Stage 'duurzaamheid & business' ASN Bank

Organisatie
Locatie
Den Haag
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Werkstage
Vergoeding
Deze stage is niet meer vacant
Zo ziet jouw baan eruit

ASN Bank zoekt onderzoeks-talenten die willen bijdragen aan de duurzame missie van ASN Bank. Past deze stage bij jou? Reageer dan op deze vacature!

ASN Bank biedt je de kans om ervaring op te doen op het gebied van duurzaam bankieren bij het Expertise Centrum Duurzaamheid (ECD). Wij zijn verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank, de ASN Beleggingsfondsen en de Volksbank. En we doen ook de analyses die noodzakelijk zijn om dit beleid uit te voeren. Binnen de afdeling werken we aan een projecten rondom klimaat, mensenrechten en biodiversiteit. ECD bestaat uit ongeveer vijftien vaste medewerkers. Het is een afdeling waarbij collegialiteit en sfeer een belangrijke rol spelen.

Jouw verantwoordelijkheden op een rij
Als stagiair analyseer je zelfstandig welke beursgenoteerde bedrijven voldoen aan het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank in het kader van potentiële investeringen. Je onderzoekt hoe bedrijven met klimaat, mensenrechten, dieren, bestuur en biodiversiteit omgaan. Daarnaast help je ook mee bij het updaten of ontwikkelen van duurzaamheidskaders- en beleid, bijvoorbeeld voor staatsobligaties en ten aanzien van het bepalen van risicolanden. Maar er is zeker ruimte voor andere projecten die passen bij jouw interesses en motivatie.

Wat krijg je?
Een stagevergoeding van 600 euro per maand op basis van een 36-urige werkweek. Bovendien maak je als stagiair bij ASN Bank kennis met onze standpunten en onze rol binnen de financiële sector. Ten slotte is er binnen de Volksbank een jongerenvereniging, ‘JongVolk ‘, die activiteiten voor startende werknemers organiseert zoals (online) borrels en workshops. Een goeie kans om je netwerk uit te breiden en nieuwe mensen binnen de bank te leren kennen.

Startdatum en locatie
De stage duurt 6 maanden (36 uur per week) en start bij voorkeur in september 2022. Houd er rekening mee dat je tijdens je stage deels op kantoor in Den Haag, en deels vanuit huis werkt.

Een paar checks:

  • Je hebt sterke affiniteit met duurzaamheid.
  • Je staat op dit moment aantoonbaar ingeschreven voor een opleiding.
  • Je bent accuraat, grondig en kritisch.
  • Je kunt zelfstandig werken en bent proactief.
  • Je hebt goede onderzoeksvaardigheden.
  • Je bent enthousiast over de idealen van ASN Bank.
  • Je schrijft goede teksten en beheerst zowel de Nederlandse en Engelse taal goed.
  • Je bent goed in staat deels thuis te werken.

Verder heb je
Je volgt een HBO- of WO-opleiding waarin je kennis hebt opgedaan over duurzaamheid, zoals ontwikkelingsstudies, milieukunde of internationale armoedebestrijding. Ook een studie waar aandacht wordt besteed aan (internationaal) maatschappelijk verantwoord ondernemen past goed. Idealiter zit je in de laatste fase van je opleiding.

Solliciteren?
Wil je solliciteren op deze vacature? Klik op de 'Solliciteren'-button en reageer op deze vacature via het sollicitatieformulier van de Volksbank. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor meer informatie over deze stage kun je contact opnemen met Iris de Laet, via iris.delaet1@asnbank.nl, zij zal de stagebegeleider zijn vanuit ECD.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Locatie: Den Haag

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Werkstage

Vergoeding:

Meer stages