WO Meewerkstage Macro and Consumer Economics

Organisatie
Opleidingsniveau
Periode
Type
Vergoeding
Onbekend
Deze stage is niet meer vacant

ING zoekt....

Een enthousiaste voltijds stagiair (WO, richting Economie/Econometrie of aanverwante opleiding) voor 2 maanden

 

Dit ga je doen

Je gaat aan de slag met twee verschillende projecten: in samenwerking met woningmarkteconomen en hypotheekspecialisten ga je een model ontwikkelen om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van de Nederlandse hypotheekmarkt op de lange termijn. In samenwerking met internationale economen en handelsspecialisten ga je op zoek naar vroege indicatoren die ontwikkelingen op de wereldhandel kunnen voorspellen. De ene helft van je tijd werk je aan het ene project, de andere helft aan het andere. Doelstelling is dat de resultaten van je stage daadwerkelijk zullen worden gebruikt, zowel door het Economisch Bureau als door hypotheekspecialisten. De stage is zo uitdagend en divers.

 

Je werkomgeving

Je komt te werken bij het ING Economisch Bureau in Amsterdam (omgeving Bijlmer Arena). Bij het Economisch Bureau in Amsterdam werken ongeveer 30 collega's samen om ING klanten en stakeholders te helpen economische ontwikkelingen te begrijpen en erop te anticiperen. In onze onderzoeken kijken we naar de complete economie in binnen- en buitenland, maar zoomen we ook in op verschillende sectoren en regio’s. Onze economische kennis delen we jaarlijks in meer dan 100 rapporten. Daarnaast schrijven we korte artikelen op internet en geven we presentaties op bijeenkomsten in het land.

 

Wie ben jij?

Jij bent een afgestudeerde of bijna afgestudeerde econoom of econometrist, of doet een andere WO-opleiding met belangrijke kwantitatieve component. Je herkent jezelf in het volgende profiel:

 

- Sterk analytisch vermogen

- Onderzoeks-vaardigheden

- Uitgebreide kennis van MS Excel

- Kennis over woningmarkt/hypotheekmarkt

- Sociale en communicatieve vaardigheden

 

Verder onderschrijf je de waarden van ING, vind je het vanzelfsprekend je in je werk ook naar deze waarden te gedragen en ben je net als alle ING medewerkers bereid de bankierseed af te leggen. Zie voor meer informatie hierover: http://www.ing.jobs/Nederland/Over-ING/Ook-dit-is-ING/ING-Waarden.htm

 

Wat bieden wij jou?

- een 36-urige werkweek

- een stagevergoeding

 

Ben je enthousiast?

Klik dan op 'Solliciteer'. Wij maken graag kennis met je! Kijk voor meer informatie over ons op: www.ING.nl/carriere 

 

Let op: om stage te kunnen lopen bij ING, moet je gedurende je gehele stageperiode ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie:

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding: Onbekend

Meer stages