Trainee (m/f) Global Markets - Corporate & Institutional Banking Talent Programme

ABN AMRO

Traineeship informatie

Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Solliciteren

In het kort

Ben jij sociaal bewust en nieuwsgierig? Heb jij altijd al willen werken in de grootste dealingroom van het Europese vasteland? Wellicht is het Global Markets curriculum van ons Corporate & Institutional Banking Talent Programme dan wel iets voor jou. Gelegen aan de Zuidas in Amsterdam zul je de beste deals doen voor onze klanten en hen begeleiden door de complexe wereld van financiële instrumenten.

Je werk

Tijdens jouw eerste 5 weken bij ABN AMRO volg je het Corporate & Institutional Banking Talent Programme samen met jouw collega-trainees. Gedurende deze periode leer je de zakenbank van binnenuit beter kennen. Naast een brede introductie tot ABN AMRO neem je deel aan trainingen op de gebieden van Accounting, Financial Analysis, Financial Modelling, Corporate & Institutional Banking, Credit Risk en persoonlijke ontwikkeling. De trainingen worden verzorgd door experts die tot de top van hun vakgebied behoren (in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit) – inclusief universiteitsdocenten, professionele coaches en managers van ABN AMRO. Tezamen zullen zij jou een solide basis bieden om jezelf verder te kunnen ontwikkelen binnen de bank. Tegelijkertijd bouw je een internationaal netwerk op van mede-trainees vanuit verschillende delen van de zakenbank. De perfecte start van jouw Corporate & Institutional Banking Talent Programme.

Na de initiële 5-weekse training ga je aan de slag met het Global Markets rotatieprogramma, waarbij je gedurende 18 maanden in verschillende delen van de dealingroom werkt. Je krijgt ook de kans om een kijkje te nemen binnen andere afdelingen van onze (zaken)bank, waardoor jouw kennis en netwerk worden uitgebreid. Het is ook mogelijk om ervaring op te doen bij een van onze kantoren in het buitenland. Na 18 maanden ben jij klaar voor de startpositie die het beste bij jouw vaardigheden en ambities aansluit. Vanaf dag één werk je aan je eigen opdrachten, waar jij de volledige verantwoordelijkheid voor neemt.


Mogelijke rotatie opdrachten:

 • Klanten adviseren (zowel publiek als privaat) op het gebied van Debt Capital Markets (DCM) en Equity Capital Markets (ECM) transacties, zoals IPOs, rights issues, en uitgifte van obligaties.
 • Verhandelen van en/of het adviseren van klanten over vreemde valuta (FX), obligaties, aandelen of derivaten (Sales & Trading).
 • Het analyseren van beursgenoteerde ondernemingen en het doen van beleggingsaanbevelingen (Equity Research).
 • Onderzoek doen naar sectoren, grondstoffen, valuta of de algemene macro-economie (Group Economics).
 • Werken aan digitale initiatieven binnen onze strategieteams, onze interne ontwikkelteams, onze fintech-start-up Franx of bij Business Management.
 • Omdat jouw baan voortdurend verandert, leer je gegarandeerd veel in korte tijd. Met alle kennis die je opdoet, verschaf jij jezelf een goede basis voor een mooie carrière bij ABN AMRO.

Je werkomgeving

Global Markets is het hart van de Corporate & Institutional Bank en adviseert klanten bij de aan- en verkoop van (complexe) financiële producten – bijvoorbeeld valuta, aandelen, obligaties, grondstoffen, fixed-income instrumenten en gestructureerde producten. Onze klanten variëren van private banking tot (grote) corporates, de publieke sector en financiële instellingen. Wij voeren transacties voor hen uit vanuit onze dealingrooms in Amsterdam, Frankfurt, Londen en New York.

Werken bij ABN AMRO betekent nóg beter worden in wat jij doet. Wij begrijpen onze klanten, vertalen hun ambities naar gezamenlijk succes en winnen hun vertrouwen. Wij willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Daarom zeggen we soms zelfs 'nee' als het risico voor de klant te groot wordt. Het dienen van de belangen van onze klanten is ook een kwestie van het aanbieden en communiceren van een transparant assortiment. Bankieren is ons vak, de wereld is onze uitdaging.

Je profiel

Jij hebt het vermogen om complexe zaken te begrijpen, een scherp oog voor veelbelovende ontwikkelingen, en zakelijk inlevingsvermogen. Wij hoeven jou niet te vertellen dat het delen van kennis en het werken in teamverband van cruciaal belang zijn op onze werkvloer. Ook heb je het vermogen om collega’s met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen om zo de klant optimaal te kunnen ondersteunen. Het bereiken van doelen geeft jou voldoening, je vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en je voelt je comfortabel in veranderende omgevingen.

Vereisten:

 • Een masterdiploma met bovengemiddelde studieresultaten en niet meer dan twee jaar werkervaring.
 • Het vermogen om dingen snel te op te nemen.
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Relevante extracurriculaire activiteiten en/of relevante ervaring in het buitenland.
 • Affiniteit met de financiële wereld en interesse in financiële producten.
 • (Stage) ervaring in de financiële sector (is een pre).

We bieden

Het succes van onze organisatie hangt af van de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die ze hebben. Wij geloven dat teams samengesteld uit een combinatie van culturen, kennis en ervaring de beste inzichten, perspectieven en innovatieve oplossingen genereren voor onze klanten. Daarom is diversiteit van levensbelang voor onze organisatie. Om ervoor te zorgen dat iedereen binnen ABN AMRO zijn of haar kwaliteiten kan ontwikkelen, stimuleren wij een inclusieve cultuur waarin alle collega’s zich betrokken en gewaardeerd voelen.

 • De mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen en voldoende ruimte om te groeien op zowel persoonlijk als professioneel gebied.
 • Een marktconform salaris op basis van een 40-urige werkweek.
 • Een benefit budget (onderdeel van het jaarsalaris) dat de mogelijkheid biedt om flexibele arbeidsvoorwaarden te kopen (bijv. een fiets of telefoon).
 • Een vast contract na het succesvol doorlopen van de initiële 15-maands periode van het Talent Programme.
 • Een aanvullend persoonlijk ontwikkelingsbudget van €1.000 per jaar dat je vrij mag besteden.
 • Een OV-jaarkaart geldig in heel Nederland.
 • Een goede pensioenregeling en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Gedurende het gehele programma krijg je begeleiding van een Pool Manager, opdracht begeleiders, coaches en een mentor. Daarnaast biedt ABN AMRO een doorlopend opleidingscurriculum aan waarmee jij jouw kennis van ons bedrijf kan vergroten, jouw begrip van financiële markten en producten kunt verdiepen en jouw persoonlijke vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Ook kom je regelmatig samen met de Corporate & Institutional Banking Talent Programme trainee-groep.

Interesse?

Wij moedigen zowel vrouwen als mannen aan om te solliciteren.

Meld je aan voor deze vacature via onderstaande knop. Upload jouw CV, cijferlijst en motivatie. Voeg je cijferlijst toe aan je CV of aan je motivatie(brief). We geven de voorkeur aan motivatiebrieven en CVs in de Engelse taal.

De algemene trainingsweken zullen plaatsvinden aan het begin van maart of september, hoewel we aanmeldingen het hele jaar verwelkomen aangezien wij een doorlopende startdatum hanteren. Als je wordt uitgenodigd voor het maken van een capaciteitentest, zul je deze binnen 5 dagen moeten voltooien. De test zal bestaan uit getallenreeksen, figuren en matrices. Verder bestaat de procedure uit 3 interviews en een slotgesprek met iemand uit het Management Team.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden van het Corporate & Institutional Banking Talent Programme en dit curriculum in het bijzonder? Neem dan contact op met ons via sandra.feenstra@nl.abnamro.com .

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Solliciteren

Meer traineeships

Traineeships