Trainee - Business Consultant

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Dit traineeship is niet meer vacant.

In het kort

Houd jij de veranderende markt in de gaten en zie jij mogelijkheden voor commerciële (duurzame) kansen? En wil jij je carrière starten met veel verantwoordelijkheid en een uitgebreid persoonlijk ontwikkelingsprogramma? Als trainee binnen de Private Bank bouw je aan relevante klantrelaties die lang meegaan. Zo worden we een persoonlijke bank in de digitale tijd. Doe je mee?

Je werk

Als Trainee Business Consultant ben je samen met jouw team de basis voor onze sales collega’s. Je bent betrokken in het begrijpen van de behoeften van onze klant, de uitrol van changeprojecten en de vertaling van strategische plannen naar tactische plannen om doelstellingen van de bank te realiseren. Vanaf het begin krijg je de verantwoordelijkheid om zelfstandig taken uit te voeren. Denk hierbij aan je rol pakken en leiding nemen in een kortdurend intern project, maar ook meewerken met ervaren collega’s aan grote projecten die direct impact hebben op de klant.

Tijdens je werk ben je zichtbaar en benaderbaar voor onze collega’s. Je bent actief betrokken bij verschillende projecten waarbij je het klantbelang centraal zet en rekening houdt met risico’s voor de bank. Je loopt voorop in digitalisering en ziet kansen om processen te optimaliseren. Jouw mening wordt gewaardeerd dus we geven je veel ruimte en vertrouwen om zelf initiatieven te nemen. Door je betrokkenheid in de projecten doe je al snel project- en consultancy ervaring op en leer je op strategisch niveau meedenken.

Als trainee binnen ABN AMRO interesseer je je voor wat er in de wereld gebeurt en welke invloed dat heeft op onze klanten en op de bank. Daarnaast proberen jij en je collega’s graag nieuwe werkwijzen uit en ben je voorloper in adoptie van verandering. Vanzelfsprekend krijg je tijdens het traineeship veel ruimte om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. We leiden je op voor een carrière bij ABN AMRO. Tijdens jouw traineeship loop je daarom ook drie keer een rotatie op een andere afdeling binnen de bank. Zo leer je wat er gebeurt in de teams buiten jouw afdeling en geef je je carrière als net afgestudeerde een echte kick-start!

Werkomgeving

Bij ABN AMRO hebben we een duidelijke purpose: Banking for better, for generations to come. We gebruiken digitale diensten en data om dichter bij onze klanten te komen. Daarmee sluiten we aan bij de belangrijke momenten in hun leven. Ons doel is om de transitie naar duurzaamheid te versnellen en onze klanten hierbij op weg te helpen. Een flinke ambitie. Een ambitie die we alleen kunnen bewerkstelligen met de beste collega’s.

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en hun ideeën. Diversiteit is voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Bij ABN AMRO zorgen we dat iedereen zijn of haar kwaliteiten kan ontplooien zodat elke collega zich betrokken en gewaardeerd voelt. Een samenspel van culturen, kennis en ervaring zorgt voor verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. Daar kun jij aan bijdragen.

Je komt te werken voor de client unit Wealth Management binnen ABN AMRO. Hier bedienen we onze vermogende relaties met meer dan €500.000 vrij besteedbaar vermogen. We hebben 23 kantoren verspreid door heel Nederland. Tijdens jouw traineeship kom je te werken in verschillende teams op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Je team bestaat uit vrouwen en mannen met verschillende functies waaronder Business Consultants en Marketeers. Daarbij werk je veel samen met je stakeholders die producten ontwikkelen of direct klantcontact hebben. Dit alles zodat we onze klant op de best mogelijke manier bedienen.

Je profiel

Onze ideale Business Consultant is een ambitieuze en leergierige professional. Je kunt goed contact maken met andere mensen en krijgt anderen mee in het doorvoeren en implementeren van verandering. Door jouw basiskennis van klantbehoeften, management informatie en veranderingsprocessen maak jij je de werkzaamheden snel eigen. Jouw teamgenoten kunnen geheel op jouw bijdrage vertrouwen. We verwachten een openstaande en assertieve houding in deze rol.

Uiteraard hoef jij niet over elke vaardigheid uit het beschreven profiel al te beschikken. Juist de potentie om vaardigheden te ontwikkelen is wat jouw talent zichtbaar maakt tijdens het programma.

Verder herken jij je in de volgende punten:

  • Een recent afgeronde hbo- of wo-opleiding en maximaal 2 jaar werkervaring
  • Je voelt je aangesproken door de strategie en purpose van de bank
  • Je kijkt ernaar uit jezelf verder te ontwikkelen en vindt het interessant om dit samen met jouw medetrainees in het programma te doen
  • Kennis en/of affiniteit met continu verbeteren van strategie, werkwijzen en dienstverlening
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel in woord als geschrift

Wij bieden

Tijdens het traineeship ontdek je in 18 maanden wat werken bij de bank jou kan bieden. We leiden je op voor je eerste functie en geven je de ruimte om een stevige basis te ontwikkelen voor je verdere loopbaan door verschillende elementen in het traineeship zoals toffe masterclasses, rotaties en opdrachten. Zo bouw je binnen no-time een netwerk op en leer je de bank nog beter kennen.

Je werkt actief aan het vergroten van je vakinhoudelijke kennis en volgt een opleidingsprogramma waarin je de nodige financiële opleidingen in het kader van de Wet op het Financieel Toezicht behaalt zodat jij optimaal je werk kan doen. Aanvullend bieden we je de unieke kans om het Boost Your Growth-programma van The School of Life te volgen waar je aan de slag gaat met het ontwikkelen van jouw persoonlijk leiderschap. Door middel van projectsprints met bijbehorende opdrachten krijg je inzicht in jezelf als professional. Natuurlijk staan je manager, naaste collega’s en mentor voor je klaar om jou te begeleiden en te coachen.

Je start het programma gelijktijdig met de andere trainees in een groep. Naast hard werken bieden we toffe evenementen en heb je de mogelijkheid om een groot professioneel netwerk te bouwen in een grote organisatie. We werken hybride waarbij we zowel op kantoor als thuis werken met goede faciliteiten. Daarnaast helpen we je om fit & vitaal te blijven met ons eigen MyWellbeing aanbod.

Verder:

  • Een 36-urige werkweek met een marktconform salaris van €3.500 er maand
  • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van €1.000 per jaar
  • Een OV-jaarabonnement en een goede pensioenregeling

Interesse?

Reageer direct op deze vacature. Wij maken graag kennis met je! Bij de terugkoppeling op jouw cv en motivatiebrief hoor je of we je uitnodigen voor de volgende ronde van het selectieproces: het online assessment. We hanteren hiervoor een minimale score dus zorg dat je je goed voorbereidt. Als jij een goede score hebt behaald op de cognitieve test volgt een gespreksronde en bij positief resultaat nodigen wij jou uit voor de selectiedag (op 21 juni) om te ontdekken of de match er van beide kanten is. De eerste gesprekken starten na 1 mei. Aanmelden voor het traineeship kan tot 31 mei.

Vragen? Neem contact op met Pauline Smit (Talent Acquisition Specialist) via pauline.smit@nl.abnamro.com

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV's te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV's die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.

Lees meer

Traineeship informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships