Junior Saas consultant traineeship

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Deze traineeship is niet meer vacant

Wat kun je verwachten van het Traineeship Junior SaaS consultant of functioneel consultant Bij Topicus Pension & Wealth?

Pension & Wealth is een van de Finance businesslines van Topicus divisie Finance. Wij werken met ongeveer 90 collegas in Nederland en Vietnam aan het product Europort+ - een totaaloplossing voor beleggen-, sparen- en penioenadministratie. Tijdens het Traineeship (ca. 6 maanden) word je opgeleid tot Junior SaaS consultant of functioneel consultant. Je maakt kennis met alle aspecten van het managen van onze applicatie Europort+ in de SaaS omgeving en tijdens het traineeship gaan we samen kijken op welk gebied jouw passie ligt. Naast een training on the job zullen we je inschrijven voor diverse cursussen en opleidingen waardoor je zowel theoretische kennis als certificaten vergaart op het gebied van testmethodieken en -tools, en agile werken. Denk hierbij aan een cursus in Scrum en Karate test framework. Je maakt snel impact, want na de inwerkperiode ga je direct onderdeel uitmaken van het team. We bieden zowel een junior consultant traineeship als een junior SaaS consultant traineeship. Als functioneel consultant in een van de ontwikkelteams leer je wensen vanuit de business naar IT-oplossingen te vertalen. Hiervoor schakel je zowel intern als met onze klanten, waaronder de grote spelers in de financiële sector ING, ABN, NN & Achmea. Daarnaast voer je testen uit ter controle van nieuwe of bestaande software en denk je mee over de functionele doorontwikkeling van het product. In het team zal je onder begeleiding van een senior consultant aan de slag gaan met het analyseren van klantwensen en hiervoor de juiste oplossing bedenken binnen jouw domein. Deze oplossing ga je dan samen met de rest van ontwikkelteam (welke bestaat uit developers, consultants, een tester en een scrum master) uitwerken en de implementatie verzorgen. Als de software gebouwd is, ga jij de testen uitvoeren of de klantwens juist is doorgevoerd. Gedurende dit hele proces ben je de schakel tussen het team en de klant en verzorg jij het klantcontact! Als SaaS consultant heb je binnen Topicus de verantwoordelijkheid voor de implementatie en het (technisch) beheer van onze klanten in onze SaaS omgeving. Dit is een dynamische functie, wat concreet betekent dat je zowel coördinerend als ondersteunend bezig zal zijn. Je handelt support incidenten af, draagt zorg voor een succesvolle release livegang, implementeert nieuwe features en schakelt tussen onze verschillende teams en de klant. Daarnaast monitor je actief de omgeving en processen van onze klanten en ben je continu bezig met effiencyverbeteringen doorvoeren.

Kortom, wat brengt een Traineeship bij Topicus Pension & Wealth jou?

 • Je maakt een versnelde persoonlijke en professionele ontwikkeling door. Tijdens het traineeship word je intensief begeleid om alles uit jezelf en de opleiding te halen! Als bonus ontwikkel je organisatiesensitiviteit;
 • Je wordt uitgedaagd om kritisch naar processen te kijken waarbij eigen initiatieven worden gestimuleerd: als je een idee voor verbetering of vernieuwing hebt en dit mag organisatie breed zijn waar anderen ook in geloven, kan het zomaar zijn dat dit werkelijkheid wordt;
 • De wereld van sparen & beleggen heeft voor jou straks geen geheimen meer;
 • Je mag meedenken met de groei en ontwikkeling van onze organisatie;
 • Kortom: the place to be om jezelf verder te ontplooien en te ontdekken waar je talenten liggen.

Wat wij zoeken in een SaaS consultant traineeship?

Onderzoekend vermogen en nieuwsgierigheid bezit jij al van nature. Dit vinden we daarnaast belangrijk:

 • Je bent ambitieus, resultaatgericht, klantgericht en kwaliteitsbewust;
 • Je verwacht niet in een gespreid bedje terecht te komen; je haalt zelf informatie en bent niet bang om te leren door vallen & opstaan;
 • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden; Je hebt een positief kritische houding en weet in de dialoog op inhoud te overtuigen;
 • Je brengt waar mogelijk nieuwe ideeën in die je samen met je collegas vertaalt naar concepten.

Past Topicus bij jou?

We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben, wat wij belangrijk vinden en waar wij van houden. Wellicht voor jou voldoende aanleiding voor een kennismakingsgesprek.

 • Een eerlijke beloning. Dat is wat we willen. Je salaris hangt dus niet af van je onderhandelingsskills, maar van wat je kunt en wat je bijdraagt. Bovenop je salaris ontvang je jaarlijks een bonus. Deze is gebaseerd op de winst en het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen. Heb je liever meer zekerheid? Dan kun je ook kiezen voor een 13e maand. Daarnaast uiteraard een passende reiskostenvergoeding, een pensioenregeling en uiteraard voldoende vakantiedagen.
 • Wij staan voor vakmanschap en worden graag intellectueel uitgedaagd door in complexe vraagstukken te duiken én te experimenteren met de nieuwste technologieën (naast dat we werken met bewezen technologie). Jij ook?
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling en het waarmaken van jouw ambities. Daar helpen wij graag in. Dat doen we met het Ontwikkelkompas , de Topicus University , Gildes , de coachingspool en andere toffe events. Omdat we meerdere markten bedienen, hebben we toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tools.
 • Overigens, deze kennis delen we graag, ook met mensen buiten ons bedrijf! Met onze eigen jaarlijkse TopiConf , de conferentie voor én door Topicanen. En van meet-ups tot gastcolleges en ook in Codekrakers . Check hier wat onze Topicanen allemaal te vertellen hebben.
 • Je krijgt de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen en hoe je thuis- en op kantoor werken met elkaar in balans brengt. Uiteraard in overleg met je team, want je moet wel samen de klus klaren.
 • Mentaal en fysiek lekker in je vel te zitten met het TopiFit programma. Lees hier meer over.
 • Werken in een kleine, zelfsturende teams binnen een grote, maar platte organisatie. Een team bestaat uit meerdere developers, front-enders, testers, aangevuld met UX designers en een projectleider en/of productowner.

Benefits

Omdat we nu en in de toekomst deels op kantoor en deels thuis werken bieden wij een thuiswerk- en thuiswerkplekvergoeding ; Een goed gevoel. Met jouw werk draag je direct bij aan de maatschappij, dus ook jouw eigen sociale omgeving; Je kan je eigen hardware kiezen (het is aan jou of je liever werkt met MacOS of Windows); Zekerheid (voor jou én ons). Als jij op je plek zit, wordt je contract omgezet in een contract voor onbepaalde tijd; Legendarische feesten, game nights, hackathons en events. Wij zorgen voor genoeg Topicus Gifkikker (ons eigen speciaalbier). Kijk maar! ; Meer weten over onze benefits? Klik hier! .

Ga jij dit traineeship aan?

  Traineeship informatie

  Organisatie: Topicus

  Opleidingsniveau: WO

  Arbeidsvoorwaarden:

  Meer traineeships