IT Traineeship april 2016

ING

Traineeship informatie

Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Deze traineeship is niet meer vacant
 • Ben jij op zoek naar een complexe en dynamische IT-omgeving? 
 • Heb jij echte passie voor het IT-vak hebt en kun je dit aantonen? 
 • Wil jij leren van IT experts?  
 • Wil jij werken binnen innovatieve projecten?
 • Wil jij zelf je eigen carrièrepad bepalen binnen het IT-vakgebied?
 • Wil jij de mogelijkheid hebben om door te groeien richting een leidinggevende positie?

Dan hebben wij hét ideale traineeship voor jou! ING zoekt studenten/starters met een WO-opleiding richting Computer Science, Informatica, Software/Computer Engineering of Wiskunde en de ambitie om zich te ontwikkelen tot IT professional. Lees hier meer!  

Pak een belangrijke rol in IT-projecten 

Als Information Technology Trainee krijg je in je eerste jaar kans om kennis te maken met de complexe IT omgeving die ING kenmerkt. Je doet kennis van IT op in de breedste zin van het woord en leert ING goed kennen. Je neemt deel aan trajecten die van cruciaal belang zijn voor de bank en die thema’s als betrouwbaarheid, veiligheid of agile raken. Wanneer je op zoek bent naar een internationaal avontuur, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. 

IT-projecten 
Je kunt kiezen uit een aantal belangrijke IT-projecten, waarin jouw bijdrage van groot belang zal zijn. Hierbij kun je denken aan een belangrijke rol bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen of meehelpen bij de coördinatie van een grote migratie, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor stakeholder management. Maar ook aan het continu verbeteren en ontwikkelen van de Mobiele App volgens de SCRUM en continuous delivery methode of meedenken over het beste gebruik van Advanced Analytics om de klanten te bedienen.

Na het eerste jaar start je op vaste functie. Jij gaat dan bijvoorbeeld aan de slag als data scientist, developer of op het gebied van enterprise architecture of IT security. Deze projecten bevinden zich vaak op het snijvlak van IT en de Business, met grotere nadruk op IT, vandaar dat echte passie voor IT is wat we in jou zoeken.

Opleiding en begeleiding 
Als trainee bij ING volg je een driejarig programma waarin jij het volledig potentieel uit jezelf kunt halen. Je neemt deel aan global events samen met jouw Nederlandse en internationale medetrainees. Daarnaast volg je een algemeen en een specifiek opleidingstraject voor je eigen richting, waarin je zowel IT-track specifieke kennis opdoet alsmede meer leert over het bankwezen. 

Ook krijg je als Trainee begeleiding. Vanuit diverse kanalen krijg je tools en ondersteuning om tijdens het Traineeship het meeste uit jezelf te halen. Een Senior Manager ondersteunt je, inspireert je, deelt strategische inzichten met je en introduceert je bij zijn of haar netwerk. Een HR Adviseur van Management Development helpt je waar nodig bij loopbaanvraagstukken en het kiezen van je volgende project. 

Interessant arbeidsvoorwaardenpakket 
Naast een uitstekend basissalaris, een 13e maand, vakantiegeld én een vast contract, heb jij als Trainee bij ING recht op:

 • 27 vakantiedagen;
 • een aantrekkelijke pensioenregeling
 • een OV-jaarkaart

Ambitieuze starters met een afgeronde WO-opleiding 
Om ING te helpen verder te ontwikkelen, ben jij:

 • in het bezit van een masterdiploma, bij voorkeur in de studierichting: Computer Science, Informatica, Software/Computer Engineering of Wiskunde
 • perfect in staat om je schriftelijk en mondeling in zowel het Nederlands als Engels uit te drukken
 • in staat anderen te overtuigen, ook wanneer jouw gesprekspartners in eerste instantie weerstand bieden.
 • en heb je maximaal twee jaar werkervaring opgedaan na je studie

Daarnaast ben je ‘self-aware’ en heb jij een sterke klantfocus. Tot slot beschik je over een ‘can-do’ mentaliteit, strategische visie en een sterke analytische blik bij het oplossen van problemen. 

Jouw nieuwe werkgever  
ING gaat als grote financiële dienstverlener in op de vele uitdagingen en trends die in de IT-wereld spelen, zoals Mobiel Bankieren, Social Media, Cloud Computing en Advanced Analytics. Dit om te zorgen dat de financiële dienstverlening aan klanten en consumenten soepel verloopt, continu up-to-date is en van hoge kwaliteit is. De klant staat bij ING centraal en IT speelt een cruciale rol in de ervaringen van deze klant. Oftewel; Information Technology is het kloppende hart van onze organisatie.

Meer weten of solliciteren?
Wil je meer weten over de ervaringen van onze IT-trainees? Kijk dan hier

Heb je nog vragen over het ING International Talent Programme – Information Technology? Of over de ING als werkgever? Neem dan contact op met Rob van der Kruijs (ING Campus Recruitment) via rob.van.der.kruijs@ing.nl of via 06-83641529.

Is je interesse gewekt? Solliciteer dan nu voor de april klas! Wij raden je aan om direct te solliciteren, vanwege het aantal beschikbare plaatsen.

Solliciteer via de 'Solliciteer'  button.

Wij kunnen alleen complete sollicitaties in behandeling nemen. Een complete sollicitatie bestaat uit een CV en (voorlopige)cijferlijsten van bachelor en master. Een motivatiebrief hoeft niet te worden toegevoegd omdat wij gebruik maken van motivatievragen die je tijdens je sollicitatie kunt invullen.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Meer traineeships

Traineeships