Trainee Retail Banking

ING

Traineeship informatie

Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Deze traineeship is niet meer vacant

Retail Banking: een brede en gevarieerde carrière

De richting Retail Banking binnen het ING International Talent Programma (IITP) bereidt je voor op een brede en gevarieerde carrière binnen ING. Lijkt het je interessant om strategische projecten te managen of loop je warm voor het verbeteren van processen binnen de hele bank? Met het Retail Banking traineeship kun je vele kanten op. Zeker is dat je klaargestoomd wordt voor een sleutelpositie binnen de bank.

Maak het verschil als trainee

Als trainee bij ING kun en moet je het verschil maken. We rekenen erop dat je initiatief neemt. We verwachten dat je leergierig en ondernemend bent. Dat je samenwerking zoekt om tot optimale resultaten te komen. En dat je je visie ontwikkelt en deelt. Maar bovenal verwachten we dat je tastbaar resultaat levert.

Onze belangrijkste drijfveer is om onze klanten de best passende financiële producten te bieden. Als trainee kijk je kritisch naar de activiteiten van de bank en kom je met voorstellen hoe we het beter kunnen doen. ING is een grote organisatie met veel stakeholders, dus het vergt doorzettingsvermogen en overtuigingskracht om resultaten te behalen. Verbinding tussen mensen weten te maken en stevig in je schoenen staan, zijn eigenschappen die je absoluut in huis moet hebben om succesvol te zijn als trainee Retail Banking.

Het is bovendien een pre als je tijdens je studie - bijvoorbeeld in een bijbaan of via andere nevenactiviteiten - al enige ervaring hebt opgedaan met het dragen van verantwoordelijkheden, of met het aansturen van een team.

Lees hier over de ervaringen van trainee Retail Banking Anyes.

ING Traineeship - Retail banking

Retail Banking, het gezicht van ING

Retail Banking is het gezicht van ING voor het merendeel van onze 33 miljoen klanten wereldwijd. Daarvan zijn er 8,9 miljoen in Nederland. In dit dynamische veld moeten we ervoor zorgen dat we onze klanten constant het juiste product op het juiste moment bieden. We willen anticiperen op hun behoeften, het onze klanten steeds gemakkelijker maken, en de markt steeds een stap voor blijven. Dit doen we door steeds slimme wijzigingen door te voeren die grote impact hebben. Want dat is Retail Banking: een kleine verandering heeft grote gevolgen voor de bank en haar klanten. 

De financiele toekomst van onze klanten

Uitdagingen te over bij Retail Banking. ‘De markt voorblijven’ is een belangrijke, want de ontwikkelingen gaan snel. Internet en mobiel zijn niet meer weg te denken retailkanalen, big data - het verzamelen, analyseren en gebruiken van miljoenen stukjes klanteninformatie - spelen een steeds grotere rol, de wet- en regelgeving is aangescherpt, de consument is steeds mondiger en uit dat meer via bijvoorbeeld sociale media ... Tegelijkertijd staan we voor de uitdaging om het vertrouwen van de klant terug te winnen, hem of haar steeds 100% centraal te stellen en volledig transparant te zijn in onze dienstverlening. Daarin speel jij een belangrijke rol. In Nederland heerst veel onzekerheid, zeker ook op het financiële vlak. Over de dalende huizenprijzen bijvoorbeeld, of de toekomst van ons pensioenstelsel. We verwachten van jou dat je je bewust bent van die onzekerheden, en dat je er alles aan wilt doen Nederlanders te helpen hun financiële toekomst optimaal in te richten.

Gebruiksvriendelijke producten, eersteklas dienstverlening

Wil jij het bankiersvak van a tot z leren en tegelijkertijd meewerken aan het realiseren van eersteklas dienstverlening? Ben je nieuwsgierig naar wat mensen beweegt en kun jij dit doorvertalen naar gebruiksvriendelijke en transparante producten en kostenefficiënte processen? Wil je echt een bijdrage leveren aan onze doelstellingen en nadenken over hoe de financiële toekomst eruit moet zien? Dan is het traineeship bij Retail Banking wellicht iets voor jou!

Drie domeinen binnen Retail Banking: Particulier, Zakelijk en Chief Operations Office (COO)

Binnen Retail Banking kennen we drie domeinen: Particulier, Zakelijk en Chief Operations Office (COO). Kies je voor het Retail Banking traineeship, dan heb je de mogelijkheid om binnen alle drie de takken te werken in de vorm van een project of in een functie. Dit is de kans om je te ontwikkelen tot een breed onderlegde bankier, die processen en producten begrijpt en die weet hoe we de klant het beste verder kunnen helpen.

Particulier
houdt zich bezig met alle particuliere klanten en de producten voor die klanten, zoals hypotheken, betalen en sparen, beleggen en pensioenen.

Zakelijk
is actief voor klanten uit het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) en uit Grootbedrijf & Instellingen (GB&I).

Chief Operations Office (COO)
ontwikkelt en optimaliseert ING producten voor zakelijke en particuliere klanten. Bij COO zit je middenin de organisatie en heb je te maken met alle processen en producten. Het is een plek waar je zeer intensief contact hebt met verschillende afdelingen binnen ING.

Verantwoordelijkheid vanaf dag één

De meeste trainee projecten zijn complex en vragen om een langetermijnvisie. Dit is voor jou de kans om te laten zien hoe jouw analytische vaardigheden, klantgerichtheid, leiderschap en overtuigingskracht bijdragen aan het optimaliseren van onze diensten. Wat je opdracht ook is, je krijgt vanaf dag één veel verantwoordelijkheid. Vaak ben je als trainee projectleider met een coördinerende rol. Je hebt veel contact met andere afdelingen en de verantwoordelijken voor de verschillende Retail Banking kanalen. Je bent een ware spin in het web. 
Een aantal voorbeelden van projecten:

  • help Product Management Hypotheken bij het transparanter maken van producten en diensten, het vergroten van de klanttevredenheid en risicomanagement in een tijd van crisis.
  • zet je samen met het team Beleggen in om de klant overzicht en inzicht te verschaffen in de mogelijkheden voor beleggen.
  • neem de leiding bij de organisatie van een groot evenement voor private banking klanten, als Marketeer Private Banking.        
  • vind het juiste spaarproduct voor een bepaald klantensegment, als Product Marketeer Savings.      
  • help mee om de sales force bij Private Banking te versterken en te ontwikkelen    
  • maak de vertaalslag van strategie naar implementatie, in een rol binnen MKB Formulemanagement.

Bij Retail Banking kun je dus kiezen uit een zeer uitgebreid palet aan trainee projecten!

Je eerste jaar: projecten in binnen- en buitenland

De HR Adviseur van Management Development helpt je bij je keuze voor je eerste project. In dit project ga je met een concrete uitdaging  binnen Retail Banking aan de slag. Je tweede project regel je zelf. Nu komt het erop aan je netwerk aan te spreken en zelf initiatief te nemen. Veel trainees kiezen in dit tweede halfjaar voor een internationaal project. Trainee Anyes bijvoorbeeld, werkte een half jaar in Frankfurt.

Je eerste ‘echte’ functie: jezelf verder ontwikkelen

In je eerste ‘echte’ functie, die ongeveer twee jaar duurt, vergroot je je kennis en scherp je je vaardigheden aan. Je ontwikkelt je verder, bijvoorbeeld als Junior Marketeer, Change Manager, Assistent Relatiemanager, Junior Business Manager of Junior Consultant.

Algemene en specifieke trainingen

Alle trainees bij ING nemen deel aan de Global Learning Events. Je leert er alle aspecten van core banking, zoals de functie van een bank, de bankbalans, bank funding, IT processen en risk management. Uiteraard is er tijdens deze events ook veel aandacht voor softskills zoals business partnering, stakeholder management en presentatietechnieken. Daarnaast is er een breed scala aan trainingen, afgestemd op jouw specifieke ontwikkelbehoeften. Dit zijn trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en competentieontwikkeling, en trainingen gericht op je professionele en bancaire ontwikkeling. In overleg met je manager bepaal jij welke trainingen jij gaat volgen.

Leiderschapsvaardigheden en inhoudelijke trainingen

In de richting Retail Banking staat de ontwikkeling van jouw leiderschapsvaardigheden centraal. We besteden hier dan ook veel aandacht aan. Daarnaast staan de trainingen Algemene Opleiding Bankbedrijf, Lean Six Sigma Greenbelt (proces management methodieken) en Prince 2 en Scrum (projectmanagement methodieken) op het programma.

Een brede ontwikkeling, een dynamisch werkveld

Vind je het dynamische veld van Retail Banking uitdagend en interessant? Vind jij het prettig om je in de breedte te ontwikkelen en je loopbaan gaandeweg richting te geven? Heb je visie en de capaciteiten om die visie overtuigend te delen met anderen? Heb je al enige ervaring met het aansturen van teams en ben je niet bang voor een flinke portie verantwoordelijkheid? Ben je bereid te investeren en wil je in korte tijd heel veel leren, over je vakgebied en over jezelf?

Solliciteer online

Kies voor de richting Retail Banking van het ING International Talent Programme en geef je talent de ruimte! Solliciteer online naar de vacature voor trainee Retail Banking en overtuig ons van je kwaliteiten. Wie weet nodigen we je uit voor een online capaciteitentest, stap 2 in de selectieprocedure voor het IITP.

Alle informatie over aanmelden en de selectieprocedure vind je hier.

Lees ook het verhaal van Anyes, die na haar studie Technische Bedrijfskunde koos voor de richting Retail Banking van het IITP.

Is je interesse gewekt?
Solliciteer nu voor de oktober klas! De deadline is 22 juli, maar we raden je aan eerder te solliciteren.

Wij nemen alleen complete sollicitaties in behandeling. Een complete sollicitatie bestaat uit een CV, motivatiebrief en (voorlopige) cijferlijsten van je bachelor en master.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Meer traineeships

Traineeships