Student-stagiaire Legal

Organisatie
Locatie
Utrecht
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant
Zo ziet jouw baan eruit

Binnen onze afdeling Juridische & Fiscale Zaken krijg je als student-stagiaire de kans om 3 maanden lang (langer ook mogelijk) dagelijks mee te lopen met de werkzaamheden van een jurist in de financiële dienstverlening. We dompelen je onder in de wereld van (complexe) contractonderhandelingen, de wet-en regelgeving waar wij als bank aan moeten voldoen en hoe we dit implementeren in onze dagelijkse gang van zaken. Je kijkt onder meer mee met wat er juridisch komt kijken bij de lancering van een nieuw product, met klachtafhandelingen en het opstellen van processtukken. Daarbij vinden wij teamwork belangrijk; je draait dus ook volop mee in onze teammeetings, zittingen, jurisprudentiebesprekingen en kennisbijeenkomsten. Klinkt dit als een uitdaging die bij jou past? Dan komen we graag in contact met je!

Wie zijn wij?
Wij als J&FZ afdeling adviseren de Volksbank en haar merken bij alle voorkomende juridische en fiscale aangelegenheden. Het doel is zoveel mogelijk intern af te handelen, waardoor op de meeste juridische aandachtsgebieden intern expertise aanwezig is. De afdeling adviseert de business over alle voorkomende vragen, voert rechtszaken en ondersteunt bij de implementatie van wet- en regelgeving. De afdeling bestaat uit de teams Arbeidsrecht, Finance & Litigation, Retail en Fiscale zaken:

Arbeidsrecht: hier adviseren, begeleiden en procederen wij op het gebied van arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. We schakelen veel met interne collega’s van diverse afdelingen

Finance & Litigation: wij adviseren onder meer de Finance afdeling van de bank, bijvoorbeeld over prudentieel toezicht, obligatie-uitgiftes en derivaten. Daarnaast begeleiden wij gerechtelijke procedures en kijken wij mee naar (zakelijke) financieringen.

Retail: hierin ondersteunen wij de merken van de Volksbank bij de bancaire dienstverlening aan klanten op het gebied van sparen, betalen, lenen, hypotheken, verzekeren en beleggen. Denk daarbij aan advies over productvoorwaarden, reclame-uitingen, websiteteksten, productontwikkeling, klantintegriteit, klantcommunicatie, samenwerking met businesspartners en gedragstoezicht. Erg veelzijdig dus! Daarnaast begeleiden we onderzoeken van toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markten en worden klachten van klanten behandeld, zowel intern als bij het Financiële Klachteninstituut KiFiD.

Fiscale zaken: hierin houden wij ons bezig met de fiscaliteit omtrent de producten van de Volksbank (sparen, betalen, lenen, hypotheken, verzekeren en beleggen). Daarnaast focussen wij ons op de Volksbank zelf op het gebied van de vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. De Volksbank heeft een goede relatie met de Belastingdienst en werkt onder de afspraken van het Horizontaal Toezicht, waarbij het Tax Control Framework zeer belangrijk is voor de samenwerking en vooral de organisatie. Wij geven antwoord op de graag of de diensten en producten van de Volksbank de fiscale toets kunnen doorstaan.

Wat krijg je van ons?
Als student-stagiaire bij de Volksbank krijg je een uitdagende en dynamische leerplek. Je leert in korte tijd veel aspecten van legal kennen en komt te werken in een omgeving waar professionaliteit, collegialiteit en ontwikkeling centraal staan. Onze juristen kunnen niet wachten om jou de fijne kneepjes van het vak bij te leren! Daarnaast kan je bij ons rekenen op:

  • Een stagevergoeding van € 622,- bruto per maand op basis van 32 uur.
  • Een uitdagende stageplek om je netwerk te verbreden.
  • Veel ruimte voor eigen initiatief, een stimulerende werkomgeving en gelegenheid om voorbij de grenzen van je stageopdracht te kijken.
  • Begeleiding zal plaatsvinden door iemand vanuit één van de teams.

Uiteraard kun je eventuele wensen en voorkeuren aangeven (bijvoorbeeld vanwege studieachtergrond of interesse voor bepaalde rechtsgebieden). Daar kunnen wij dan rekening mee houden tijdens je stage.

Wij bieden doorlopend stageplaatsen aan. De stageperiode betreft tenminste drie maanden (vier, vijf of zes maanden is ook mogelijk). Het aantal uren betreft 32 uur per week, met vrijdag als vrije dag. Minder uren is helaas niet mogelijk. Wij denken graag met je mee, dus de startdatum is in overleg.


Wat vragen wij?

  • Je volgt een wo-opleiding rechten en bent bij voorkeur bezig met je Master.
  • Interesse in financieel recht en financiële dienstverlening. Dit blijkt bijvoorbeeld uit keuzevakken op het gebied van privacy, verzekeringsrecht, privaatrecht en/of financieel recht.
  • Sterk analytisch vermogen.
  • Je vindt het leuk om vaktechnische vragen uit te zoeken en kunt daarbij ook “out of the box” denken om tot de voor de Volksbank gewenste oplossing te komen.
  • Gericht op samenwerking, goede communicatie en oplossingen.

Word jij onze nieuwe student-stagiaire?
We nodigen je van harte uit voor een kennismakingsgesprek. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou.

Reageer op deze vacature door op de sollicitatie button te klikken. Laat je motivatie, cijferlijsten van de betreffende studie, eventuele eerdere stagebeoordeling en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze recruiter Vera Reidinga via vera.reidinga@devolksbank.nl. Voor vragen over de inhoud van de werkzaamheden kun je contact opnemen met Marion de Ruijter, marion.ruijterde@devolksbank.nl.

#hybride #LI-VR1

Stage informatie

Organisatie: de Volksbank

Locatie: Utrecht

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding: