Afstudeerstage HBO artificial intelligence: Pull-request Recommendation

Organisatie
Opleidingsniveau
HBO
Periode
Type
Afstudeerstage
Vergoeding
Vakgebieden
Deze stage is niet meer vacant
Zo ziet jouw baan eruit

Sinds de introductie van de agile methodologie hebben teams meer verantwoordelijkheid en autonomie gekregen. Teams worden kleiner en kunnen sneller producten opleveren. Een groot nadeel van deze autonomie is dat het contact met andere teams kleiner is. Steeds vaker komen de teams in een bubbel, waarbij kennisdeling beperkt is. De elegante oplossing van het ene team gaat het andere team voorbij. Het risico hiervan is dat code langzamer opgeleverd wordt, en minder goed onderhoudbaar.

Binnen de Volksbank werkt elk IT-team met Bitbucket, en wordt door middel van een pull-request code aan de codebase toegevoegd, nadat het is gereviewd door een collega binnen dat team. De status quo is dat ieder team zich alleen bezig houdt met de codebase van het eigen team. Door programmeurs recommendations te geven van buiten het team is het idee dat de bubbel wordt doorbroken. Teams zullen meer naar oplossingen van andere teams kijken en van hun oplossingen leren. Hiermee kan degene die een pull-request gemaakt heeft leren van de ‘reviewer’, en de 'reviewer’ van de ontwikkelaar. Hierdoor vindt op beide manieren kennisdeling plaats.

De infrastructuur om aanbevelingen te maken tussen programmeurs en pull-requests is opgezet door een vorige stagiair. Het is nu aan jou om de machine learning component te verbeteren. Momenteel wordt enkel naar de pull-request titel en beschrijving gekeken om de koppeling tussen programmeur en pull-request te verzorgen, terwijl een pull-request veel meer informatie bevat. Door o.a. moderne Natural Language Processing technieken toe te passen, kan dit nog verder verbeterd worden. Hiernaast kan bijvoorbeeld ook gekeken worden naar gelijktijdig aangepaste documenten, programmeertaal, etc., om zo een duidelijker beeld te krijgen over de inhoud, en zo betere aanbevelingen te kunnen doen.

Daarnaast kan gebruikers feedback direct teruggekoppeld worden aan het model. Gebruikers zouden kunnen aangeven of de aanbeveling goed was, of juist niet. Dit zou toegevoegd moeten worden aan de huidige infrastructuur.

Hier kom je te werken
Een IT-bedrijf met de blik op de toekomst, dat zijn wij. Wij zorgen dat miljoenen mensen altijd en overal kunnen betalen en sparen of geld kunnen lenen om hun ambities waar te maken. Met ervaren professionals, jonge pioniers en managers zonder stropdassen werken wij hard om resultaten te behalen en vieren we onze successen. Met Bossche bollen natuurlijk, want we koesteren onze standplaats Den Bosch.

Je gaat werken binnen een van de scrum teams van de Tech organisatie. De software die we hier ontwikkelen, wordt door miljoenen mensen gebruikt. Denk aan een bankierapp, een digitale huismap waarin een financieel adviseur alle gegevens kan verzamelen voor een hypotheekaanvraag of de chatfunctie met een medewerker van het team klantcontact.

Jouw kwaliteiten
Je bent leergierig en wil dan ook alle ins en outs leren van IT binnen een complexe, corporate omgeving. Je staat open voor feedback, durft vragen te stellen en toont hierin initiatief. Zo ontwikkel jij je stap voor stap tot een vakbekwame developer.

Verder heb je:
  • Een hbo-opleiding in de richting van artificial intelligence met software-engineering component;
  • Affiniteit met de financiële dienstverlening.
Solliciteren?
Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Nancy van de Wiel, corporate recruiter, via nancy.vandewiel@devolksbank.nl.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: de Volksbank

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type: Afstudeerstage

Vergoeding:

Meer stages