Aon vertrekt uit Nederlandse markt van particuliere verzekeringen

20 december 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aon heeft een definitieve overeenkomst gesloten met BlackFin Capital Partners voor de overname van zijn Nederlandse portefeuille van particuliere verzekeringen.

De verkoop ligt volgens Leonique van Houwelingen in lijn met de strategie van de zakelijke dienstverlener om op de verzekerings- en volmachtactiviteiten binnen de zakelijk markt te focussen.

“Hiermee brengen we onze activiteiten in Nederland verder in één lijn met onze divisies Risk Capital en Human Capital Solutions, als onderdeel van onze FutureForward-strategie”, aldus de CEO van Aon in Nederland.

Aon vertrekt uit Nederlandse markt van particuliere verzekeringen

De verkoop betekent dat Aon in Nederland geen klantgroepen voor particuliere verzekeringen meer zal bedienen – met bepaalde uitzonderingen, zoals bijvoorbeeld expats en internationale studentenverzekeringen.

Van Houwelingen geeft aan dat het om een lokale strategische beslissing gaat. In buitenlandse markten (Aon is actief in meer dan 100 landen) is de adviseur en risicoverzekeraar wel actief in het segment voor particulieren.

“Onze focus in Nederland blijft liggen op het uitbouwen van de divisies Risk Capital en Human Capital Solutions en het inzetten van geavanceerde analyses om inzichten en oplossingen te leveren die onze klanten helpen betere beslissingen te nemen”, vertelt Van Houwelingen.

Aanwezigheid vergroten

Koper BlackFin Capital Partners is een Europese investeerder die zich focust op bedrijven in de financiële dienstverleningssector. Segmenten waarin het investeert zijn onder meer distributie en brokerage, outsourcing van bedrijfsprocessen, softwarebetalingen, kapitaalmarkten en vermogensbeheer.

Laurent Bouyoux (Founding Partner bij BlackFin Capital Partner) legt uit dat de investeerder met de overname zijn aanwezigheid in het particuliere segment in ons land vergroot.

“We kijken ernaar uit om samen te werken met het managementteam en de medewerkers van Aons particuliere verzekeringsactiviteiten in de volgende fase van hun ontwikkeling”, stelt Bouyoux. “Als partner zullen we hen ondersteunen met een ambitieus groeiplan om leidend te worden in de particuliere verzekeringen in Nederland, gedreven door een verbeterd servicemodel en selectieve overnames.”

Welk bedrag met de deal gemoeid is, is niet bekendgemaakt.