stagiare IFRS Reporting

ABN AMRO

Stage informatie

Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau:

Periode:

Type:

Vergoeding: Onbekend

Deze stage is niet meer vacant

Zowel extern als intern is de bank continu in beweging: nieuwe toelichtingen, andere rapportages, systeemveranderingen, personeelsveranderingen. Hoe onderhoud je een robuust, maar flexibel proces?

Jij gaat met collega’s vanuit verschillende divisies in gesprek om deze processen goed te begrijpen en inzichtelijk te maken. Zijn de processen goed gedocumenteerd? Hebben we te weinig controles? Of teveel misschien? Kunnen we dingen slimmer aanpakken? Dit zijn de uitdagingen waar jij het verschil kan maken. Je krijgt je kans om opgedane kennis en vaardigheden op het gebied van operations management, proces engineering en verandermanagement toe te passen op de praktijk.

Wat is een betere manier om de processen te begrijpen dan het zelf te doen? Daarom speel je tijdens je stage een actieve rol in de totstandkoming van het jaarverslag, halfjaarverslag en de kwartaalrapportages. Je krijgt je eigen aandachtsgebied en werkt hierbij nauw samen met diverse stakeholders binnen de organisatie. Een geweldige kans om te kunnen proeven aan het werken bij een grote bank.

Je werkt in een team, bestaande uit enthousiaste mensen met affiniteit voor regelgeving, externe rapportages en innovatie. Wij zijn benieuwd naar jouw frisse blik en ideeën! Ben je nieuwsgierig naar het bankwezen en wil je leren hoe de rapportages tot stand komen? Vind je het leuk om met collega’s vanuit allerlei disciplines in gesprek te gaan? Heb je je universitaire studie (bijna) afgerond en spreekt bovenstaande tekst je aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

• Je pakt uitdagingen gestructureerd aan.
• Je kan moeilijke dingen makkelijk maken.
• Je bent handig met microsoft word en excel.
• Je bent proactief, praktisch, zelfstandig.
• Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent een samenwerker.
• Je bent geïnteresseerd in de financiële wereld.

De afdeling IFRS Reporting van ABN AMRO is onderdeel van Financial Accounting en bestaat uit 7 personen. Wij zijn constructief kritisch en ervan overtuigd dat het altijd beter kan. Dit geldt voor onze publieke rapportages en de daarbij horende processen en systemen. Daarnaast werken we wij nauw samen met andere disciplines aan allerlei interessante vraagstukken op het gebied van accounting en regelgeving.

Wij bieden je een uitdagende fulltime stage voor minimaal 6 maanden. De startdatum voor de stage is in overleg te bepalen. Wat kan jij er uithalen?
• Leren wat er speelt bij verschillende divisies binnen de bank.
• Kundige begeleiding.
• Kans om je opgedane kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.
• Vrijheid om met frisse inzichten te komen, en deze vervolgens ook nog te laten landen in de organisatie.

Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Tom Heerkens, Hoofd IFRS Reporting, via 020-6293523 of via e-mail: tom.heerkens@nl.abnamro.com.

Stage informatie

Organisatie: Organisatie: ABN AMRO

Opleidingsniveau: $stage.educationLevel.name}

Periode:

Type:

Vergoeding: Onbekend

Meer stages

Stages