Traineeship Commercial Banking april 2016

ING

Traineeship informatie

Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Deze traineeship is niet meer vacant
 • Ben jij op zoek bent naar een complexe en dynamische omgeving? 
 • Heb jij echte passie voor Commercial Banking en kun je dit aantonen? 
 • Wil jij leren van Commercial Banking experts? 
 • Wil jij zelf je eigen carrièrepad bepalen? 
 • Wil jij de mogelijkheid hebben om door te groeien richting een leidinggevende positie? 

Dan hebben wij het traineeship voor jou. Wij zoeken studenten/starters met een WO-opleiding richting Economie, Finance, Business Administration, Investment of Engineering. 

Direct verantwoordelijk voor de dagelijkse praktijk van Commercial Banking 
Er zijn vijf richtingen waar binnen jij het IITP kunt doorlopen. Eén daarvan is de richting ‘Commercial Banking’. Wanneer je start als Commercial Banking Trainee bij de ING dan ben je vanaf de eerste dag betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden van Commercial Banking; je bent verantwoordelijk voor een concrete, actuele taak, zoals aan de slag gaan met de huidige klantportfolio’s met een Relatie Manager of je werkt bijvoorbeeld mee aan een deal binnen Corporate Finance.Na 6 maanden start je tweede project, waarbij je binnen de ING wordt ingezet op een andere afdeling van Commercial Banking. Deze projecten zijn in lijn met jouw ontwikkelbehoeften en dragen bij aan het uitbreiden van je netwerk. Uiteraard komt dit jouw ontwikkeling en de start na je eerste jaar op een vaste functie alleen maar ten goede. Voor al jouw werkplekken geldt dat je verantwoordelijk bent voor het volgen van ontwikkelingen in de markt en het optimaal inspelen op klantvragen. Jij hebt dus gevoel voor commercie en weet wat onze klant belangrijk vindt. Jij bent gedreven onze dienstverlening te optimaliseren, tevreden klanten te realiseren en deals te sluiten. In wisselende teams van experts lever je hiermee steeds weer een aanzienlijke inhoudelijke bijdrage aan onze Commercial Banking business. 

Zelf in charge! 
Een belangrijk deel van het IITP heb je zelf in de hand. Aan de hand van jouw interesses, nieuwsgierigheid en ontwikkelbehoeftes kun je voor je eerste project jouw voorkeuren aangeven. Er wordt voor deze rol gekeken naar de match tussen jouw wensen en mogelijkheden in de business die hierop aansluiten. Voor het volgende project en je vaste functie neem je zelf het initiatief. Ook wanneer je op zoek bent naar een internationaal avontuur, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Je bent dus voor een heel groot deel zelf in charge voor de inrichting van jouw IITP! 

Opleiding en begeleiding 
Als Trainee neem je deel aan global events samen met jouw Nederlandse en internationale mede trainees. Daarnaast volg je een algemeen en een specifiek opleidingstraject voor je eigen richting. Hierbij kun je denken aan: 

 • persoonlijk ontwikkeling, zoals timemanagement, presentatievaardigheden en leiderschap; 
 • professionele ontwikkeling, zoals vaardigheden in het ontwikkelen van pitches; 
 • organisatorische ontwikkeling, zoals het inzichtelijk maken van strategische prioriteiten.

  Ook krijg je als Trainee begeleiding. Vanuit diverse kanalen krijg je tools en ondersteuning om tijdens het Traineeship het meeste uit jezelf te halen. Een Senior Manager ondersteunt je, inspireert je, deelt strategische inzichten met je en introduceert je bij zijn of haar netwerk. Een HR Adviseur van Management Development helpt je waar nodig bij loopbaanvraagstukken en het kiezen van je volgende project.

Interessant arbeidsvoorwaardenpakket 
Naast een uitstekend basissalaris, een 13e maand, vakantiegeld én een vast contract, heb jij als Trainee bij ING recht op: 

 • 27 vakantiedagen; 
 • een aantrekkelijke pensioenregeling 
 • een OV-jaarkaart. 
Ambitieuze starters met een afgeronde WO-opleiding 
Om ING te helpen verder te ontwikkelen, ben jij: 
 • in het bezit van een masterdiploma, bij voorkeur in de studierichting Economie, Finance, Business Administration, Investment of Engineering 
 • perfect in staat om je schriftelijk en mondeling in zowel het Nederlands als Engels uit te drukken 
 • en heb je maximaal twee jaar werkervaring opgedaan na je studieDaarnaast ben je ‘self-aware’ en heb jij een sterke klantfocus. Tot slot beschik je over een ‘can-do’ mentaliteit, strategische visie en een sterke analytische blik bij het oplossen van problemen.

Jouw nieuwe werkgever  
ING gaat als grote financiële dienstverlener in op de vele uitdagingen die er op dit moment in de bancaire wereld spelen. ING Commercial Banking helpt bedrijven, financiële instellingen en overheden van over de hele wereld aan kapitaal om succesvol te kunnen zijn en te kunnen groeien.

Commercial Banking is een dynamisch onderdeel van ING, dat dealt met internationale klanten uit alle verschillende sectoren. We zijn als adviseur en kredietverstrekker betrokken bij onder meer fusies en overnames en het dagelijkse internationale betaalverkeer van onze klanten

Meer weten of solliciteren? 
Wil je meer weten over het ING International Talent Programme? Kijk dan naar de ervaringen van onze Trainees.

Heb je nog vragen over het ING International Talent Programme – Commercial Banking? Of over ING als werkgever? Neem dan contact op met Marlon van der Bildt via Marlon.van.der.Bildt@ing.nl of 06-83641524. 

Is je interesse gewekt? Solliciteer nu voor de april klas! We raden je aan om direct te solliciteren, vanwege het aantal beschikbare plaatsen.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Meer traineeships

Traineeships