Stage Change Management en Communicatie bij Developers Experience

Organisatie
Locatie
Amsterdam
Opleidingsniveau
WO
Type
Werkstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant

In het kort

Ben jij hét Change Management en/of Communicatietalent wat wij nodig hebben? En volg jij een studie gerelateerd aan deze topics op minimaal HBO- of WO-niveau? Dan hebben wij de perfecte werkomgeving voor jou om je op professioneel en persoonlijk vlak verder te ontwikkelen! ABN AMRO is namelijk opzoek naar een student met een Change Management en/of Communicatie achtergrond die door middel van creatieve ideeën het Developers Experience team kan helpen met de verander- en communicatievraagstukken die er liggen. Om zo de Developers binnen de bank nog beter in hun kracht te zetten. Geïnteresseerd in de opdracht? Lees hieronder alles over wat jouw functie inhoudt en wat wij jou bieden.

Je werk

Als stagiaire binnen het jonge Developers Experience team kan je op meerdere manieren bijdragen, net waar jouw interesse ligt. Change Management en/of Communicatie, het kan allebei! Ben je geïnteresseerd in het Change management vraagstuk? Dan kan jij het Developers Experience team helpen met de vele verandervraagstukken die zij hebben liggen als een jong startup team. Ligt jouw affiniteit meer bij communicatievraagstukken? Draag dan bij aan het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van interactieve en/of multimediaoplossingen voor deze vraagtukken. Concreet draag je bij om Developers Experience next level op de kaart te zetten, met leuke ideeën (voor hackatons, podcasts, tiktoks, animatie etc.) waardoor we steeds meer invloed en podium hebben binnen de organisatie. Dit alles om de Developers in hun werk te empoweren, wat zal resulteren in het aantrekken en behouden van Developers binnen de bank!

We zijn opzoek naar de frisse wind, met lef en durf, die nieuwsgierig en enthousiast is om impact te maken. Je komt te werken in een tof team, waarbij je snel thuis voelt en in je kracht wordt gezet om jezelf te ontwikkelen en succesvol te zijn.

 • Geven van advies op verschillende verandervraagstukken;
 • bijdragen aan de adaptie en draagvlak van Developers Experience in de organisatie;
 • inbrengen van ideeën ter bevordering van professionalisering van het team en de processen;
 • samenwerken in het team aan gezamenlijke organisatie initiatieven (bijv. retentie, onboarden of aantrekken van Developers).
 • organiseren van events (community, hackaton etc.);
 • maken van een communicatieplan;
 • het uitwerken van eigen ideeën (Visuals, tiktoks, DX Teams channel etc.) die concreet bijdragen aan de zichtbaarheid van Developers Experience;
 • initiatief nemen in veranderingen die bijdragen aan zichtbaarheid, adaptatie en invloed van Developers Experience;
 • interviewen en enquêtes maken, die het Developers Experience team inzichten geven om initiatieven te starten of verbeteringen door te voeren.

Je werkomgeving

ABN AMRO is een vooraanstaande Nederlandse bank, met een internationale aanwezigheid, we zijn op zoek naar bekwame en getalenteerde stagiaires die ons zullen helpen om ABN AMRO te vormen tot een toekomstbestendige bank.
Binnen ABN AMRO kom jij terecht bij het Developers Experience team. Dit is een jong team en bestaat uit 7 teamleden die werken in een leuke omgeving en goede sfeer. Er is veel ruimte om je te ontwikkelen en bij te dragen aan de mogelijkheden die je ziet. We zijn onderdeel van één van de strategische thema’s en van de IT (I&T) organisatie, hierdoor kennen wij een grote scope. Het primaire doel van ons team is om de Developer in hun kracht te zetten en een organisatie omgeving te creëren waarin we hard werken om een next level bank te zijn voor Developers. Dit doen wij door verbeteringen en initiatieven door te voeren, waar jij aan kan gaan bijdragen!

Je profiel

Hard skills & soft skills die nodig zijn om te slagen in de job

 1. Je bent een HBO of WO student.
 2. Je studie heeft betrekking op communicatie, marketing, organisatie & changemanagement etc.
 3. Je bent een echte teamplayer die makkelijk zijn/haar collega’s bereikt en er mee samenwerkt.
 4. Je bent een kei in het signaleren van nieuwe kansen, innovatie en verbetering.
 5. Je hebt een flexibele houding en bent bekend met het werken in een dynamische omgeving.
 6. Je kunt per 1 september starten met een minimale beschikbaarheid van 6 maanden (startdatum is flexibel in overleg)
 7. Je bent in staat om minimaal 1 à 2 dagen naar het kantoor in Amsterdam te komen.
 8. Je spreekt zowel Nederlands als Engels

We bieden

 • Je krijgt een begeleider vanuit ABN AMRO
 • Persoonlijke laptop
 • Reiskostenvergoeding
 • Vergoeding van 450 € HBO en 600 € WO
 • Kans om door te groeien binnen de bank
 • Mogelijkheid tot het bijwonen van netwerkevents, borrels, lezingen etc.

Ben je op zoek naar een verrijkende stage om jezelf te ontwikkelen? Wil je werken in een van de beste werkomgevingen van Nederland? Daarom moedigen we je bij ABN AMRO aan om jezelf te ontwikkelen tot het broodnodige talent waar de wereld op wacht!

Geloof je het niet? We nodigen je uit om het zelf te ervaren.

Interesse?

Ben je zelfverzekerd genoeg om een waardevol lid van ons team te worden, reageer dan direct! En vergeet niet; een goed doordacht en gestructureerde CV en motivatiebrief kunnen je onderscheiden van de rest!

Solliciteren kan uiterlijk tot en met 26 augustus.

Hoe dit te doen?

 1. Zet alleen baanrelevante items op je CV en in je brief.
 2. In je brief presenteer je jezelf kort en vertel je ons waarom je geïnteresseerd bent in deze vacature in het bijzonder en het werken bij ABN AMRO in het algemeen. Vervolgens leg je uit hoe je waarde kunt toevoegen aan ons team, door te wijzen op je relevante vaardigheden en ervaring.
 3. Noem ten slotte altijd je beschikbaarheidsperiode (bijvoorbeeld vanaf februari 2020 tot juli 2020) en het doel van je stage (bijvoorbeeld scriptieonderzoek of werkervaring).

Wij verheugen ons erop om je te leren kennen!

Twijfels, vragen of complimenten voor ons? Stuur ons een e-mail naar: it.internships@nl.abnamro.com

Let op: je moet beschikken over een geldig werkvergunning of over een stageovereenkomst als student

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Locatie: Amsterdam

Opleidingsniveau: WO

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages