HBO Meewerkstage Commercial Banking Financial Institutions

Organisatie
Opleidingsniveau
Periode
Type
Vergoeding
Onbekend
Deze stage is niet meer vacant

ING zoekt een

een enthousiaste student(e) voor een meewerkstage binnen Commercial Banking Financial Institutions die beschikbaar is in de periode van 25 januari 2016 tot 1 juli 2016.

 

Dit ga je doen

Als stagiaire binnen het Commercial Banking Financial Institutions (FI) Relationship Management team werk je samen met de Relatie Manager en de assistent relatie managers in een commerciële ondersteunende rol ten behoeve van de klanten portefeuille Trust Clients. Dit is een relatief nieuwe klanten groep binnen FI en er zijn tal van administratieve taken die moeten worden opgelost. Voor deze trustkantoren hebben we te maken met telkens nieuwe klanten, waarvan de KYC (know your customer) procedures moeten worden doorlopen en vervolgens ING rekeningen moeten worden geopend. We werken nauw samen met de afdelingen account management, PCM (Payments & Cash Management) en CDD (customer due diligence=KYC) . Er is veel uitzoek werk binnen de ING administratie systemen en we hebben assistentie nodig bij enkele 'remediation" projecten tezamen met onze accountmanagement/PCM collega’s en CDD collega’s (Customer Due Diligence). Het is een belangrijke klanten groep voor ING.

 

Voornaamste werkzaamheden zijn:

 • Assisteren in reparatie acties die volgen uit de overdracht van deze relatief nieuwe klanten groep, variërend van aanpassing ING Internetbankieren en procuraties tot CDD reviews, implementeren van nieuwe wetgeving zoals CRS in onze CDD analyses.
 • Opvolging uitgezette acties binnen ING, t.a.v. klantwordingsproces binnen ING en te openen rekeningen.

 • Wie ben jij?

  • Analytisch
  • Proactief
  • Probleemoplossend
  • Geduldig
  • Commercieel en Klant gedreven
  • Resultaatgericht
  • Beheerst goede Engelse spreek- en schrijfvaardigheid


  Je werkomgeving

  • Het FI Nederland team beheert relaties met Nederlandse Pensioenfondsen, Banken, Verzekeraars en Trust kantoren. Deze afdeling bestaat uit 12 personen, maar er werken binnen FI in Nederland 95 en wereldwijd 185 mensen, bestaande uit relatiemanagers, lending-, risk-, transaction services specialisten. Daar FI een internationale klantengroep bedient, werken er vele nationaliteiten en wordt er veel Engels gesproken en in het zowel Engels als Nederlands gecorrespondeerd. Er heerst een open en informele cultuur.
  • Het is erg belangrijk dat deze gevoelige trust sector goed in kaart wordt gebracht en volgens nieuw op te zetten procedures gaat werken. Je zult tijdens je stage dus mee kunnen werken aan een "nieuwe" afdeling.
  • Je zult veelvuldig contact hebben met verschillende afdelingen binnen ING.

  Ben je enthousiast en per direct beschikbaar?

  Klik dan op de 'solliciteer' button en laat je CV + motivatiebrief achter.

  Voor vragen kun je contact opnemen met Nathalie Weersma.

   

  Wij maken graag kennis met je! 

  Let op! Om stage te kunnen lopen bij ING, moet je gedurende je gehele stageperiode ingeschreven staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling

   

  Stage informatie

  Organisatie: Organisatie:

  Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

  Periode:

  Type:

  Vergoeding: Onbekend

  Meer stages