Traineeship

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Dit traineeship is niet meer vacant.

We zorgen met onze tech-kennis constant voor impactvolle verbeteringen. Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van onze platformen, dus ook in jouw sociale omgeving. Impact on society. En jij dus ook, als je een traineeship volgt bij Topicus!

Wat kun je verwachten van een traineeship bij Topicus?

Een spoedcursus, waarbij je door middel van opleidingen, trainingen én werken in de praktijk de fijne kneepjes van een specialisme leert. Of je nu al ervaring hebt met IT of niet. Wanneer je buitenproportionele interesse hebt in IT, hobbymatige programmeerervaring hebt of een echte bèta bent, dan zit je bij Topicus op de goede plek. Wij geloven dat die drive in combinatie met de scholing door onze experts van jou een geschikte specialist kan maken. Het scheelt natuurlijk wel als je al eens hebt gewerkt met softwareprogramma's.

Als trainee bij Topicus ben je direct onderdeel van de organisatie. Je werkt in een vast klein team, waardoor je altijd precies weet bij wie je terecht kunt. Daarnaast heb je nog zo'n 1.000 andere collega's met dezelfde interesse, die je ontmoet op borrels, in gildes en events.

Wat ga ik precies doen?

Dat hangt af van het soort traineeship. Bij Topicus starten we regelmatig met nieuwe trajecten. Ben je geïnteresseerd, dan bespreken we gezamenlijk het huidige aanbod en bekijken we wat het best bij je past!

In grote lijnen ziet het opleidingstraject er als volgt uit. Tijdens de eerste twee maanden van je traineeship wordt er veel aandacht besteed aan de grondbeginselen van het specialisme. Beginnen bij het begin. De inhoud zal niet alleen van technische aard zijn, ook trainingen op het gebied van Persoonlijk Leiderschap en Communicatie komen voorbij. Het verschilt per traineeship welke vereisten we stellen, in veel gevallen leg je tussentijdse examens af om je opgedane skillset te bewijzen.

Het opleidingstraject afgerond? Bij voorkeur start je dan direct in een specialistisch team binnen één van onze businesslines. Vanaf dat moment gaat het echt beginnen en is het tijd om impact te maken met jouw skills. Onder leiding van een ervaren IT-specialist die je wegwijs maakt, begint je werk in de praktijk en ga je aan de slag voor een van onze platformen. Dit doe je als onderdeel van een divers team dat bestaat uit ervaren professionals en starters. Tijdens je inwerkperiode krijg je de nodige ondersteuning van trainers én collega's.

Wat wij zoeken in een trainee

Een enorme drive en de ambitie om aan de slag te gaan in de IT. Pas je daarnaast in onderstaand profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je bent student of zij-instromer met bij voorkeur een afgeronde bèta studie op hbo- of wo-niveau
 • Je bent proactief, leergierig en klaar om een (nieuwe) start te maken op de arbeidsmarkt
 • Je wilt graag bijdragen aan een groter, maatschappelijk doel
 • Je bent bereid om minimaal 3 dagen per week naar Deventer te reizen.

What's in it for you?
 • Een eerlijke beloning. Dat is wat we willen. Je salaris hangt dus niet af van je onderhandelingsskills, maar van wat je kunt en wat je bijdraagt. Bovenop je salaris ontvang je jaarlijks een bonus. Deze is gebaseerd op de winst en het behalen van jouw persoonlijke doelstellingen. Heb je liever meer zekerheid? Dan kun je ook kiezen voor een 13e maand.
 • Een vaste plek op kantoor in Deventer, tegenover het station.
 • Wij staan voor vakmanschap en worden graag intellectueel uitgedaagd door in complexe vraagstukken te duiken én te experimenteren met de nieuwste technologieën (naast dat we werken met bewezen technologie). Jij ook?
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling en het waarmaken van jouw ambities. Daar helpen wij graag in. Dat doen we met het Ontwikkelkompas, de Topicus University, gildes, de coachingspool, de Topicus Technology Master en andere toffe events. Omdat we meerdere markten bedienen, hebben we toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tools.
 • Overigens, deze kennis delen we graag, ook met mensen buiten ons bedrijf! Met onze eigen jaarlijkse TopiConf , de conferentie voor én door Topicanen. En van meet-ups tot gastcolleges en ook in Codekrakers . Check hier wat onze Topicanen allemaal te vertellen hebben.
 • Je krijgt de vrijheid om je eigen werktijden te bepalen en hoe je thuis- en op kantoor werken met elkaar in balans brengt. Uiteraard in overleg met je team, want je moet wel samen de klus klaren.
  Mentaal en fysiek lekker in je vel te zitten met het TopiFit programma.
 • Werken in een kleine, zelfsturende teams binnen een grote, maar platte organisatie. Een team bestaat uit meerdere software developers, front-enders, testers, aangevuld met UX designers en een projectleider en/of productowner.

Even over Topicus

Wil jij jezelf ontwikkelen en tegelijk iets betekenen voor de samenleving? Impact on society. Dat vinden wij de normaalste zaak van de wereld, maar maakt werken bij Topicus wezenlijk anders. Dagelijks maken namelijk miljoenen mensen gebruik van onze producten, dus ook de mensen in jouw sociale omgeving. Tech-oplossingen waar de zorg, het onderwijs, de financiële wereld en het sociale domein écht wat aan hebben. Op alle vlakken waar we met onze kennis en vakmanschap kunnen helpen, blijven we markten zelf actief veranderen om zo de regie aan de burger te geven, zelfredzaamheid te vergroten en kwetsbaarheid te verkleinen. Dit doen we vanuit onze hometown Deventer waar we onze eigen Topicus Campus gaan ontwikkelen, maar ook vanuit Zwolle, Utrecht, Dodewaard, Groningen, 's Hertogenbosch, Leiden, Wageningen, Gouda en zelfs in Vietnam en Roemenië. En onze ambities reiken verder.

Je gaat aan de slag voor een van onze divisies:

 • Het onderwijs : het verminderen van de werkdruk van leraren in het basis- en voortgezet onderwijs en het zo mogelijk maken van maatwerk voor leerlingen met platformen als ParnasSys en Somtoday.

 • Sociaal domein : het vergroten van de zelfredzaamheid van de burger en het verbeteren van de samenwerking tussen gemeenten, gezinnen, jeugdzorg en sociale wijkteams met ons serviceplatform Gidso.

 • De zorg : het bouwen van bruggen tussen burgers, (eerste- en tweedelijns) zorgverleners en de financiers met platformen als Calculus VIPLive, Lab Online, Kinddossier+, CoronIT.

 • Finance : de traditionele manier van bankieren transformeren naar een wereld waarin de consument centraal staat met applicaties als Findesk, Fyndoo, FORCE, EuroPort+ en Fundation.

  Traineeship informatie

  Organisatie: Topicus

  Opleidingsniveau: WO

  Arbeidsvoorwaarden: