je zowel intellectuele capaciteiten als sociale vaardigheden nodig. Je wordt uitgedaagd om je persoonlijke competenties te laten zien, maar team spirit is net zo belangrijk voor ons. Daarnaast moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Je zit in de masterfase van de universitaire studie
  • Sterke analytische vaardigheden
  • ’Can-do’ mentaliteit
  • Je bent klantgericht
  • In staat om je snel aan te passen aan een complexe, dynamische omgeving

Uiteraard is ook jouw persoonlijkheid van belang. We willen dat je onze ‘can-do’ mentaliteit deelt. Dat je passie laat zien voor samenwerken en dat je focust op het behalen van goede resultaten.

ING inhousedag

Wat is ING Operational Excellence Consulting en wat doe je als ‘Blackbelt’?
De Operational Excellence Consulting afdeling van ING bestaat uit 35 jonge ambitieuze mensen die als een interne consultant werken binnen de bank. Je wordt bij de afdeling opgeleid tot Blackbelt en initieert en realiseert verbeteringen in end-to-end klantprocessen. Hiermee heb je directe invloed op de klanttevredenheid. Je vervult een cruciale consultantrol in het leveren van de beste prestaties aan onze klanten; de juiste service, snel en foutloos. Voorbeelden van processen die zijn uitgevoerd zijn:

  • Verbeteren van het achterstandsbeheer van processen bij hypotheken waardoor 50% minder mensen een betalingsachterstand oplopen.
  • Verbetering van het nabestaandenproces, waarbij 80% van onze klanten dit proces met een 7 of hoger beoordeelt.
  • Reductie van doorlooptijd van een hypotheekaanvraag. Niet binnen 5 dagen terugkoppeling, maar binnen 4 uur.

Om bovenstaande te realiseren maken we gebruik van verschillende methoden en technieken zoals Lean Six Sigma, Sales Funnel Excellence, Operationeel Management, Design for Six Sigma, datamining, discrete event simulatie en klantkeuze onderzoek. Meer informatie over de afdeling kun je vinden op http://tinyurl.com/ING-1411

Hoe meld ik me aan?
Klinkt deelname aan de ING Inhousedag Operational Excellence Consulting, ‘Battle of the Cities’ interessant? Stuur dan je CV en een motivatiebrief naar oec.recruitment@ing.nl. Je kunt je aanmelden met een team (5 personen) of individueel. Wanneer je je individueel aanmeldt, wordt je door ons in een team geplaatst met andere individuele aanmeldingen. Aanmelden kan tot en met 1 november 2014.

Uiterlijk 7 november maken we per mail bekend of jij behoort tot een van de gelukkige deelnemers van de ING Inhousedag Operational Excellence Consulting, ‘Battle of the Cities’!

Event informatie

Organisatie: ING

Datum: 14 november 2014

Inschrijven voor: 01 november 2014

Type event:

Doelgroep: Studenten