Financial Control Project Data & Tooling

Organisatie
Opleidingsniveau
Periode
Type
Vergoeding
Onbekend
Deze stage is niet meer vacant

Stagiair(e) Financial Control Project Data & Tooling

Standplaats: 's-Hertogenbosch

Van Lanschot is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. Van Lanschot biedt fullservicedienstverlening aan vermogende particulieren in Nederland en België en aan ondernemers en hun ondernemingen. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. De belangen van de klant staan voorop bij haar dienstverlening. Dat blijkt onder andere uit de transparante kostenstructuur van de diensten die zij aanbiedt. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen blijft Van Lanschot investeren in de vakbekwaamheid en de deskundigheid van haar medewerkers.

Voor de afdeling Financial Control zijn wij op zoek naar een hbo-stagiair(e). Op de afdeling werken circa 40 medewerkers. Op dit moment wordt een verbeterprogramma uitgevoerd, bestaande uit een aantal projecten. Voor deze projecten zoeken wij enthousiaste stagiair(e) die mee willen werken om het deelproject Data & Tooling tot een succes te maken. Je stagebegeleider is de transitiemanager. Wat ga je bij Van Lanschot doen? Het deelproject Data & Tooling heeft als doel om de verschillende rapportageomgevingen van Financial Control te integreren en te herstructureren. Dit gebeurt in twee fases. De eerste fase betreft de integratie van de verschillende bestaande omgevingen naar één geïntegreerde omgeving binnen de bestaande tooling. De tweede fase betreft de geleidelijke overgang van deze geïntegreerde omgeving naar een nieuwe tooling gebaseerd op een corporate datawarehouse.

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Het rationaliseren, integreren en optimaliseren van bestaande databases en rapportages.
 • Het onderhouden, ontwerpen en bouwen van databases in Access 2002 en 2010.
 • Het onderhouden, ontwerpen en bouwen van rapportages in Excel 2002 en 2010.
 • Het migreren van een gedeelte van de bestaande rapportageomgeving van Office 2002 naar Office 2010.
 • Het bijdragen aan het herstructureren van de data en tooling van Financial Control, waaronder het conceptueel bijdragen aan de overgang van de bestaande tooling naar tooling gebaseerd op Microsoft SSRS.

Herken jij je in dit Van Lanschot profiel? Werken bij Van Lanschot betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: onafhankelijk, betrokken, deskundig en gedreven.

 • Je volgt een hbo-opleiding en zoekt een stageplaats vanaf januari 2013 voor minimaal 3 maanden.
 • Je pakt nieuwe dingen snel op.
 • Je bent accuraat en goed georganiseerd.
 • Je bent resultaatgericht.
 • Je stelt het belang van de (interne) klanten voorop.
 • Je beschikt over grondige kennis van en ervaring met Microsoft Access, Excel en Visual Basic for Applications op HBO-niveau (versies 2002 en 2010).
 • Algemene kennis van financiële termen en producten is een pre maar geen vereiste.

Ben je geïnteresseerd?
Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kun je bellen met Marco van Berlo, transitiemanager, telefoon (073) 548 77 31 of met HR Recruitment, telefoon (073) 548 72 60.

Hier kun je direct solliciteren.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: Van Lanschot

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding: Onbekend

Meer stages