Ethiek en integriteit anno 2014

Organisatie
VBA
Datum
21 maart 2014
Inschrijven voor
20 maart 2014
Type event
Doelgroep
Professionals
Dit event heeft reeds plaatsgevonden

Ethiek en integriteit bij financiële instellingen anno 2014

21 maart 2014
Tijd: 13.30 - 17.40 uur
Locatie: Auditorium ABN AMRO, Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam

Hoe kunnen we als financiële sector zelf de handschoen oppakken? Deze vraag vormt de rode draad van de bijeenkomst Ethiek en Integriteit van VBA beleggingsprofessionals. Gerenommeerde sprekers uit de bank- en pensioenwereld, maar ook hoogleraren en de toezichthouder gaan in op prangende vragen. Hebben we wel voldoende geleerd van de kredietcrisis? Moeten we toe naar meer regels, zoals in de VS? Of houden we vast aan onze Europese open normen? En hoe kunnen financiële instellingen de klant centraal stellen én hun winstgevendheid in het oog houden?

Denk mee over thema’s als belangenafweging, gedrag en beloningsbeleid. En over de relatie tussen integriteit en stabiliteit. Kom naar de bijeenkomst Ethiek en Integriteit bij financiële instellingen van de VBA op 21 maart in Amsterdam. Niet te missen voor professionals in de financiële sector – institutioneel of particulier – die betrokken zijn bij vermogensbeheer, advisering, compliance of toezicht.

programma

13.00 Ontvangst
13.30 Opening door dagvoorzitter en voorzitter VBA Prof.dr. Alfred Slager RBA
13.40 Mr. Joanne Kellermann, Directeur DNB: Integriteit, toezicht en stabiliteit; belang van cultuur, gedrag en regels
14.15 Prof.dr. Johan Graafland, Hoogleraar Universiteit van Tilburg: Leren van de kredietcrisis: ethische noties bij governance in de financiële sector
14.50 Dr. Tom Loonen, Associate Professor VU-VBA en directeur bij Insinger de Beaufort: De nieuwe bankierseed: een kwestie van "Erst das Fressen, dann die Moral"?
15.25 Pauze
15.50 Drs. Wilfred Nagel, CRO ING Groep: Waarmee wordt een integere bedrijfsvoering effectiever afgedwongen: Rule-based of Principle-based regulering?
16.25 Dr. Angelien Kemna, CIO APG: Afweging belangen vanuit institutioneel vermogensbeheerperspectief
17.00 Drs. Pim Mol, Directeur Corporate Affairs Rabobank: Van eind- naar beginklant staat van klant naar klantbelang centraal
17.35 Afsluiting door dagvoorzitter
17.40 Borrel

De bijeenkomst is relevant voor iedere professional in de financiële sector, zowel aan de institutionele als particuliere kant, die betrokken is bij vermogensbeheer, advisering, compliance of toezicht.

Kosten

Deelname is gratis voor VBA-leden. Niet VBA-leden betalen € 120 incl. btw. Leden van CFA, en AG/AI, betalen € 80. U ontvangt hiervoor een factuur.

Puntenwaardering

4 punten

Event informatie

Organisatie: VBA

Datum: 21 maart 2014

Inschrijven voor: 20 maart 2014

Type event:

Doelgroep: Professionals