ALM Traineeship

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Dit traineeship is niet meer vacant.

In het kort

Wil jij werken vanuit het hart van de bank? Wil jij de verschillende vakgebieden van Asset & Liability Management on-the-go leren kennen? Wil jij leren wat het betekent om richting te geven aan de sturing van de balans van de bank?

ALM is verantwoordelijk voor de sturing en optimalisatie van de balans. Dit houdt in dat we interne en externe ontwikkelingen analyseren en omzetten in concrete (stuur)voorstellen. Interne klanten zijn onder andere de Executive Board, het Asset & Liability Committee (ALCO) en het Business Risk Committee ALM/T. Extern is er voornamelijk contact met de toezichthouder (DNB/ECB) en andere banken. Daarnaast hebben we veel contact met de verschillende business onderdelen en de internationale ALM locaties.

Wij zijn op zoek naar een trainee die middels een aantal rotaties een brede blik op het ALM domein wil ontwikkelen. Wij geloven in learning on-the-job en groei door verantwoordelijkheid. En wij geloven dat ALM de perfecte plek is om de bank te leren kennen op een manier die nergens anders mogelijk is. Een perfecte balans tussen de helicopterview en kennis die de diepte in gaat.

Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Het ALM Traineeship

Je doet drie rotaties op afdelingen binnen ALM of die nauw samenwerken met ALM. Het traineeship duurt een jaar en in dat jaar leer je door mee te werken bij verschillende teams.

De rotaties kunnen plaatsvinden binnen één van de teams binnen ALM, waarbij je meewerkt aan de planning of operationele sturing van renterisico, liquiditeitsrisico of kapitaalmanagement. Of misschien wel de pricing van deze risico’s. Op deze manier ontwikkel je een brede blik op de verschillende risicotypes en leer je verschillende gebieden van de bank kennen. Aan het einde van je traineeship ben je bekend met ALM, de kernactiviteiten van de bank en hoe de balans in elkaar zit. De perfecte start van je carrière binnen ALM en de bank.

Werkomgeving

Werken bij ALM betekent nog beter worden in wat je doet. Je komt te werken in een jong en dynamisch team van hoog opgeleide professionals die houden van complexe uitdagingen. Zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk en stimuleren wij. Wij delen graag onze kennis. Er worden op de afdeling, maar ook binnen en buiten de bank, veel kennissessies georganiseerd.

ALM bestaat uit 80 professionals die zich bezig houden met renterisico, kapitaal-, - liquiditeits- en balansmanagement. Wij zijn een enthousiaste, jonge afdeling waar naast werken ook ruimte is voor ontspanning. Dit uit zich onder andere in (spontane) borrels, gezamenlijke sportsessies, teamuitjes en een jaarlijkse ski-trip.

Je profiel

Je bent een teamspeler die van complexe uitdagingen houdt. In je analyses weet je tot de kern te komen zonder het overzicht te verliezen. Je bent leergierig en weet je ideeën proactief over te brengen. Daarnaast beschik je over een gezonde dosis humor.

Denk je dat je bij ons past? Check je profiel:

 • Universitaire opleiding
 • 0-2 jaar werkervaring
 • Je hebt affiniteit met Risk en/of Finance
 • Je neemt initiatief, bent resultaatgericht en leergierig
 • Je hebt affiniteit met het analyseren van cijfers en het optimaliseren van rapportages
 • Je bent kwantitatief sterk en weet complexe zaken bondig en helder te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk in het Engels en Nederlands (must have)

Wij bieden

Een uitdagende omgeving met een goede work-life balance waarin je de kans krijgt jezelf verder te ontwikkelen; zowel inhoudelijk, op het gebied van balans- en liquiditeitsmanagement, als op persoonlijk vlak. Wij bieden je:

 • De vrijheid om het beste uit jezelf te halen, flexibel te werken en veel ruimte om te groeien
 • Een aanvullend benefit budget van 11%, waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar
 • Een OV-jaarabonnement
 • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu op deze vacature. Neem voor meer informatie contact op met Loey Wittink: loey.wittink@nl.abnamro.com.

We maken graag kennis met je.

Traineeship informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: