Risk Management Spring 2015

ING

Traineeship informatie

Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Deze traineeship is niet meer vacant

Draag bij aan optimale dienstverlening door ING 
Het ING International Talent Programme (IITP) is een driejarig Traineeship waarin jij het volledige potentieel uit jezelf kunt halen, waardoor jij echt een verschil kunt maken binnen de ING. Je krijgt de kans om ING en onze business te leren kennen. Door de verschillende projecten en de uitgebreide ontwikkelmogelijkheden doe jij in korte tijd veel expertise en ervaring op. 

ING is erop gericht de financiële dienstverlening aan onze klanten makkelijker te maken. Dit maakt dat jij continu in de weer bent om onze dienstverlening (intern én extern) te verbeteren waardoor de behoeften van de klant te allen tijde centraal staat. Of jij nu actief bent bij Risk, Commercial Banking, Retail Banking, Finance of IT; klanttevredenheid is voor jou het allerbelangrijkst. 

Opleiding en begeleiding 
Als Trainee neem je deel aan global events samen met jouw Nederlandse en internationale medetrainees. Daarnaast volg je een algemeen en een specifiek opleidingstraject voor je eigen richting. Hierbij kun je denken aan: - persoonlijke ontwikkeling, zoals timemanagement, presentatievaardigheden en leiderschap; 
- professionele ontwikkeling, zoals Core Banking (de functie van een bank, de bankbalans, bank funding, IT processen, Risk management), CFA, FRM en PRM. 
- organisatorische ontwikkeling, zoals het inzichtelijk maken van strategische prioriteiten. Ook krijg je als Trainee begeleiding. Vanuit diverse kanalen krijg je tools en ondersteuning om tijdens het Traineeship het meeste uit jezelf te halen. Een Senior Manager ondersteunt je, inspireert je, deelt strategische inzichten met je en introduceert je bij zijn of haar netwerk. Een HR Adviseur van Management Development helpt je waar nodig bij loopbaanvraagstukken en het kiezen van je volgende project. 

Verken de verschillende kanten van Risk! 
Er zijn vijf richtingen waarbinnen jij het IITP kunt doorlopen. Eén daarvan is de richting ‘Risk’. De financiële wereld zit op het moment in onrustig vaarwater. Als Risk Trainee heb jij daarin een belangrijke rol. In je rotatiejaar ga je aan de slag in projecten op het gebied van Market Risk, Credit Risk, Model Validation and Risk Capital Integration, waarbij je vanaf de eerste dag verantwoordelijkheden draagt. In je tweede jaar start jij op een vaste functie en groei jij binnen één van deze Risk gebieden door. 

Zie jij jezelf al aan de slag gaan in een adviesrol over het al dan niet oppakken van risicovolle financieringen? Of wil jij aan de slag bij het analyseren van de risico’s van de verhouding van vreemde valuta op het account van ING of het risico wanneer extra hypotheken worden verkocht? Dan is de richting ‘Risk’ van het IITP voor jou een interessante keuze. 

De uitkomsten van jouw analyses, meestal in opdracht van Retail en Commercial Banking, hebben invloed op zowel onze bedrijfsresultaten, als ook op de risico’s die gelopen worden. Je staat dan ook stevig in je schoenen en durft op te komen voor jouw beslissing. Daarbij weet jij, gezien jouw ruime inhoudelijke kennis en overzicht van de context waarbinnen het vraagstuk geplaatst is, je gesprekspartner te overtuigen van je beslissing.  Zelf in charge! 
Een belangrijk deel van het IITP heb je zelf in de hand. Aan de hand van jouw interesses, nieuwsgierigheid en ontwikkelbehoeftes kun je voor je eerste project jouw voorkeuren aangeven. Er wordt voor deze rol gekeken naar de match tussen jouw wensen en mogelijkheden in de business die hierop aansluiten. Voor het volgende project en je vaste functie neem je zelf het initiatief. Ook wanneer je op zoek bent naar een internationaal avontuur, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Je bent dus voor een heel groot deel zelf in charge voor de inrichting van jouw IITP! Interessant arbeidsvoorwaardenpakket 
Naast een uitstekend basissalaris, een 13e maand, vakantiegeld én een vast contract, heb jij als Trainee bij ING recht op: - 27 vakantiedagen; 
- korting wanneer je kiest voor de producten van de ING, zoals een hypotheek of verzekering; 
- een aantrekkelijke pensioenregeling; 
- een OV-jaarkaart. 

Ambitieuze starters met een afgeronde WO opleiding 
Om ING te helpen verder te ontwikkelen, heb jij: - Master diploma, bij voorkeur in studierichting Econometrie, Economie, (Quantitative) Finance,    (Studies in Wiskunde, Engineering en Natuurkunde zijn ook mogelijk indien je affiniteit toont in    Risk en de financiële dienstverlening)
-  maximaal twee jaar werkervaring; 
-  perfecte schriftelijke en mondelinge vaardigheden, in zowel het Nederlands als Engels; 
-  door jouw inhoudelijke en communicatieve vaardigheden de kracht anderen te overtuigen en met    jouw helikopter view kun jij overzicht over het grotere geheel te bewaren; 
-  tijdens verschillende nevenactiviteiten en/ of (bij)banen zware verantwoordelijkheid gedragen; -  beleggingsactiviteiten, een stage binnen risk management en het volgen van extra risk en    economisch gerelateerde vakken zijn een pré. Daarnaast ben je ‘self-aware’ en heb je een ‘can-do’ mentaliteit. Je hebt overtuigingskracht en bent een echte teamplayer. Uiteraard heb jij ook verontwikkelde analytische vaardigheden, maar dit blijkt al direct uit jouw uitstekende studieresultaten.  

Meer weten of solliciteren?
Heb je nog vragen over het ING International Talent Programme – Risk? Of over ING als werkgever? Neem dan contact op met Rik van der Eng (ING Campus Recruitment) via rik.van.der.eng@ing.nl of via +31 683624232. 

Is je interesse gewekt? Solliciteer nu voor de april klas! Je kunt hier je sollicitatie achterlaten en dan nemen we snel contact met je op.

Voor Nederlandse sollicitanten is de deadline 2 februari 2015. Voor overige EUstaatsburgers is de deadline voor sollicitatie 5 januari 2015. Voor non-EUstaatsburgers is de deadline voor sollicitatie 15 december 2014. Wij raden je aan om eerder te solliciteren vanwege het aantal beschikbare plekken.

Wij kunnen alleen complete sollicitaties in behandeling nemen. Een complete sollicitatiebestaat uit een CV en (voorlopige) cijferlijsten van bachelor en master. Een motivatiebrief hoeft niet te worden toegevoegd omdat wij gebruik maken van motivatievragen die je tijdens je sollicitatie kunt invullen. 

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Meer traineeships

Traineeships