Trainee Corporate Finance

ABN AMRO

Traineeship informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Deze traineeship is niet meer vacant

Ben je behalve een echte analyticus ook sociaal vaardig? Snap je dat prestaties leveren teamwork is, maar kun je ook een flinke dosis eigen verantwoordelijkheid aan? Misschien ben jij dan wel de juiste trainee voor de startrichting Corporate Finance & Capital Markets (CFCM). Werk mee aan fusies en overname transacties, doe sectorkennis op, leer bedrijven te waarderen en verdiep je in de kapitaal structuur van de klanten van Large Corporates. Zo ben je over 3 jaar een allround investment banker.

Om te beginnen: geen dag is hetzelfde. Je werkt tijdens het traineeship en in de pool namelijk voor meerdere teams en werkt samen in project en dealteams met juniors, mediors en seniors. Vanaf dag één ben je ook al volledig onderdeel van het team van 50 CFCM-specialisten die werken aan overnames, desinvesteringen en kapitaalmarkttransacties. Een ander onderdeel van je werk is marktsectoren analyseren en omschrijven. Ook maak je presentaties voor zowel potentiële als bestaande klanten en geeft advies aan klanten over hun strategie en bedrijfsplannen. Doordat je werk zo afwisselend is, ga je in korte tijd veel leren. Gegarandeerd. Alle kennis die je opdoet, vormt de basis voor een mooie carrière binnen ABN AMRO.

Tijdens de eerste week van je traineeship maak je kennis met jouw collega-trainees die overal binnen de bank gaan werken. Hierdoor bouw je in no-time een netwerk op en raak je bekend met de bank en de mensen die er werken. Daarna blijf je nog 21 maanden roteren binnen de pool van Corporate Finance.

Een echte analyticus, maar dan wel met uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je gaat namelijk veel samenwerken. Binnen en buiten je team, met de meest uiteenlopende collega’s. Samen resultaten neerzetten moet je dus niet alleen kunnen, maar ook echt leuk vinden. Daarnaast ben je ondernemend ingesteld en heb je veel zelfvertrouwen. Wel van het goede soort uiteraard. Dat wil zeggen: scherp, met voldoende overredingskracht en toch prettig in de omgang. Kortom: iemand die staat voor zijn of haar vak en die je er graag bij hebt als er klussen geklaard moeten worden.

We bieden je veel kansen, maar stellen ook heldere eisen. Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:
- afgeronde masteropleiding en maximaal 2 jaar werkervaring
- een afgeronde wo-opleiding
- ervaring met Mergers & Acquisitions bij een grote bank
- je wilt leren en groeien
- je hebt naast je studie voldoende nevenactiviteiten en/of buitenlandervaring

Je gaat direct aan de slag voor onze klanten. Voor het merendeel bekende, veeleisende organisaties die innovatieve en solide financiële oplossingen op maat willen hebben. Het is dus belangrijk dat jouw kennis en ideeën over bankieren aansluiten op de kernwaarden van ABN AMRO Corporate Finance & Capital Markets. Dat wil zeggen: de klant tot op het bot kennen en met onze uitmuntende sectorkennis verrassen.

Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee’ moeten verkopen als het risico voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Het traineeship Corporate Finance is net even anders aangezien je hier start in de zogenaamde CFCM pool. Het totale traject duurt ongeveer 3 jaar, opgedeeld in rotaties van enkele maanden. Net als bij andere traineeships doe je in de eerste 12 maanden intensief praktijkervaring op in de business en volg je daarnaast trainingen op het gebied van algemene bankenkennis en persoonlijke ontwikkeling. Daarna blijf je de resterende 24 maanden roteren in de pool. In 3 jaar leiden we je op tot allround investment banker. Vanuit onze opleidingspool start je direct in de business en werk je mee aan zo veel mogelijk verschillende CFCM-transacties.

Bij ABN AMRO krijg je gelijk veel verantwoordelijkheid en ben je meteen een volwaardig gesprekspartner ten opzichte van je collega’s. Je ziet niet vast aan een bepaalde sector of specialisatie, maar roteert over verschillende desks. Verder wordt het vaak gestimuleerd ook een rotatie buiten Corporate Finance te doen. Daardoor leer je veel trainees uit andere richtingen en met een andere achtergrond kennen. Alles bij elkaar een mooie afwisseling en waardevolle investering in je netwerk.

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan online op deze vacature.


Wil je meer weten over het traineeship en deze startrichting? Neem dan contact op met jouw recruiter Annah Voit via 020-6280154 of werkenbij@nl.abnamro.com.Wanneer je wordt uitgenodigd om de capaciteitentest te maken dan moet je deze binnen 3 dagen af ronden. Deze capaciteitentest bestaat uit cijferreeksen, figuurreeksen en matrices.

Voeg aan je CV ook je cijferlijsten toe!

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Meer traineeships

Traineeships