Traineeship 2018

De Nederlandsche Bank

Traineeship informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Deze traineeship is niet meer vacant

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Tijdens ons traineeship krijg je de unieke kans om aan uiteenlopende financieel-economische vraagstukken te werken die niet alleen actueel en inhoudelijk uitdagend zijn, maar ook maatschappelijk zeer relevant. Zo kan het zijn dat je meewerkt aan de uitvoering van het monetaire beleid en meer leert over de werking van het betalingsverkeer. In een dynamische, internationale omgeving, waarbij cyber security en Big Data dwars door je werkzaamheden heen lopen, ontwikkel je je tot een breed inzetbare professional!

Zo doe je dat als trainee bij DNB

Het tweejarig programma staat volledig in het teken van jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het traineeship werk je voor drie verschillende divisies en krijg je serieuze verantwoordelijkheden. Bij elke divisie werk je acht maanden, waardoor je in twee jaar drie verschillende functies bekleed. Om de kerntaken van DNB goed te leren kennen, krijg je sowieso een plaatsing binnen het toezicht en binnen de centrale bank. En om je kennis en vaardigheden te verbreden, werk je i n ieder geval ook in zowel een beleids- als in een uitvoeringsomgeving. Bij alle plaatsingen houden we rekening met jouw opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten.

Dit breng je mee

Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij beschikt over een scherp analytisch vermogen. Je bent nieuwsgierig en breed georiënteerd. Je leert snel, neemt initiatief en geeft niet op bij tegenslag. Ook ben je gericht op samenwerking en verbetering van de organisatie. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, waarmee je bevindingen met impact en vanuit inlevingsvermogen overbrengt.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je hebt je academische master uiterlijk op 1 september 2018 afgerond, met uitstekende studieresultaten. Diverse studieachtergronden zijn welkom, als je maar affiniteit hebt met financieel-economische en maatschappelijke vraagstukken.
  • Je hebt maximaal één jaar werkervaring.
  • Je beheerst de Nederlandse en de Engelse taal.
  • Je hebt de ambitie en de potentie om je snel te ontwikkelen.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Als trainee start je met een contract voor twee jaar. De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

  • Een salaris van € 3.084 ,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
  • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
  • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
  • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

Solliciteer nu! Want bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart… dat is werken bij DNB

Wil jij als trainee werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk woensdag 9 mei 2018 een motivatiebrief, je complete cv en cijferlijsten van je middelbare school, bachelor en master via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina .

Heb je eerst nog vragen? Op de pagina’s Traineeshipvind je uitgebreide informatie over het programma en de selectieprocedure. Wil je graag persoonlijk contact over de werving en selectie van het DNB traineeship? Wil je bijvoorbeeld weten of je met jouw studieachtergrond trainee kan worden bij DNB? Bel of Whatsapp dan met campusrecruiters Birgit van Winden of Adriëtte Hummel via 06 1507 8592 of stuur een e-mail naar traineeship@dnb.nl. Heb je inhoudelijke vragen over het traineeship? Bel dan met traineecoördinator Marjon Reitsma via 06 5282 9050 of stuur een e-mail naar traineeship@dnb.nl.

Selectieprocedure

Bij de beoordeling van kandidaten gaan wij heel zorgvuldig te werk. Dat vinden wij als betrouwbare werkgever vanzelfsprekend. Er zijn zeven tot tien traineeplaatsen. Na een eerste cv- en briefselectie volgt een online assessment: een cognitietest. Op basis van je cv, motivatiebrief, cijferlijsten en de uitslag van je online assessment bepalen we of we je uitnodigen voor de eerste selectiedag op woensdag 30 mei 2018. Tijdens deze dag maak je een inhoudelijke case, is er een Q&A met DNB trainees en pitch je je motivatie voor het traineeship. De tweede selectiedag vindt plaats op woensdag 6 juni 2018. Deze laatste ronde bestaat uit twee sollicitatiegesprekken en een groepsopdracht. Uiterlijk 8 juni 2018 hoor je of jij gaat starten als trainee bij DNB per 1 september 2018.

Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Traineeship informatie

Organisatie: Organisatie: De Nederlandsche Bank

Locatie:

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden:

Meer traineeships

Traineeships