Traineeship - Risk Management April 2016

ING

Traineeship informatie

Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam.

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Deze traineeship is niet meer vacant

ING International Talent Programme - Risk Management

• Ben jij op zoek bent naar een complexe en dynamische omgeving?
• Heb jij echte passie voor Risk Management en kun je dit aantonen?
• Wil jij leren van de Risk experts?  
• Wil jij werken binnen een uitdagende en snel veranderende omgeving waar elke dag anders is?
• Wil jij zelf je eigen carrièrepad bepalen binnen het vakgebied Risk Management?
• Wil jij de mogelijkheid hebben om door te groeien richting een leidinggevende positie?

Dan hebben wij het traineeship voor jou. Wij zoeken studenten/starters met een WO-opleiding richting Econometrie, Economie, Finance, Business Administration, Wiskunde of Natuurkunde met aantoonbare affiniteit met Economie en Risk.

 

Pak een belangrijke rol in Risk projecten 
Als Risk Trainee krijg je in je eerste jaar kans om kennis te maken met de complexe Risk omgeving. Je doet kennis van Risk Management op in de breedste zin van het woord en leert ING goed kennen. Wanneer je op zoek bent naar een internationale uitdaging, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. De financiële wereld kent op dit moment vele uitdagingen en als Risk Trainee heb jij daarin een belangrijke rol. In je rotatiejaar ga je aan de slag in projecten op het gebied van Market Risk, Credit Risk, Model Validation and Risk Capital Integration, waarbij je vanaf de eerste dag verantwoordelijkheden draagt. In je tweede jaar start jij op een vaste functie en groei jij binnen één van deze Risk gebieden door. 

Zie jij jezelf al aan de slag gaan in een adviesrol over het al dan niet oppakken van risicovolle financieringen? Of wil jij aan de slag bij het analyseren van de risico’s van de verhouding van vreemde valuta op het account van ING of het risico wanneer extra hypotheken worden verkocht? Dan is de richting ‘Risk’ van het IITP voor jou een interessante keuze. 

De uitkomsten van jouw analyses, meestal in opdracht van Retail en Commercial Banking, hebben invloed op zowel onze bedrijfsresultaten, als ook op de risico’s die gelopen worden. Je staat dan ook stevig in je schoenen en durft op te komen voor jouw beslissing. Daarbij weet jij, gezien jouw ruime inhoudelijke kennis en overzicht van de context waarbinnen het vraagstuk geplaatst is, je gesprekspartner te overtuigen van je beslissing. 

 

Verantwoordelijkheid vanaf dag één
Direct bij de start van het traineeship ben je in staat ownership te nemen en ben jij verantwoordelijk voor diverse projecten en voor stakeholdersmanagement. Jij bent dus betrokken bij projecten die de business van ING daadwerkelijk beïnvloeden. Na je eerste jaar te hebben afgerond, solliciteer je zelf naar een vaste functie, waarbij jouw persoonlijke voorkeuren als een van de belangrijke uitgangspunten gelden. Vanuit deze functie groei je in de toekomst door naar een managementpositie met een bredere scope. Hoe breed die scope is, dat bepaal je in belangrijke mate zelf.

Opleiding en begeleiding
Als trainee bij ING volg je een driejarig programma waarin jij het volledig potentieel uit jezelf kunt halen. Je neemt deel aan global events samen met jouw Nederlandse en internationale medetrainees. Daarnaast volg je een algemeen en een specifiek opleidingstraject voor je eigen richting, waarin je zowel Risk specifieke kennis opdoet alsmede meer leert over het bankwezen. 

Vanuit diverse kanalen krijg je tools en ondersteuning om tijdens het Traineeship het beste uit jezelf te halen. Een Senior Manager ondersteunt je, inspireert je, deelt strategische inzichten met je en introduceert je bij zijn of haar netwerk. Een HR Adviseur van Management Development helpt je waar nodig bij loopbaanvraagstukken en het kiezen van je volgende project. 

Interessant arbeidsvoorwaardenpakket 
Naast een uitstekend basissalaris, een 13e maand, vakantiegeld én een vast contract, heb jij als trainee bij ING recht op:
• 27 vakantiedagen; 
• een aantrekkelijke pensioenregeling
• een OV-jaarkaart. 

Ambitieuze starters met een afgeronde WO-opleiding 
Ben jij:
• in het bezit van een masterdiploma, bij voorkeur in de studierichting: Econometrie, Economie, (Quantitative) Finance, (studies in Wiskunde, Engineering en Natuurkunde zijn ook mogelijk indien je affiniteit toont in Risk en de financiële dienstverlening)
• perfect in staat om je schriftelijk en mondeling in zowel het Nederlands als Engels uit te drukken

• in staat anderen te overtuigen, ook wanneer jouw gesprekspartners in eerste instantie weerstand bieden

• tijdens je studie (internationale) ervaring opgedaan in verschillende nevenactiviteiten

• en heb je maximaal twee jaar werkervaring opgedaan na je studie

Daarnaast ben je ‘self-aware’ en heb jij een sterke klantfocus. Tot slot beschik je over een ‘can-do’ mentaliteit, strategische visie en een sterke analytische blik bij het oplossen van problemen. 

 

Als jij jezelf herkent in dit profiel en wil bijdragen aan de toekomst van ING, dan ben jij degene die we zoeken!

 

Jouw nieuwe werkgever

ING gaat als grote financiele dienstverlener in op de vele uitdagingen en mee met de trends die in de bancaire wereld spelen. Risk Management speelt hierin een zeer belangrijke en cruciale rol. De medewerkers van Risk Management staan bekend om hun pragmatische instelling. Die is nodig om soepel te kunnen schakelen met de bedrijfsonderdelen. Natuurlijk moet je op deze afdeling cijfermatig en analytisch sterk zijn, maar je communicatieve vaardigheden - in het Nederlands en in het Engels - zijn net zo belangrijk. Bijna nergens staat het verantwoordelijkheidsgevoel zo centraal als bij de medewerkers van Risk. Logisch ook, want we maken dag in dag uit afwegingen over een gezonde balans tussen zaken doen en aanvaardbare risico’s nemen.


Zelf in charge! 
Een belangrijk deel van het IITP heb je zelf in de hand. Aan de hand van jouw interesses, nieuwsgierigheid en ontwikkelbehoeftes kun je voor je eerste project jouw voorkeuren aangeven. Er wordt voor deze rol gekeken naar de match tussen jouw wensen en mogelijkheden in de business die hierop aansluiten. Voor het volgende project en je vaste functie neem je zelf het initiatief. Ook wanneer je op zoek bent naar een internationaal avontuur, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Je bent dus voor een heel groot deel zelf in charge voor de inrichting van jouw IITP! 

 

Meer weten of solliciteren?
Heb je nog vragen over het ING International Talent Programme – Risk? Of over ING als werkgever? Neem dan contact op met Kleis Kebbers (ING Campus Recruitment) via Kleis.Krebbers@ing.nl of via 06 51 478 184.

 

Is je interesse gewekt? Solliciteer dan nu voor de april 2016 klas! Wij raden je aan direct te solliciteren vanwege het aantal beschikbare plaatsen. De deadline voor solliciteren ligt op 15 november 2015.


Wij kunnen alleen complete sollicitaties in behandeling nemen. Een complete sollicitatie bestaat uit een CV en (voorlopige)cijferlijsten van bachelor en master. Een motivatiebrief hoeft niet te worden toegevoegd omdat wij gebruik maken van motivatievragen die je tijdens je sollicitatie kunt invullen.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Meer traineeships

Traineeships