Trainee Clearing

ABN AMRO

Traineeship informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Deze traineeship is niet meer vacant

Jouw passie: werken in een dynamische omgeving waar de klantwens constant verandert, je klantcontact hebt en acteert op het snijvlak van de Beurs!

Deel jij onze kijk op bankieren en ondernemen? Wil je deel uitmaken van de top 3 Clearers in Nederland? Vertel ons jouw verhaal. Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven we je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.  

ABN ARMO Clearing (AAC) cleared en financieert rond de 16 miljoen transacties per dag en is vertegenwoordigd in 8 landen, verdeeld over de continenten Europa, Azië en de Verenigde Staten. De commerciële tak van AAC bestaande uit Sales, Account & Relationship Management, Product Development en Network Management hebben de verantwoordelijkheid voor 150 klanten. Commercie heeft de eerste verantwoordelijkheid richting de klant en vertegenwoordigt ABN AMRO Clearing over de hele wereld. AAC serviced een groot aantal gevarieerde klanten van High Frequency traders tot Brokers welke wij classificeren als Professional Trading Groups. AAC opereert op basis van het “volg de zon” principe wat betekent dat je op dagelijkse basis spreekt met zowel klanten als met collega’s van onze kantoren over de hele wereld zoals in Sydney, Hong Kong, Singapore, London en Chicago. Daarnaast moeten alle transacties ook operationeel goed verwerkt worden, waardoor onze risk policy en IT infrastructuur van wezenlijk belang zijn. Voor Clearing commercie/algemeen zoeken wij dit jaar nog 1 trainee, met de voorkeur om te starten in het Traineship in september of november.

Hoe ziet je werk eruit?

Management potentieel en een sterke voorkeur voor de ontwikkelingen op de financiële markten? Dan ben je zeker op je plek bij Clearing. Een afdeling om trots op te zijn. Als trainee binnen ABN AMRO Clearing doe je opdrachten binnen de commerciële teams. Je loopt mee met een relatiemanager en krijgt direct verantwoordelijkheid.

Geen dag is hetzelfde. Het verloop van de dag ligt in handen van de (potentiële) klant. Dat kan variëren van het afhandelen van klachten en het voorbereiden van gesprekken en presentaties voor nieuwe klanten. Ook maak je generieke presentaties en marketing materiaal. Je participeert actief in team- en afdelingsmeetings en events. Het betekent ook dat je de mogelijkheid hebt nieuwe en of bestaande klanten te bezoeken om zo de potentie voor nieuwe business te bespreken. Eens in de twee weken is er een bijeenkomst waar de nieuwe potentiële business (zowel voor bestaande als nieuwe klanten) wordt besproken samen met compliance, risk en het juridische team. Binnen Clearing staat de klant centraal en houden we de doorlooptijden graag kort.

Tijdens de eerste week van je Traineeship maak je kennis met jouw collega-trainees die overal binnen de bank gaan werken. Hierdoor bouw je in no-time snel een netwerk op en raak je bekend met de bank en de mensen die er werken. Daarna begin je met je eerste project binnen Clearing. Dit project duurt 3 maanden. Dit kunnen hele diverse projecten zijn, maar waar je ook gaat werken alles draait om onze klanten en de dienstverlening anno nu. Zo denk je mee met welke systemen klanten kunnen gebruiken voor verschillende beurzen en stem je af welk systeem past bij een bepaalde trading strategie. Door een nauwe samenwerking met de verschillende afdelingen binnen Clearing ben je altijd up-to-date en leer je van elkaar.

Als je jouw Traineeship met succes hebt afgerond stroom je uit binnen een van de functionele area’s van Clearing. Misschien ben jij straks wel een associate binnen Clearing. In een werkveld van 450 medewerkers in Europa en een totaal van 800 wereldwijd zit er vast een perfecte functie voor je tussen. Eén ding is zeker: je zit dicht tegen het senior management aan en zij zien jou als het talent van de toekomst!

Wie ben jij?

We bieden je veel kansen, dus stellen we heldere eisen. Jij weet zelfstandig je weg te vinden in een internationale organisatie. Je houdt van aanpakken en weet om te gaan met complexe vraagstukken. Verder heb je affiniteit met commercie en bent geïnteresseerd in de wereld van het handelen op beurzen. Denk je dat je bij ons past? Solliciteer dan direct voor een plek als Trainee binnen Clearing.

Check je profiel!

- een afgeronde Master opleiding en maximaal 2 jaar werkervaring

- affiniteit met de financiële dienstverlening en interesse in de internationale markten

- analytisch sterk en verbeteringsgericht

- commerciële affiniteit

- altijd gericht op resultaat voor de klant en de bank: effectief en efficiënt

- een teamspeler

- je wilt leren en groeien

Wie zijn wij?

Werken bij ABN AMRO betekent: nog beter worden in wat je doet. We begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We durven te zeggen dat we onze klanten kennen, wat hen bezighoudt en wat hun wensen zijn. Daarbij hoort ook 'nee' verkopen als het risico voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Wat bieden wij je?

In ons Next Generation Professionals Traineeship krijg je de vrijheid om flexibel te werken. Een mooie afwisseling van praktijkervaring en trainingen/coaching. In 15 maanden krijg je veel aspecten van de bank en van de afdeling Clearing te zien. (Vak)inhoudelijke trainingen en verdieping, daarnaast ook uitstekende begeleiding en persoonlijke ontwikkeling – jij staat centraal! Omdat Trainees voor Clearing heel belangrijk zijn, mag je een uitstekende begeleiding tegemoet zien van je naaste collega’s, veel (oud-)trainees, je opdrachtbegeleiders en jouw mentor uit het hoger management van Clearing. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid staan hierbij centraal. In de laatste maanden van het Traineeship ga je aan de slag in een startfunctie die perfect bij je past. En uiteraard verdien je een mooi startsalaris en een aantrekkelijk employee benefits-pakket.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Meer traineeships

Traineeships