Traineeship Retail Banking April 2016

ING

Traineeship informatie

Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam.

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Deze traineeship is niet meer vacant

ING International Talent Programme – Retail Banking 

 

 • Ben jij op zoek naar een uitdagende dynamische retail bankomgeving?
 • Heb jij affiniteit met de financiële sector?
 • Wil jij werken binnen innovatieve projecten?
 • Wil jij zelf je eigen carrièrepad bepalen?
 • Wil jij de mogelijkheid hebben om door te groeien richting een leidinggevende positie? 
 • Zou je ook de mogelijkheid willen hebben om in het buitenland een project te doen?

 

Dan hebben wij hét ideale traineeship voor jou! ING zoekt  starters  met een WO-opleiding en (internationale) ervaring in verschillende nevenactiviteiten.

 

Speel een leidende rol bij het optimaliseren van onze dienstverlening 


Het ING International Talent Programme (IITP) is een driejarig traineeship waarin jij het volledige potentieel uit jezelf kunt halen, waardoor jij echt een verschil kunt maken binnen ING. Je krijgt de kans om ING en onze business te leren kennen. Door de verschillende high impact projecten en de uitgebreide ontwikkelmogelijkheden doe jij in korte tijd veel expertise en ervaring op. 


ING is erop gericht de financiële dienstverlening aan onze klanten gemakkelijker te maken. Je bent continu bezig om de dienstverlening van ING te verbeteren. Om financiële zaken voor onze klanten eenvoudiger en transparanter maken. De behoeften van de klant staan te allen tijde centraal. 


Kartrekker bij de verdere ontwikkeling van Retail Banking 


Er zijn vijf richtingen waarbinnen jij het IITP kunt doorlopen. Eén daarvan is de richting Retail Banking'. Als Retail Banking trainee word je vanaf de eerste dag ingezet bij projecten binnen de Nederlandse Retail Bank van ING. Dit zijn projecten die bijdragen aan verbeteringen en groei. Jij richt je daarmee op het bedienen van de particuliere consumentenmarkt, Midden- en Klein Bedrijf en Grootbedrijf & Instellingen. Continu denk je na over de behoeften van de klant en hoe daar het best op kan worden ingespeeld. Hierbij kun je denken aan:

 • Help Product Management Hypotheken bij het transparanter maken van hypotheken en diensten;
 • Analyseer en definieer een productstrategie voor Sparen voor MKB klanten
 • Neem de leiding bij de organisatie van een groot evenement voor private banking klanten, als Marketeer Private Banking.

Verantwoordelijkheid vanaf dag een


Direct bij de start van het traineeship stuur jij projecten aan in de rol van bijvoorbeeld projectmanager en ben jij verantwoordelijk voor stakeholdersmanagement. Jij bent dus betrokken bij projecten die de business van ING daadwerkelijk beïnvloeden. Na je eerste jaar te hebben afgerond, solliciteer je zelf naar een vaste functie, waarbij jouw persoonlijke voorkeuren als een van de belangrijke uitgangspunten gelden. Vanuit deze functie groei je door naar een managementpositie met een bredere scope. Hoe breed die scope is, dat bepaal je in belangrijke mate zelf.


Opleiding en begeleiding 


Als trainee neem je deel aan global events samen met jouw Nederlandse en internationale medetrainees. Daarnaast volg je een algemeen en een specifiek opleidingstraject voor je eigen richting. Hierbij kun je denken aan:

 • Persoonlijke ontwikkeling, zoals presentatievaardigheden en stakeholdermanagement
 • Pofessionele ontwikkeling, zoals Algemene Opleiding Bankbedrijf
 • Organisatorische ontwikkeling, zoals het inzichtelijk maken van strategische prioriteiten. 

Ook krijg je als trainee veel begeleiding. Vanuit diverse kanalen krijg je tools en ondersteuning om tijdens het traineeship het meeste uit jezelf te halen. Je lijnmanager geeft je feedback op je dagelijkse werk, ondersteunt je in je ontwikkeling en bespreekt en beoordeelt je voortgang. Een HR Adviseur van Management Development helpt je waar nodig bij loopbaanvraagstukken en het kiezen van je volgende project. En een Senior Manager ondersteunt je, inspireert je, deelt strategische inzichten met je en introduceert je bij zijn of haar netwerk. 


Zelf in charge! 


Een belangrijk deel van het IITP heb je zelf in de hand. Aan de hand van jouw interesses, nieuwsgierigheid en ontwikkelbehoeftes kun je voor je eerste project jouw voorkeuren aangeven. Er wordt voor deze rol gekeken naar de match tussen jouw wensen en mogelijkheden in de business die hierop aansluiten. Voor het volgende project en je vaste functie neem je zelf het initiatief. Ook wanneer je op zoek bent naar een internationaal avontuur, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Je bent dus voor een heel groot deel zelf in charge voor de inrichting van jouw IITP! 


Interessant arbeidsvoorwaardenpakket 


Naast een uitstekend basissalaris, een 13e maand, vakantiegeld én een vast contract, krijg jij als trainee bij ING:

 • 27 vakantiedagen
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling
 • Een OV jaarkaart

Om ING te helpen verder te ontwikkelen, heb jij: 

 • Een masterdiploma 
 • En je hebt maximaal twee jaar werkervaring opgedaan na je studie
 • Perfecte schriftelijke en mondelinge vaardigheden in zowel de Nederlandse als de Engelse taal
 • Affiniteit met de financiële sector 
 • Tijdens je studie (internationale) ervaring opgedaan in verschillende nevenactiviteiten

Daarnaast ben je ‘self-aware’ en heb je een ‘can-do’ mentaliteit en oog voor de behoefte van de klant. Een kritische en analytische blik en oog voor detail zorgen ervoor dat jij in elk project de optimale oplossing formuleert.


Meer weten of solliciteren? 


Wil je meer weten over het ING International Talent Programme? Kijk dan naar de ervaringen van onze Trainees 


Heb je nog vragen over het ING International Talent Programme – Retail Banking? Of over ING als werkgever? Neem dan contact op met Lieke van Geelen via Lieke.van.Geelen@ing.nl of via 06-10241371. 


Is je interesse gewekt? Solliciteer nu voor de april klas van 2016! Wij raden je aan om direct te solliciteren, vanwege het aantal beschikbare plaatsen. 


Solliciteer via de 'Solliciteer' button.

Wij kunnen alleen complete sollicitaties in behandeling nemen. Een complete sollicitatie bestaat uit een CV en (voorlopige) cijferlijsten van bachelor en master. Een motivatiebrief hoeft niet te worden toegevoegd omdat wij gebruik maken van motivatievragen die je tijdens je sollicitatie kunt invullen.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Marktconform

Meer traineeships

Traineeships