De Nationale Hypotheekbond én Faster Forward overgenomen door Blinqx

06 juli 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Om zijn verzekering- en hypotheeksegment te versterken heeft Blinqx niet één, maar twee bedrijven overgenomen: De Nationale Hypotheekbond en Faster Forward.

Blinqx – aanbieder van softwareoplossingen voor mkb’s, corporates en dienstverlenende organisaties – legt uit dat De Nationale Hypotheekbond en Faster Forward “sterk overeenkomende” strategieën hebben en identieke markten bedienen. Alle drie de partijen leveren namelijk SaaS-software voor hypotheek- en verzekeringsadviseurs, adviesketens en serviceproviders in de Nederlandse financiële sector.

Met de toevoeging van De Nationale Hypotheekbond en Faster Forward creëert Blinqx naar eigen zeggen een “unieke totaaloplossing” voor het financieel intermediair binnen zijn verzekering- en hypotheeksegment.

De Nationale Hypotheekbond én Faster Forward overgenomen door Blinqx

Het nieuwe platform brengt meerdere “toonaangevende softwareoplossingen” (waaronder DIAS, Elements, Adviesbox Online, Fastlane, Finly, Portefeuille Signalen en MyTP) samen voor “ultiem gebruiksgemak”. “Daarnaast faciliteert dit platform optimale connectiviteit voor data-uitwisseling met softwareoplossingen van derden”, aldus Blinqx.

Het bedrijf legt uit dat het platform de komende periode stap voor stap verder wordt vormgegeven en uitgerold. Daarnaast stelt Blinqx dat het management team van de overgenomen bedrijven aan boord blijven om verdere groei te bevorderen.

Een mooie stap naar de toekomst

Blinqx-CEO Ruud van der Kruk laat weten verheugd te zijn om Faster Forward en De Nationale Hypotheekbond (en alle bijbehorende collega’s) te verwelkomen. “Zij brengen diepgaande expertise en ervaring in hypotheek- en verzekeringssoftware mee. Met de toevoeging van deze merken aan ons bestaande aanbod, kunnen we een ‘best-of-both-worlds’ propositie realiseren als totaaloplossing voor het financieel intermediair.”

“Wij zijn erg trots op wat we in de afgelopen twaalf jaar ontwikkeld hebben en zijn blij om onderdeel te worden van Blinqx”, voegt De Nationale Hypotheekbond-directeur Jeroen Oversteegen toe.

“Door de stappen die we hiermee kunnen zetten, verbreden we het aanbod naar onze klanten. En dit betekent voor onze teams ook een mooie stap naar de toekomst. We kijken dan ook uit naar een succesvolle samenwerking”, aldus Oversteegen.