Trainee Global Markets - Corporate & Institutional Banking Talent Programme

Organisatie
Locatie
Amsterdam, Noord-Holland, NL
Opleidingsniveau
WO
Vakgebieden
Deze traineeship is niet meer vacant

In het kort

Ben jij sociaal vaardig en nieuwsgierig? Heb jij altijd al willen werken in de grootste dealingroom van Europa? Misschien is het Global Markets talentprogramma bij Corporate & Institutional Banking dan iets voor jou. Gelegen aan de Amsterdamse Zuidas werk je aan de beste deals voor onze klanten en begeleid je hen in de complexe wereld van financiële instrumenten.

Je werk

Tijdens je eerste 5 weken bij ABN AMRO volg je het Corporate & Institutional Banking talentprogramma samen met jouw collega-trainees. Gedurende deze periode leer je de zakenbank van binnenuit beter kennen. Naast een brede introductie tot ABN AMRO neem je deel aan trainingen op de gebieden van Financial Markets, Financial Analysis, Financial Modelling, Corporate & Institutional Banking, Credit Risk en Persoonlijke Ontwikkeling. De trainingen worden verzorgd door experts die tot de top van hun vakgebied behoren (in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit) – inclusief universiteitsdocenten, professionele coaches en managers van ABN AMRO.

Gezamenlijk bieden zij je een solide basis om jezelf verder te ontwikkelen binnen de bank. Tegelijk bouw je een internationaal netwerk op van mede-trainees in verschillende delen van de zakenbank. De perfecte start van jouw Corporate & Institutional Banking talentprogramma.

Na je 5-weekse training ga je aan de slag met het Global Markets rotatieprogramma. Daarbij werk je gedurende 18 maanden in verschillende delen van de dealingroom. Je krijgt ook de kans om een kijkje te nemen binnen andere afdelingen van onze (zaken)bank, zodat je je kennis en netwerk kunt uitbreiden. Het is ook mogelijk om ervaring op te doen bij een van onze kantoren in Europa. Na 18 maanden ben je klaar voor de startpositie die het beste bij jouw vaardigheden en ambities aansluit. Vanaf dag één werk je aan je eigen opdrachten, waar jij de volledige verantwoordelijkheid voor neemt.

Mogelijke rotatie opdrachten:

 • Sales & Trading met Corporate en Institutionele klanten binnen verschillende assets classes, zoals vreemde valuta (FX), Fixed Income, Rente producten en Derivaten.
 • K lanten adviseren (zowel publiek als privaat) op het gebied van Debt Capital Markets (DCM) en Equity Capital Markets (ECM) transacties, zoals IPOs, rights issues, en uitgifte van obligaties.
 • Werken aan verschillende initiatieven voor verdere automatisering bij Sales & Trading.
 • Onderzoek doen naar sectoren, grondstoffen, valuta of de algemene macro-economie (Group Economics).
 • Mogelijkheden om te roteren bij verschillende afdelingen zoals onze interne IT development teams, onze fintech-start-up Franx, een van onze Joint Ventures, bij Business Management of bij Market Risk Management.

Omdat jouw rol voortdurend verandert, leer je gegarandeerd veel in korte tijd. Met alle kennis die je opdoet, verschaf jij jezelf een goede basis voor een mooie carrière bij ABN AMRO.

Je werkomgeving

Global Markets is het hart van de Corporate & Institutional Bank. Wij adviseren onze klanten bij de aan- en verkoop van (complexe) financiële producten – bijvoorbeeld valuta, aandelen, obligaties, fixed-income instrumenten en gestructureerde producten. Onze klanten variëren van private banking tot (grote) corporates, de publieke sector en financiële instellingen. Wij voeren transacties voor hen uit vanuit onze dealingrooms in Amsterdam, Frankfurt, Londen en Parijs.

Werken bij ABN AMRO betekent nóg beter worden in wat jij doet. Wij begrijpen onze klanten, vertalen hun ambities naar gezamenlijk succes en winnen hun vertrouwen. Wij willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Daarom zeggen we soms zelfs 'nee' als het risico voor de klant te groot wordt. Het dienen van de belangen van onze klanten is ook een kwestie van het aanbieden en communiceren van een transparant assortiment. Bankieren is ons vak, de wereld is onze uitdaging.

Je profiel

Jij hebt het vermogen om complexe zaken te begrijpen, een scherp oog voor veelbelovende ontwikkelingen, en zakelijk inlevingsvermogen. Wij hoeven jou niet te vertellen dat het delen van kennis en het werken in teamverband van cruciaal belang zijn op onze werkvloer. Ook heb je het vermogen om collega’s met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen om zo de klant optimaal te kunnen ondersteunen. Het bereiken van doelen geeft jou voldoening, je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en je voelt je comfortabel in veranderende omgevingen.

Vereisten:

 • Een masterdiploma met bovengemiddelde studieresultaten en niet meer dan twee jaar werkervaring.
 • Bewezen affiniteit met financial markets en interesse in financiële producten.
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Relevante extracurriculaire activiteiten en/of relevante ervaring in het buitenland.
 • (Stage) ervaring in Financial Markets en/of programmeer/IT development skills.

We bieden

 • De mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen en voldoende ruimte om te groeien op zowel persoonlijk als professioneel gebied.
 • Een marktconform salaris op basis van een 40-urige werkweek.
 • Een benefit budget (onderdeel van het jaarsalaris) dat de mogelijkheid biedt om flexibele arbeidsvoorwaarden te kopen (bijv. een fiets of telefoon).
 • Een vast contract na het succesvol doorlopen van de initiële 15-maands periode van het talentprogramma.
 • Een aanvullend persoonlijk ontwikkelingsbudget van €1.000 per jaar dat je vrij mag besteden.
 • Een OV-jaarkaart geldig in heel Nederland.
 • Een goede pensioenregeling en arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Per jaar 5 vakantie weken en daarnaast 5 “Banking for Better Days” die je kunt besteden aan de ontwikkeling van jezelf, iemand anders of de maatschappij.
 • Wil je er voor langere tijd even tussenuit? Dan kun je 1 tot 6 maanden een sabbatical nemen, waarbij je de eerste 3 maanden 40% van je salaris krijgt.

Gedurende het gehele programma krijg je begeleiding van een Pool Manager, opdracht begeleiders, coaches en een mentor. Daarnaast biedt ABN AMRO een doorlopend opleidingscurriculum aan waarmee jij jouw kennis van ons bedrijf kan vergroten, je begrip van financiële markten en producten kunt verdiepen en je persoonlijke vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Ook kom je regelmatig samen met de Corporate & Institutional Banking Talent Programme trainee-groep.

Interesse?

Wij moedigen vrouwen aan om te solliciteren.

Meld je aan voor deze vacature via onderstaande knop. Upload je cv, cijferlijst en motivatie. Voeg je cijferlijst toe aan je cv of aan je motivatie(brief). We geven de voorkeur aan Engelstalige motivatiebrieven en cv’s.

De algemene trainingsweken zullen plaatsvinden aan het begin van maart of september, hoewel we aanmeldingen het hele jaar verwelkomen. Via o.a. een capaciteitentest onderzoeken we of je beschikt over de gevraagde kennis en vaardigheden. De test bestaat uit getallenreeksen, figuren en matrices (oefenen kan nooit kwaad). Verder bestaat het sollicitatieproces uit 3 (online) interviews en een gesprek met iemand uit het Management Team.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van het Corporate & Institutional Banking talentprogramma en dit curriculum in het bijzonder? Neem dan contact op met ons via werkenbij@nl.abnamaro.com.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships