Robert-Jan Tel directeur Kempen Capital Management

03 september 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

Robert-Jan Tel (49) begint vanaf 16 september als directeur binnen het niet-genoteerd onroerend goed team van Kempen Capital Management. Dat meldt Kempen&Co.

Robert-Jan Tel

Robert-Jan haalde een master in Financial Economics aan de TiasNimbas Business School in Tilburg en voltooide eerder een studie werktuigbouwkunde aan de TU in Enschede. Daarnaast is Robert-Jan lid van de Royal Institute of Chartered Surveyors.

Sinds 2009 werkte Robert-Jan bij Stichting Philips Pensioenfonds. Hij zette hier een volledig nieuwe portefeuille in wereldwijd niet-beursgenoteerd onroerend goed op, met een waarde van ca. €600 miljoen. Robert-Jan was verantwoordelijk voor de strategie, de invulling en monitoring van de portefeuille.

Voordat Robert-Jan bij Philips aan de slag ging in 2009 was hij Hoofd Beleggingen Onroerend Goed bij TKP Pensioen. Hier belegde hij voor ca. €1 miljard in Europese en Aziatisch niet-beursgenoteerde onroerendgoedfondsen.

“Kempen is een vooraanstaande speler op het gebied van onroerend goed. Ik verheug me erop bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de dienstverlening in niet-genoteerd onroerend goed, zowel Nederlands als internationaal", alfus Robert-Jan Tel.

Remco Rothkrantz, directeur niet-genoteerd onroerend goed KCM: “Kempen Capital Management biedt haar klanten onafhankelijke dienstverlening omdat wij zelf geen beleggingsfonds in niet-genoteerd onroerend goed beheren. De komst van Robert-Jan betekent een waardevolle versterking van ons team en onze dienstverlening. Wij zijn bijzonder blij met de ruime ervaring in niet-genoteerd onroerend goed die hij meebrengt.”