Afstudeerstage HBO ICT - transactie streaming met Apache Kafka

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant
Zo ziet jouw baan eruit

De Mijn Omgeving van de Volksbank zorgt ervoor dat miljoenen klanten dagelijks hun geldzaken online kunnen regelen. Om de optimale klantervaring te leveren is het van belang dat klanten kun gegevens snel en correct kunnen inzien en regelen, hiervoor is de performance en integriteit van de backend cruciaal. Het doel van deze opdracht is om de performance van de Mijn Omgeving te verbeteren.

De Volksbank heeft een cache database die data uit de core van het bank systeem bewaard. Dit wordt beschikbaar gesteld aan het backend van de Mijn Omgeving om de performance te verbeteren. Deze synchronisatie gebeurt in batch operaties, hierdoor is de data in de cache database geen real-time representatie van de waarheid. Daarnaast is het synchronisatie mechanisme ook dusdanig complex dat de data in de cache database soms corrupt raakt of data mist.

Om te zorgen dat klanten altijd de meest recente en correcte data zien, zoeken we naar een alternatief voor deze cache database. Naast de cache database, is Apache Kafka ook beschikbaar als databron voor de Mijn Omgeving. Kafka is een event streaming platform om soft-real-time enorme hoeveelheden data te streamen. Een data stream kan natuurlijk niet direct aan klanten gepresenteerd worden, er moet onderzocht worden hoe een data stream gebruikt kan worden om data via een REST API aan klanten te leveren.

De casus voor dit probleem is het berekenen van het saldo op iemands rekening. Hiervoor wordt Change Data Capture (CDC) over transacties uit de core van het bank systeem aangeleverd via Kafka. Vanuit deze transactie events moet het huidige saldo van klanten worden berekend. Het saldo moet dan via een REST API aan de Mijn Omgeving worden gepresenteerd.

Hier kom je te werken

Een IT-bedrijf met de blik op de toekomst, dat zijn wij. Wij zorgen dat miljoenen mensen altijd en overal kunnen betalen en sparen of geld kunnen lenen om hun ambities waar te maken. Met ervaren professionals, jonge pioniers en managers zonder stropdassen werken wij hard om resultaten te behalen en vieren we onze successen.

Je gaat werken binnen een van de scrum teams van de Tech organisatie, het Mijn Klant team. Ons team ontwikkeld de Mijn Omgeving, het internet bankieren platform waar onze klanten online hun geldzaken kunnen regelen. Met deze stageopdracht ga je bijdragen aan de klantervaring van de Mijn Omgeving.

Jouw kwaliteiten
Je bent leergierig en wil dan ook alle ins en outs leren van IT binnen een complexe, zakelijke omgeving. Je staat open voor feedback, durft vragen te stellen en toont hierin initiatief. Zo ontwikkel jij je stap voor stap tot een vakbekwame ontwikkelaar. Verder heb je affiniteit met Java en microservices en ben je niet bang om contact op te zoeken met andere teams.

Wat krijg je van ons?
Uiteraard krijg je een aantrekkelijke stagevergoeding van 600 euro per maand o.b.v. 36 uur. Er is volop gelegenheid om te leren en jezelf te ontwikkelen en verder te kijken dan de grenzen van je stage(opdracht).

Word jij onze nieuwe stagiair?
Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Nancy van de Wiel, corporate recruiter, via nancy.vandewiel@devolksbank.nl.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages