Traineeship - IT Spring 2015

ING

Traineeship informatie

Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam.

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Deze traineeship is niet meer vacant

ING International Talent Programme – Information Technology

Draag bij aan optimale dienstverlening door ING
Het ING International Talent Programme (IITP) is een driejarig Traineeship waarin jij het volledige potentieel uit jezelf kunt halen, waardoor jij echt een verschil kunt maken binnen ING. Je krijgt de kans om ING en onze business te leren kennen. Door de verschillende projecten en de uitgebreide ontwikkelmogelijkheden doe jij in korte tijd veel expertise en ervaring op.

ING is erop gericht de financiële dienstverlening aan onze klanten makkelijker te maken. Dit maakt dat jij continu in de weer bent om onze dienstverlening (intern én extern) te verbeteren, waardoor de behoeften van de klant te allen tijde centraal staat. Of jij nu actief bent bij Risk, Commercial Banking, Retail Banking , Finance of IT; klanttevredenheid is voor jou het allerbelangrijkst.

Opleiding en begeleiding
Als Trainee neem je deel aan global events samen met jouw Nederlandse en internationale medetrainees. Daarnaast volg je een algemeen en een specifiek opleidingstraject voor je eigen richting, waarin je zowel IT-track specifieke kennis opdoet alsmede meer leert over het bankwezen.

 

Ook krijg je als Trainee begeleiding. Vanuit diverse kanalen krijg je tools en ondersteuning om tijdens het Traineeship het meeste uit jezelf te halen. Een Senior Manager ondersteunt je, inspireert je, deelt strategische inzichten met je en introduceert je bij zijn of haar netwerk. Een HR Adviseur van Management Development helpt je waar nodig bij loopbaanvraagstukken en het kiezen van je volgende project.

Pak een belangrijke rol in IT-projecten
Er zijn vijf richtingen waarbinnen jij het IITP kunt doorlopen. Eén daarvan is de richting ‘Information Technology’. Information Technology is het kloppend hart van onze organisatie. Behoeften van klanten wijzigen immers continu en daar moet ING snel op inspringen. Als Information Technology Trainee neem je deel aan trajecten die van cruciaal belang zijn voor de bank en die de volgende thema’s raken: betrouwbaarheid, veiligheid, klant centraal, agile, efficiënt en samenwerkende communities. 

 

ING gaat als grote financiële dienstverlener in op de vele uitdagingen en trends die in de IT-wereld spelen, zoals Mobiel Bankieren, Social Media, Cloud Computing en Big Data. Dit om te zorgen dat de financiële dienstverlening aan klanten en consumenten soepel verloopt, continu up-to-date is en van hoge kwaliteit is. De klant staat bij ING centraal en IT speelt een cruciale rol in de ervaringen van deze klant.

Als Information Technology Trainee krijg je in je eerste jaar kans om kennis te maken met de complexe IT omgeving die ING kenmerkt. Je doet kennis van IT op in de breedste zin van het woord en leert ING goed kennen. Wanneer je op zoek bent naar een internationaal avontuur, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden.

 

Je kunt kiezen uit een aantal belangrijke IT-projecten, waarin jouw bijdrage van groot belang zal zijn. Hierbij kun je denken aan een belangrijke rol bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen of meehelpen bij de coördinatie van een grote migratie, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor stakeholder management. Maar ook aan het continu verbeteren en ontwikkelen van de Mobiele App volgens de SCRUM en continuous delivery methode of meedenken over het beste gebruik van Big Data om de klanten te bedienen.


Na het eerste jaar start je op vaste functie. Jij gaat dan bijvoorbeeld aan de slag als ontwikkelaar binnen een scrum team, projectcoördinator, IT specialist of business analyst . Deze projecten bevinden zich vaak op het snijvlak van IT en de Business, met grotere nadruk op IT, vandaar dat echte passie voor IT is wat we in jou zoeken.

 

Waarom is IT voor jou de juiste richting?
Omdat jij:

- op zoek bent naar een complexe en dynamische IT-omgeving;

- echte passie voor het IT-vak hebt en dit kan aantonen

- wilt leren van IT experts 
­- wilt werken binnen innovatieve projecten;
­- zelf je eigen carrièrepad wilt bepalen binnen het IT-vakgebied;
­- de mogelijkheid wilt hebben om door te groeien richting een leidinggevende positie.

Interessant arbeidsvoorwaardenpakket
Naast een uitstekend basissalaris, een 13e maand, vakantiegeld én een vast contract, heb jij als Trainee bij ING recht op:

 
­- 27 vakantiedagen;
­- korting wanneer je kiest voor de producten van ING, zoals een hypotheek of verzekering;
­- een aantrekkelijke pensioenregeling;
­- een OV-jaarkaart.

Ambitieuze starters met een afgeronde WO-opleiding
Om ING te helpen verder te ontwikkelen, ben jij:

 
­- in het bezit van een masterdiploma, bij voorkeur in de studierichting: Computer Science, Informatica, Software/Computer Engineering of Wiskunde

­- heb je maximaal twee jaar werkervaring;
­- perfect in staat om je schriftelijk en mondeling in zowel het Nederlands als Engels uit te drukken;
­- in staat anderen te overtuigen, ook wanneer jouw gesprekspartners in eerste instantie weerstand bieden.

Daarnaast ben je ‘self-aware’ en heb jij een sterke klantfocus. Tot slot beschik je over een ‘can-do’ mentaliteit, strategische visie en een sterke analytische blik bij het oplossen van problemen.

Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten over het ING International Talent Programme? Kijk dan naar de ervaringen van onze Trainees.

 
Heb je nog vragen over het ING International Talent Programme – Information Technology? Of over de ING als werkgever? Neem dan contact op met Rob van der Kruijs (ING Campus Recruitment) via rob.van.der.kruijs@ing.nl of via 06-83641529.

Is je interesse gewekt? Solliciteer nu voor de april klas! Voor Nederlandse sollicitanten is de deadline 2 februari 2015. Voor overige EU staatsburgers is de deadline voor sollicitatie 5 januari 2015. Voor non-EU staatsburgers is de deadline voor sollicitatie 15 december 2014.  Wij raden je aan om eerder te solliciteren vanwege het aantal beschikbare plekken.

Wij kunnen alleen complete sollicitaties in behandeling nemen. Een complete sollicitatie bestaat uit een CV en (voorlopige)cijferlijsten van bachelor en master. Een motivatiebrief hoeft niet te worden toegevoegd omdat wij gebruik maken van motivatievragen die je tijdens je sollicitatie kunt invullen.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Meer traineeships

Traineeships