Stage Implementatie & Alerting ABN AMRO MeesPierson

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding

In het kort

Ben je een nieuwsgierige en ondernemende hbo of wo-student(e) met interesse in de wereld van bankieren? Wil jij bij een team horen dat jaarlijks ruim 2 miljoen effectentransacties uitvoert? Kan jij rustig en scherp blijven als je met grote portefeuilles werkt terwijl de tijdslijnen zeer kort zijn? Wil je werken aan projecten met impact die ertoe doen? Begin dan als stagiair(e) bij ABN AMRO MeesPierson en ondersteun het Investment Centre bij alles wat ze doen. Daar help je niet alleen onze vermogende klanten mee vooruit, maar steek je zelf ook nog enorm veel van op.

Binnen deze afdeling zijn er twee stageplekken beschikbaar, daarom vragen wij om je voorkeur naar Alerting of Implementatie aan te geven in jouw sollicitatie. Deze plekken onderscheiden zich op de volgende manier:

Implementatie

Binnen het implementatie team zullen je werkzaamheden zich vooral focussen op de technische aspecten van het werk. Je gaat werkzaamheden en transacties uitvoeren in de vermogensbeheerportefeuilles voor de ruim 40.000 klanten die het mandaat aan ABN AMRO hebben gegeven om hun geld te beleggen. Dit wordt gedaan door middel van nieuwe klanten in beheer nemen, mutaties in de portefeuille verwerken en mandaat- en/of profielwijzigingen verwerken. Daarnaast kunnen ook wijzigingen op initiatief van de bank uitgevoerd worden (nieuwe tactische invulling van de portefeuille).

Werken binnen het implementatie team betekent dat je geïnteresseerd bent in financiële markten, dat je cijfermatig en analytisch sterk bent en dat je specifieke software je snel eigen maakt. Naast het doorvoeren van orders speelt ook 1e lijn risk management een belangrijke rol. Dit komt mede tot uiting in het handhaven van de ISAE 3402 certificering. De afdeling bevindt zich in de mid office van de bank waar je geen klantcontact hebt. Wel fungeer je als sparringpartner richting de adviseurs in het hele land bij specifieke vragen, klachten, uitdagingen en productinnovatie. Daarnaast zul je in nauwe samenwerking met je implementatie collega’s je bezighouden met mogelijke procesverbeteringen en digitalisering van processen.

Alerting

Bij de afdeling Alerting zit je figuurlijk tussen de beleggingsadviseurs en het Global Investment Committee. Deze bijzondere positie biedt jou de mogelijkheid om kennis op te doen in verschillende aspecten. Zo krijg je een kijkje in het samenstellen van een model portfolio tot het contact met de klant. Je werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit ondersteunende taken bij het maken van klantberichten. Ook het maken en ontwikkelen van rapportages behoren tot jouw takenpakket. Daarnaast woon je iedere ochtend de MorningCall bij waarbij je helpt met het uitdragen van het laatste beleggingsnieuws naar alle beleggingsadviseurs. Ook houd je je bezig met verschillende initiatieven om de afdeling constant verder te verbeteren.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het ABN AMRO MeesPierson Investment Centre is er voor klanten die graag hun beleggingen uitbesteden aan lands grootste vermogensbeheerder. Onze afdeling voert de transacties uit die volgen uit ons beleggingsbeleid. Daarnaast ondersteunen wij onze adviseurs met het adviseren van de klant. Verder:

✓ Help jij bij het maken van klantberichten en het ontwikkelen van rapportages;
✓ Word jij onderdeel van het expertisecentrum vermogensbeheer waar de vragen van onze adviseurs uit het hele land binnen komen;
✓ Ga jij het Investment Centre ondersteunen om binnen verschillende verbeterteams vermogensbeheer nog efficiënter en future proof te maken;
✓ Ga jij ook een aantal interessante taken uitvoeren op het gebied van communicatie met klanten en collega’s.

Wie ben jij?

Ben jij nieuwsgierig genoeg om te onderzoeken, experimenteren en leren wat het beste is voor de klant? Kan jij zelfstandig en proactief werken? Ben jij daarnaast niet bang om je mening en ideeën te delen met anderen en kan je makkelijk praten? Heb jij tot slot een uitstekend analytisch vermogen en kan jij goed onder tijdsdruk werken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Verder:

✓ Heb jij ervaring met MS Excel;
✓ Heb jij enige affiniteit met de financiële wereld;
✓ Heb jij een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
✓ Beschik jij over minimaal hbo/wo opleidingsniveau;
✓ Zoek jij vanaf september 2022 een stage voor minimaal 20 weken;
✓ Ben jij minimaal 4 dagen per week beschikbaar om mee te werken.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een mooie stage, zowel op kantoor als digitaal. Afhankelijk van het team werk je op kantoor en/of vanuit huis. We hebben zowel een fysiek als een digitaal onboarding programma ontwikkeld, zodat nieuwe stagiair(e)s zich snel onderdeel van het team voelen. Er is volop ruimte om te leren en te groeien, in beide omgevingen kun jij een schat aan ervaring opdoen. Uiteraard onder uitstekende begeleiding van je stagebegeleider en naaste collega’s.

Bij je stage draait het niet alleen om het opdoen van inhoudelijke kennis en praktijkervaring, maar je werkt ook actief aan je professionele ontwikkeling en het vergroten van je netwerk. CASt, de Club ABN AMRO Stagiairs, organiseert zowel inhoudelijke als sociale (online) evenementen. Tot slot ontvang je van ons een mooie stagevergoeding.

Begin bij ons

Werken bij ABN AMRO betekent werken aan projecten die ertoe doen. Werk dat impact heeft op miljoenen klanten. Daarvoor hebben we mensen nodig die een verschil kunnen maken. Mensen zoals jij. Want er is nog een wereld te winnen.

Interesse? Reageer dan nu op deze vacature via de online sollicitatiebutton. Vragen? Neem voor meer informatie contact op met het Stagebureau via: 030 – 23 27 548 of abnamro.meespierson.stages@nl.abnamro.com

Gelijke kansen voor iedereen

Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Echt verrassende inzichten en innovatieve oplossingen voor onze klanten ontstaan door een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Daarom is diversiteit voor onze organisatie ontzettend belangrijk. Om ervoor te zorgen dat alle collega’s binnen ABN AMRO hun kwaliteiten kunnen ontplooien, stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Externe recruitmentbureaus dienen een overeenkomst met ABN AMRO BANK N.V. te hebben getekend, uitgegeven door een Talent Acquisition Specialist, om CV’s te mogen indienen. Daarbij mag alleen een CV worden ingediend wanneer het bureau is uitgenodigd door een Talent Acquisition Specialist om mee te zoeken naar geschikte kandidaten. Alle ongevraagde CV’s die buiten deze voorwaarden worden aangeboden zullen als eigendom van ABN AMRO BANK N.V. worden beschouwd. ABN AMRO BANK N.V. is hierbij geen plaatsingskosten verschuldigd.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Solliciteren

Meer stages