Hugo Peek volgt Geert Lippens op als CEO BNP Paribas Nederland

09 januari 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas heeft Hugo Peek benoemd tot Chief Executive Officer van Corporate & Institutional Banking en Country Head van Nederland. De van origine Franse bank heeft daarmee de gewenste opvolger van Geert Lippens gevonden, die zijn beurt is benoemd tot Head of Corporate & Institutional Banking EMEA-landen bij BNP Paribas.

Peek kan bogen op bijna dertig jaar ervaring in de financiële sector. Zo was hij tot voort kort partner bij het corporate finance adviesbureau ACE Advisory en Head of Private Debt bij DIF Capital Partners.

Het grootste deel van zijn carrière werkte hij voor ABN AMRO, waar hij diverse senior posities bekleedde. Zo was hij tot zijn vertrek bij de grootbank CEO bank van Corporate & Institutional Banking voor de EMEA-regio.

Hugo Peek volgt Geert Lippens op als CEO BNP Paribas Nederland

In zijn nieuwe rol gaat de kersverse CEO leiding geven aan meer dan 1.500 medewerkers in Nederland, verdeeld over tien entiteiten: Corporate & Institutional Banking, Securities Services, Asset Management, Arval (mobiliteitsoplossingen), Leasing Solutions, Personal Finance (consumentenkrediet), Factor (factoring), Cardif (verzekering), Wealth Management en Real Estate (vastgoedadvies).

BNP Paribas groeide de afgelopen jaren sterk in Nederland en is de grootste internationale bank op de Nederlandse markt. We zien Nederland als een groeimarkt. Aan Peek de taak om die aanwezigheid verder uit te bouwen.

Een uitdaging waar hij zelf enthousiast op reageert. “Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe collega’s te ontmoeten”, legt Peek uit. “Door met elkaar de samenwerking tussen de Nederlandse entiteit te versterken, maken we de volledige expertise van de BNP Paribas-groep voor onze klanten verder toegankelijk.”

Vertrek Lippens

Vertrekkend CEO Geert Lippens is verheugd met de komst van zijn opvolger. “Met zijn jarenlange brede ervaring in de financiële sector en zijn sterke leiderschapskwaliteiten is Hugo de juiste persoon om onze klanten in Nederland te ondersteunen in deze snel veranderende markt.”

“Onder zijn leiding zullen we onze positie in Nederland verder versterken en een actieve rol blijven spelen in de Nederlandse economie en samenleving door klanten te ondersteunen met de brede expertise, duurzame ontwikkelingsoplossingen en het internationale netwerk van BNP Paribas”, aldus Lippens.

In zijn nieuwe EMEA-rol zal Lippens overigens betrokken blijven als niet-uitvoerend voorzitter van BNP Paribas Nederland. Daarnaast zal hij ook een aantal klantrelaties op de Nederlandse markt blijven begeleiden.