Internship

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

ABN AMRO wil de transitie naar een duurzame wereld versnellen. Als Sustainability Expertise Team werken wij aan duurzaamheid met onze zakelijke klanten en collega's. We maken klimaatverandering, circulaire economie en mensenrechten onderdeel van bankieren. Wil jij ons helpen met verbinden, duurzame productontwikkeling en data-gedreven oplossingen? Lees dan verder!

Je werk

Wat haal je uit de stage?

  • Je doet ervaring op met werken in een grote organisatie.
  • Je leert over de rol van een bank in de huidige duurzaamheidsvraagstukken.
  • Je bouwt een netwerk op met personen actief in duurzaamheid in de breedste zin van het woord.
  • Je werkt volledig mee in een jong, gedreven en gezellig team van ongeveer 40 collega's.
  • Je werkt aan meerdere projecten met duidelijke eigen verantwoordelijkheid.
  • Je stagebegeleider helpt je met professionele, maar ook je persoonlijke ontwikkeling.
  • We bieden je een marktconforme stage- en reiskostenvergoeding.

Met een beetje geluk ben je na een paar maanden ook meester in corporate jargon

Je werkomgeving

Binnen het Sustainability Expertise Team werken wij aan duurzaamheid met onze zakelijke klanten en collega's. We maken klimaat impact, circulaire economie en mensenrechten onderdeel van bankieren. Daarnaast inspireren we collega’s en helpen we zakelijke klanten van ABN AMRO met hun verduurzaming. Zodoende heeft de afdeling een cruciale rol op het gebied van duurzaamheid binnen de bank.

We werken - zoals dat zo mooi heet - met een multidisciplinair team. Oftewel, geen lopende band werk. Elk teamlid heeft vaardigheden die complementair zijn aan elkaar.

Je profiel

Simpel gezegd zoeken we iemand die meer dan 1,5 graad opwarmt van het onderwerp duurzaamheid. Dat is natuurlijk een slechte grap, maar het is best een klus om de wereld te verduurzamen. Daarom helpt het als je gepassioneerd bent en blijft over een toekomst waarin we bewuster denken en doen, terwijl anderen stoïcijns doorgaan met de status quo.

Daarom zoeken we iemand die:

Affiniteit heeft met duurzaamheid, circulaire businessmodellen, energiereductie en/of sociale impact.
Echt op zoek is naar een meewerk-stage, waardoor er beperkt/geen mogelijkheid is om een onderzoek te doen.
Idealiter fulltime beschikbaar is vanaf begin oktober voor een periode van minimaal 4 maanden (liefst meer). Eerder of later starten kan in overleg.
De Nederlandse en Engelse taal goed kan spreken en schrijven.
Enthousiast, ondernemend, creatief en communicatief sterk is.
Een HBO/WO opleiding volgt, en einde bachelor of in masterfase zit.


We zijn niet per se op zoek naar iemand die volgens "het boekje" studeert. Als je een bijzonder talent hebt waarvan je vindt dat dit bij kan dragen aan een duurzamere wereld, dan heb je een streepje voor. Denk bijvoorbeeld aan handigheid met data, design, verhalen vertellen (wat we nu gekscherend PowerPoint-skills noemen), sociale media of het maken van podcasts. We laten ons graag overtuigen. Daarnaast vinden we het belangrijk om te melden dat we werken aan een organisatie waar alle talenten zich thuis voelen. Voor een diverse samenstelling van ons team zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een multiculturele achtergrond.

We bieden

Een inspirerende en gezellige omgeving waar je veel kunt leren en jezelf mag zijn. We worden graag overspoeld met vragen over regelingen en voorwaarden en helpen je met veel enthousiasme om een expert te worden op het gebied van corporate sustainability. Bij het uitvoeren van je werk heb je een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid.

Verder bieden wij:

  • Een zelfstandige stage binnen een professioneel team
  • Alle ruimte om jouw expertise te ontwikkelen en toe te passen

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Hein Brekelmans (hein.brekelmans@nl.abnamro.com) of Tessa Klimp (tessa.klimp@nl.abnamro.com).
Overtuigd? Solliciteer dan direct online in Talent2Grow. Wanneer je de link opent, klik je vervolgens op ‘solliciteer’. Je kunt dan je CV en motivatie uploaden en solliciteren.
We maken graag kennis met je!

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeen die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega's binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV's te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV's die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.

Lees meer

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages