Traineeship Finance april 2016

ING

Traineeship informatie

Organisatie: ING

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Deze traineeship is niet meer vacant

Het ING International Talent Programme (IITP) is een driejarig Traineeship waarin jij het volledige potentieel uit jezelf kunt halen, waardoor jij echt een verschil kunt maken binnen ING. Je krijgt de kans om ING en onze business te leren kennen. Door de verschillende projecten en de uitgebreide ontwikkelmogelijkheden doe jij in korte tijd veel expertise en ervaring op. 

ING is erop gericht de financiële dienstverlening aan onze klanten makkelijker te maken. Dit maakt dat jij continu in de weer bent om onze dienstverlening (intern én extern) te verbeteren, waardoor de behoeften van de klant te allen tijde centraal staat. Of jij nu actief bent bij Risk, Commercial Banking, Retail Banking, Finance of IT; klanttevredenheid is voor jou het allerbelangrijkst. 

Opleiding en begeleiding 
Als Trainee neem je deel aan global events samen met jouw Nederlandse en internationale medetrainees. Daarnaast volg je een algemeen en een specifiek opleidingstraject voor je eigen richting. Hierbij kun je denken aan:

  • persoonlijke ontwikkeling, zoals time management, presentatievaardigheden en leiderschap;
  • professionele ontwikkeling, zoals CFA I, CIMA, RC or RA Master, Green Belt; 
  • organisatorische ontwikkeling, zoals het inzichtelijk maken van strategische prioriteiten.

Ook krijg je als Trainee begeleiding. Vanuit diverse kanalen krijg je tools en ondersteuning om tijdens het Traineeship het meeste uit jezelf te halen. Een CFO ondersteunt je, inspireert je, deelt strategische inzichten met jou. Een HR Adviseur van Management Development helpt je waar nodig bij loopbaanvraagstukken en het kiezen van je volgende functie. 

Financiële onderbouwing van strategische keuzes van ING 
Er zijn vijf richtingen waarbinnen jij het IITP kunt doorlopen. Eén daarvan is de richting ‘Finance’. Wanneer je aan de slag gaat als Finance Trainee, houd je je bezig met Financial Accounting en Management Accounting.  Je wordt in een periode van drie jaar klaargestoomd tot strategische business partner en jij adviseert het hoger management van ING in belangrijke financiële kwesties. Je vereenvoudigt complexe modellen en analyseert zowel het verleden en voorspelt de toekomstige situatie van ING. Adviezen die jij geeft hebben bijvoorbeeld te maken met de strategische positie van ING in de hypotheekmarkt. 

Vanaf je eerste dag krijg je direct serieuze verantwoordelijkheid. In je eerste project maak je middels een rol binnen bijvoorbeeld Financial Accounting kennis met de kernactiviteiten van Finance, leg je een goede basis én de eerste bouwsteen voor je toekomstige carrière. 

Je tweede project voer je bijvoorbeeld uit op het vlak van Management Accounting. Het is dan jouw taak om de mogelijkheden en de kosten van een product te analyseren. Je treedt op als sparringpartner voor het senior managementteam en voorziet hen van belangrijke strategische informatie om keuzes te onderbouwen. 

Na dit jaar ga je aan de slag in een vaste functie, waar je jouw kennis verder uitbreidt. Jouw persoonlijke voorkeuren en interesses zijn daarbij een belangrijk uitgangspunt. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag in een team van Management Accounting, Financial Accounting, of op een team op corporate niveau van Capital Management of Finance Bank Treasury. Vanaf dat moment heb jij de touwtjes over je carrière en ontwikkeling dus echt in eigen hand. 

Zelf in charge!
Een belangrijk deel van het IITP heb je zelf in de hand. Aan de hand van jouw interesses, nieuwsgierigheid en ontwikkelbehoeftes kun je voor je eerste project jouw voorkeuren aangeven. Er wordt voor deze rol gekeken naar de match tussen jouw wensen en mogelijkheden in de business die hierop aansluiten. Voor het volgende project en je vaste functie neem je zelf het initiatief. Ook wanneer je op zoek bent naar een internationaal avontuur, dan behoort dit tot de mogelijkheden. Je bent dus voor een heel groot deel zelf in charge voor de inrichting van jouw IITP!

Interessant arbeidsvoorwaardenpakket 
Naast een uitstekend basissalaris, een 13e maand, vakantiegeld én een vast contract, heb jij als Trainee bij ING recht op:

  • 27 vakantiedagen;
  • een aantrekkelijke pensioenregeling; 
  • een OV jaarkaart. 

Ambitieuze starters met een afgeronde masteropleiding 
Jij bent de perfecte persoon om ING te helpen verder te ontwikkelen, omdat jij:

  • een masterdiploma hebt, bij voorkeur in de studierichting Accountancy & Control, (Business) Economics, Finance, Business Administration of Bedrijfskunde;
  • maximaal twee jaar werkervaring.;
  • perfect in staat bent om je schriftelijk en mondeling in zowel het Nederlands als Engels uit te drukken;
  • aantoonbare affiniteit hebt met accounting en control en financiële vraagstukken, bijvoorbeeld doordat jij Penningmeester bij een vereniging bent geweest.

Daarnaast ben je ‘self-aware’ en heb je een ‘can-do’ mentaliteit. Je hebt overtuigingskracht en bent een echte teamplayer. Tot slot ben jij analytisch sterk, maar dat blijkt al duidelijk uit je behaalde studieresultaten. 

Meer weten of solliciteren? 
Heb je nog vragen over het ING International Talent Programme – Finance? Of over ING als werkgever? Neem dan contact op met Kleis Krebbers (ING Campus Recruitment) via Kleis.Krebbers@ing.nl of via +31 651478184. 

Is je interesse gewekt? Solliciteer nu voor de april klas! Je kunt hier je sollicitatie achterlaten en dan nemen we snel contact met je op. De deadline voor deze vacature ligt op 15 november. Wij raden je aan om eerder te solliciteren vanwege het aantal beschikbare plekken.

Wij kunnen alleen complete sollicitaties in behandeling nemen. Een complete sollicitatie bestaat uit een CV en (voorlopige) cijferlijsten van bachelor en master. Een motivatiebrief hoeft niet te worden toegevoegd omdat wij gebruik maken van motivatievragen die je tijdens je sollicitatie kunt invullen. 

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: ING

Locatie:

Opleidingsniveau:

Arbeidsvoorwaarden: Uitstekend

Meer traineeships

Traineeships