HBO/WO Meewerkstage Bedrijfshistorisch Archief ING

Organisatie
Opleidingsniveau
Periode
Type
Vergoeding
Onbekend
Deze stage is niet meer vacant

 

Stagiaire voor het Bedrijfshistorisch Archief ING

 

Ben jij in je derde jaar van de opleiding Fotovakschool, Archivistiek of Reinwardt Academie en heb je aantoonbare affiniteit met audiovisueel materiaal?

 

Dan ben jij wellicht de stagiaire die wij zoeken!

 

Het Bedrijfshistorisch Archief ING zoekt iemand voor het inventariseren en beschrijven, ordenen en ompakken van audiovisueel materiaal. Doel is het materiaal zodanig te ontsluiten, teneinde de juiste onderwerpen te kunnen leveren op het moment dat hier vraag naar is, dan wel te publiceren of exposeren. Uiteraard met als doel een bijdrage te leveren vanuit het bedrijfshistorisch erfgoed aan de identiteit van de ING en haar positie in de financiële wereld.

 

Je maakt onderdeel uit van een ambitieus, zeer gedreven maar klein team (2 collega’s) dat zich wil onderscheiden door professionaliteit en creativiteit.

 

Het Bedrijfshistorisch Archief INGheeft een grote collectie archieven, objecten en audiovisueel materiaal. Deze bestaan uit uiteenlopende documenten, museale objecten en audiovisueel materiaal (foto’s, negatieven, dia’s, films en video’s) . ING hecht waarde veel aan haar verleden en dat van haar rechtsvoorgangers, en wil dit ook graag uitdragen.

 

Deze omgeving wordt gekenmerkt door:

- een omvangrijke collectie; - forse werkvoorraad ten aanzien van selectie, registratie, conservering en digitalisering; - wet- en regelgeving op het gebied van archiveren; - in- en externe contacten;

 

Wie ben jij?

 

Je bent een derdejaars student Fotovakschool, Archivistiek of Reinwardt Academie. Je hebt aantoonbare affiniteit met audiovisueel materiaal en bent in staat om een foutloze beschrijving te maken van de collectie en deze ontsluiten zodat het materiaal ter beschikking kan worden gesteld aan interne en externe partijen, opdat ING haar identiteit kan uitdragen en een bijdrage kan leveren aan de geschiedenis van de financiële dienstverlening.

 

Daarom zoeken wij iemand die:

- Kennis heeft van archief- en informatiewetenschappen en -technieken

- Kennis heeft van intranetsites - Nauwkeurig, accuraat en zelfstandig kan werken bij archiefvorming en collectiebeheer - Zeer goede kennis heeft van de Nederlandse taal in woord en geschrift - Gezien het karakter waarbinnen ING opereert, is een goede uitdrukkingsvaardigheid in de Engelse taal een vereiste.

Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 - 3e jaars opleiding HBO- of Universitaire opleiding op het gebied van archief- en informatiewetenschappen, Fotovakschool, Archivistiek of Reinwardt Academie en

- aantoonbare affiniteit met financiële dienstverlening - zelfstandig, accuraat, communicatief vaardig, goed kunnen samenwerken, proactief en flexibel

Wat bieden wij jou?

- een stage contract van 6 maanden - een stage vergoeding

- eventuele reiskosten

Meer weten of solliciteren?

Heb je nog vragen over de stageplaats bij het Bedrijfshistorisch Archief ING? Neem dan telefonisch contact op met Carmen Werneke, telefoon 06 11 372 372. Per email is Carmen te bereiken via Carmen.Werneke@ing.nl. Of kijk voor meer informatie over ons op: www.ing.nl/werken

Ben je al zeker van je keuze en wil je aan de slag als stagiaire bij het Bedrijfshistorisch Archief ING?

Solliciteer dan direct online!

 

Stage informatie

Organisatie: Organisatie:

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding: Onbekend

Meer stages