Het DNB Traineeship – start met vertrouwen!

Organisatie
Opleidingsniveau
WO
Dit traineeship is niet meer vacant.

Het DNB traineeship

Bij DNB werken we continu aan vertrouwen en financiële stabiliteit. Dat doen we in een professionele werkomgeving midden in de dynamiek van de financiële wereld. Als trainee bij DNB volg je een intensief programma waarbij alles draait om inhoudelijke kennis en persoonlijke ontwikkeling. In twee jaar tijd werk je voor drie verschillende divisies. In elke functie werk je volop mee en heb je je eigen verantwoordelijkheden. Je leert de uiteenlopende primaire taken van DNB kennen én je krijgt de kans om direct te werken aan specialistische dossiers. We houden rekening met je opleidingsachtergrond, ambities en capaciteiten en laten je ook op minder voor de hand liggende terreinen ervaring opdoen. Zo kun je je goed ontwikkelen binnen de diversiteit aan taken van DNB.

Ontwikkeling tijdens traineeship

Ontwikkeling vinden we belangrijk, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Als trainee bij DNB volg je daarom opleidingen tot toezichthouder en centraal bankier en aanvullende inhoudelijke cursussen. Daarnaast volg je met je mede-trainees een intensief programma voor persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Door deelname aan internationale vergaderingen en soms een detachering doe je al snel internationale ervaring op. Je 36-urige werkweek kun je in overleg flexibel indelen, waardoor je tijd hebt voor persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of het volgen van een cursus. DNB biedt je dé ingrediënten voor een vliegende start van je carrière!

Ben jij recent afgestudeerd en ambitieus?

Het traineeship van DNB biedt jou veel kansen, maar we vragen ook veel van jou. Je bent ambitieus, analytisch sterk en je hebt je studie met bovengemiddelde resultaten afgerond. Omdat je als trainee aan complexe vraagstukken werkt, breng jij ook als persoon iets extra's mee. Je bent van veel markten thuis en gaat voor maximaal haalbare resultaten. Je neemt initiatief om de organisatie continu te verbeteren. Je leert snel en je geeft niet gauw op bij tegenslag. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zodat je je bevindingen overtuigend en met impact kunt overbrengen. En je bent gericht op samenwerking, waarbij je voldoende lef hebt om zelf verantwoordelijkheid te nemen.

  • Je hebt je academische master uiterlijk op 1 september 2017 afgerond met uitstekende studieresultaten. Mogelijke studierichtingen zijn bijvoorbeeld economie, econometrie, rechten, politicologie, internationale betrekkingen, (organisatie)psychologie, wiskunde of natuurkunde.
  • Affiniteit met economie en de financiële sector en je bent maatschappelijk betrokken.
  • Maximaal één jaar relevante werkervaring.
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je hebt de ambitie en potentie om je snel te ontwikkelen.

Solliciteren

Als sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk woensdag 10 mei 2017 een compleet cv en cijferlijsten van je middelbare school, bachelor en master. In de begeleidende motivatiebrief worden wij graag overtuigd van jouw motivatie voor het traineeship en je affiniteit met het werkterrein van DNB.

Selectieprocedure

Er zijn zeven tot tien traineeplaatsen voor academische toptalenten. Na een eerste cv- en briefselectie volgt er een online assessment, bestaande uit een cognitietest en persoonlijkheidsvragenlijst. Hierna hoor je of je wordt uitgenodigd voor de eerste selectiedag op woensdag 31 mei 2017. Tijdens deze dag maak je een inhoudelijke opdracht die je gaat pitchen en krijg je meer informatie over het traineeship. De tweede selectiedag – tevens laatste ronde – op woensdag 7 juni 2017 bestaat uit twee sollicitatierondes en een groepsopdracht. Op uiterlijk 9 juni hoor je of jij als trainee bij DNB kunt starten.

Meer informatie

Op de pagina Traineeship vind je uitgebreide informatie over het programma en de selectieprocedure. Ook kun je contact opnemen met Marjon Reitsma, programma manager traineeship, 06 5282 9050 of met Birgit van Winden, campus recruiter, 06 5282 9108. Ook nodigen we je van harte uitom je in te schrijven voor de Meet & Greet met DNB trainees op maandag 24 april aanstaande!

Traineeship informatie

Organisatie: De Nederlandsche Bank

Opleidingsniveau: WO

Arbeidsvoorwaarden: