Bladeren

Google Wallet Card

Uit een screenshot van de nieuwe Google Wallet valt op te maken dat Google mogelijk komt met een fysieke kaart, de Google Wallet Card.

Voor zover bekend zal de Google Wallet Card een aanvulling zijn op het Google Wallet mobiel betalingssysteem. In situaties waar je geen gebruik kunt of wilt maken van mobiel betalen kun je gebruik maken van de Google Wallet Card. De kaart zal een universele kaart zijn die alle andere betaalkaarten en creditcards in je portemomee moet vervangen. De kaart is ontworpen om te synchroniseren met de creditcards die je hebt geselecteerd voor betalingen via Google Wallet.

Op deze wijze kan Google het gebruik van Google Wallet stimuleren. Het gebruik van Google Wallet valt tot nu toe tegen door het geringe aantal punten waar je kunt betalen met je mobiele telefoon en het geringe aantal telefoons die deze optie bieden.

Al eerder heeft Google Wallet een tranformatie ondergaan naar een cloud-gebaseerde versie die ook kaarten van Visa, MasterCard, American Express en Discover-kaarten ondersteunt.