'Bij TriFinance ontplooi ik mijzelf door zelfstandig en creatief te werken'

28 maart 2024 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Robin van Casteren studeerde Creative Business met een specialisatie in Digital Marketing en heeft direct na afronding van haar opleiding gekozen voor TriFinance. Sinds september is ze Communication Manager bij Financial Institutions NL. In dit artikel vertelt ze over haar werk, de uitdagingen die daarbij komen kijken en de cultuur binnen het bedrijf. “Mijn eerste maanden hier zijn goed bevallen. Er werken hier leuke mensen en het is een fijne bedrijfscultuur. Ik hoop hier nog veel te leren, zodat ik volop kan groeien.”

Van down under terug naar Nederland

Na zeven maanden Melbourne is het voor Van Casteren wel weer even wennen om op Nederlandse bodem te staan. “Tijdens mijn tijd in Australië heb ik veel geleerd over marketing en communicatie, maar voornamelijk over mijzelf. Aansluitend aan mijn stage ben ik op reis gegaan en ben ik afgestudeerd op een scriptie voor SpaceX Kitesurfing."

"Ik heb ervoor gekozen om een fysiek magazine voor hun community te ontwerpen, zodat hun naamsbekendheid, bereik en waardering konden groeien. De doelgroep zit vooral in Nederland en wordt over een paar weken écht uitgebracht, super vet natuurlijk!”

'Bij TriFinance ontplooi ik mijzelf door zelfstandig en creatief te werken'

Ondanks dat ze net uit de schoolbanken is gestapt, zou Van Casteren ook nog wel een master Neuromarketing willen doen: “Het brein interesseert mij. Waarom denken wij zoals we denken of reageren we op een bepaalde manier? Dit inspireert mij, omdat ik graag wil weten waarom ik bepaalde keuzes maak. "Daarnaast lijkt het me in mijn vak handig om meer te weten te komen over overtuigingstechnieken, zodat ik echt de beste marketing kan neerzetten.”

'Het water brengt mijn hoofd tot rust'

Van Casteren is sportief, houdt van reizen en heeft een tijdje als freelancer gewerkt: “Ik kan niet stilzitten en daarom heb ik de afgelopen jaren veel freelance-opdrachten gedaan. Ik focus mij met name op fotografie-opdrachten en ik help bedrijven met het optimaliseren van hun marketing en social media."

"Naast TriFinance en mijn werk als zelfstandige krijg ik veel energie van sporten. Jarenlang heb ik op hoog niveau gehockeyd, totdat mijn lichaam dit niet meer aankon. Na mijn terugkeer uit Australië ben ik gaan kitesurfen. Het liefst ben ik iedere dag op het strand te vinden; het strand en het water zorgen ervoor dat ik tot rust kom en weer even helder kan nadenken."

"Mijn droom is dan ook om later in een huisje aan het strand te wonen, waarbij ik na het werk direct kan gaan kitesurfen. Dit om iedere dag te kunnen trainen zodat ik uiteindelijk met de top mee kan draaien. Gelukkig geeft TriFinance mij de mogelijkheid om voor een periode remote te werken, zodat ik mijn dromen kan nastreven!"

Veelzijdige job bij TriFinance

Maar wat doet een Communication Manager nu eigenlijk? “Ik krijg uiteenlopende opdrachten, zoals blogs schrijven, events organiseren, interne en externe communicatie, fotografie en branding. De finance sector is nieuw voor mij, maar dat vind ik alleen maar leuk. Ik ga een uitdaging niet uit de weg! Ik creëer communicatiemiddelen voor de drie C’s: candidates, contacts en colleagues. De interne communicatie voor de collega’s pak ik op met de Care Managers, dus dat is een mooie samenwerking tussen onze afdelingen.”

Deze rol is Van Casteren op het lijf geschreven: “Bij TriFinance ontplooi ik mijzelf door zelfstandig en creatief te werken. Geen dag is hetzelfde en ik ben heel vrij in mijn rol. Ik pak zelf taken op en word vanuit de organisatie gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken. Het zelfstandig werken en de creativiteit de vrije loop laten is al tof, maar dat je dan ook nog eens in contact komt met leuke collega’s - dat voelt als een double win!”