common.title.more

Zakelijke creditcard

Een zakelijke creditcard is een creditcard voor zakelijke doeleinden. Een ondernemer wordt door de maand heen geconfronteerd met kosten en ontvangt vaak pas aan het einde van de maand zijn vergoedingen. Een credit card biedt hiervoor de oplossing. Een ondernemer kan gedurende de maand via de credit card de benodigde kosten maken en deze worden aan het einde van de maand dan in één keer van de rekening van de ondernemer afgeschreven.

Het is voor bedrijven in sommige gevallen ook aantrekkelijk om hun medewerkers (denk aan adviseurs, vertegenwoordigers etc) te voorzien van een credit card. Op deze manier kunnen de medewerkers de kosten die zijn voor hun functie moeten maken voorfinancieren zonder dat zij het werkelijk meteen dienen af te rekenen. Zeker als er een afrekeningstermijn van twee maanden wordt afgesproken met de credit card instelling hebben medewerkers afdoende tijd om zaken te declareren en is de kans groot dat zij de onkosten vergoed krijgen voordat de credit card rekening echt betaalt moet worden.

Een zakelijke creditcard betekent betaalgemak over de hele wereld door met de creditcard te betalen of door met de zakelijke creditcard contant geld op te nemen uit een geldautomaat. Er zijn zakelijke creditcards, die ook gewoon voor privégebruik ingezet kunnen worden, waarna er een verrekening plaatsvindt met de kaarthouder of met het bedrijf. Ook is het mogelijk om op één rekening meerdere zakelijke creditcards te verkrijgen voor nog meer betaalgemak voor het bedrijf. Een zakelijke creditcard kan het makkelijkst bij de eigen bank worden aangevraagd, waar ook de zakelijke rekening loopt. Het is echter ook mogelijk om bij een van de andere aanbieders een zakelijke creditcard af te nemen.

Een zakelijke creditcard biedt zowel kleine ondernemingen als grote bedrijven een aantal voordelen. Bij een kleine onderneming kan er bijvoorbeeld een duidelijk onderscheid komen tussen privé uitgaven en bedrijfsmatige uitgaven. Voor grote bedrijven geldt dat er een centraal aanspreekpunt is, er maatwerkmogelijkheden worden geboden en er sprake is van minder administratieve lasten. De zakelijke creditcard is persoonsgebonden, maar er kunnen dus wel meerdere creditcards worden verstrekt aan het bedrijf. Er zijn een groot aantal aanbieders van zakelijke creditcards. Bij de verschillende aanbieders verschillen de  kosten van de zakelijke creditcard, maar ook bijvoorbeeld de bestedingsruimte van de creditcard.